Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 28 April 2016

NI Je: Kenangan Bento 2015


Assalamualaikum..

Ni lagi entry yang dah lama jadi baja.. oh jangan kecam sy ye.. Kita ni kalau masak simple sesimplenye.. memang x de deco meco bagai.. sbb budak2 ni pon dah besar (ayat x ngaku sebenarnya x kreatif nak deco2 *_^).. sblm ni ada bekal yang corak kartun matun tu.. tp dorang x mau dah.. malu katanya.. cehhh!! So seadanya ye la bekalnye pon.. hehe.. 



Anak2 kita hanya dibekalkan sarapan je.. tiada bekal utk lunch sbb kat sek dorang yuran dah include makan tengahari. So, senang keje mak nak.. hehe



















Sekian gambo bento 2015. Huhu.. nampak nau kering idea mak ni anak oiii.. dok ulang2 tang tu jugak.. kehkeh.. paling ketara tang roti tu la.. kahkah.. Tahun ni menu pun lebih kurang gini jugak la.. menu yang dorang paling suka spegeti carbonara dan roti roll sosej bercheese.. kdg2 goreng je frozen food macam kuih donut, karipap, pau, naget, kentang, roti canai.. tp tu klu terlewat bangun or dilanda mood kelaut dalam.. hahah.. ok la.. bai.


Nak ke mana ye cuti Labour day ni?? 













10 Ulasan:

lieyalatif said...

eh ena ni pun dah besar rahmat tau....di masak dgn penuh kasih sayang gitu...lieya ni pun same laa balik2 bende sama...nasi goreng, mee goreng, bihun goreng...sampai buntu nak masak ape kdg2 tu....tapi lieya terus terang...kalo period mmg mgu tu tak masak le...so takde bekal lee hahaahahah

umi alya said...

kami nak g jenguk anak bujang nun jauh di sana..

alyapn akak bawa bekal gak setiap hari tapi biasanya dia x makanpun kt sekolah, just ambil bekalan biskut & kongsi ngan kawan.

Bekal tu dia bawa ke pej. akak & makan di sana, mungkin dah kenyang kot sbb sblm ke sekolah, dah suapkan nasi.

eynda said...

Rajinnnnnn :-)

wahida said...

mmg rajin sangat ni...
kalau aku mmg tak sempat la ina oiiii...hahaha...alasan sangat aku ni...

Amie said...

Dah cukup bagus tu... pelbagai bento...sayang ibu!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Afif Rayyan said...

Okehla tu daripada takde

Sal Wawa said...

Sama la ngan saya ni... bekal faris memang no deco2.. x sempat nak deco2 bagai.. mengejar masa katanya.. kikiki

*saya pun kebanyakan bekal faris roti.. sbb kalo bekalkan nasik ke pasta ke makan sikit je dia.. hurmm...

LYAfrina said...

banyaknyaaaa ena..
samalah mcm fasya, repeat menu sama je.. dh itu je y dia nk mkn.. mama ni bsemangat nk buat haha..

LYAfrina said...

ena...
selamat berpuasa buat ena n co..smoga smua sihat hendaknya..amin