Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 23 March 2016

11.3.2016-14.3.2016



Assalamualaikum..



Draf entry ni sebenornye.. baru berkesempatan utk publish.. aritu x dan.



Hai hai... *_____^


Baru sampai dari kg semalam (14.3.2016).. Penat x ilang lg ni tp arini kene la masuk keje balik.. Kembali kepada rutin yg biasa. Penat memg penat tp best sbb dapat jumpa mak ayah dan kaum keluarga walaupun kejap je.. tup tup dah kene balik KL semula disaat org lain baru nak mula travel.. hehe.. gitu la kan keje makan gaji gini la.. Apapun Alhamdulillah.. Moga diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan dimudahkan urusan agar dapat blk lg nanti. InsyaAllah..



Meh la kita share skt cerita ceriti utk kenang-kenangan.. 




Jumaat 11.3.2016 kita gerak lebih kurang cam 4.15am (terbabas dari target) sampai kg lbh krg 11 lbh gitu la sampainya.. tu pn sbb bbrp kali benti utk solat, sarapan dan singgah g pasar. Sepanjang perjalanan kita layan movie. jadinya encik suami pon x de la ngantuk walaupun x tgk tp blh dengar.. katanya.. pdhal sblm travel mlm tu lepas isyak terus dia tido..Dah cukup dah rehat sebenornya.. tu yg segor. Kita je ngantuk sbb malam tu terkontang kanting baru nak packing kain baju hahah.. around 1am ++ baru kita nak tido.. Jam 2.00 am alarm kita dah bunyi.. laju je tangan snooze.. kehkeh.. jam 3.00 am baru la kita bgn bebetul. patutnya jam 3am tu dah gerak dari rumah. Ni memg time selalu kita balik kg. Waktu budak2 tido senang skt. Sejuk, kurang kenderaan dan traffic yang lebih lancar.. gituwwww.. Lgpun 2 beradik tu blh tahan juga la peel dorang.. dedua x nak mengalah. hadoiii.. Jd gerak awal pagi dorang masih tido. Aman la skt encik suami drive.




Sampai rmh mak kita.. hepinye perasaan. sembang2 lepak2 ngan mak ayah dan adik2.. ada 2 org adik perempuan kita dah sampai dulu, sorang yg duduk di Cameron tu dah smp ari rabu, dia bermalam semalam kat umah mak, pg2 khamis tu dia p honeymoon dulu ke Pulau Perhentian.. Yg sorang lagi duduk Penang... errr bukan bukan skrg dah duduk di Sungai Petani tu pun dah smp mlm khamis.. (Jumaat kita pulak yg sampai). Memandangkan ari jumaat, Petang2 baru kuar amik angin dan layan bebudak mandi manda kat Pantai Bukit Keluang. Kita x mandi pun. Mlm nye pulak (dah pg dh) lbh kurg jm 2am abg kita dr JB pulak smp. 




 Ni gambo lama benornye.. 


 Ni yg betui.. 


 Atok tengah melayan cucunya mandi (irfan) bersama pak su.. Ngeri je tengok ombak ni.. kuatnya lahai.. Nasib baik mandi ngan atok.. 

Lelain main pasir je la.. 



Pagi2 sabtu 12.3.2016 tu dapat berita x baik.. sepupu kita, (sebelah umh kita) exciden mlm tu.. teruk juga (patah paha dan kaki serta pendarahan dlm perut). Makanya plan dah berubah, hari tu ada kenduri rmh mertua adik di Chendering KT. So, alang2 pegi ziarah sepupu kita dulu.. perjalanan dari rmh (Besut) ke Hospital KT lbh kurg 2- 3 jam. Traffic lancar tp byk kete.. kami pulak konvoi ke sana.. otw back tu kami singgah di masjid kristal.. around 8 pm br gerak dari sana dan smp rmh dh 11.30 mlm.. phewww...









Ahad 13.3.2016 aktiviti mandi manda ke kolam air panas La Hotspring.. Kami tiap kali blk mesti pegi sini. 








Jadi ler walaupun 2 keping je.. tp gambo kat kolam air panas je x de la pulak.. kehkeh.. ni area air sejuk.. air panas di atas..



Aktiviti malamnya adalah BBQ.. tp gambo nan hado la pulak.. haishhh!! sayang betul.





dan





Pepagi Isnin, 14.3.2016.. dah jom kembali ke pangkal jalan.. Masa ni 3 buah keluarga mula bertolak balik. Lelain masih meneruskan percutian.. Maklum la cikgu.. kita cikgi je... 



Lahai.. kecik pulak gambaq ni..  Ni adik beradik dan ipar duai.. belum cukup korem lg ni.. kita ni kakak tapi dah jd paling bongsu pulak dr segi saiz.. kiki.. jenuh kita menyorok tu sbb kita semakin mebulat skrg ni.. adeihhhh susah dah nak kuwus mc dedulu zaman cekeding.. tp x blh dah kot nak cekeding sangat.. nampak x anak dara depan atoknya tu? mak makin tenggelam lah jawabnya.. sob2




ok. Da abis..




10 Ulasan:

Kak Nieyl said...

Happy family ♥

idzwa kamaruddin said...

seronok nyer!

lieyalatif said...

tu laa kalo hometown mcm ena belah2 pantai timur ke utara ke better gerak awal pagi kan ena..sejuk2...tak byk kereta...yg penting2 anak senyap sebab tdo masing2 heheeheh....mcm lieya biase bertolak pagi dlm kul 9 ke 10 gitu...kdg2 balik keje tu...kul 8-9 mlm...tapi malam tubergantung kalo penat ke tak le.....

meriah hah siap pi pantai....ye laa ena, balik bukan selalu kan...kalo dpt nak gi jalan2, jjcm, borak ngan mak abah je sepanjang cuti tu.... nak abiskan mase dgn mereka....tapi tu laa bile sorang2 balik, mak abah kite kembali sunyi kan.....esok2 kite pun akan lalui situasi tu...sob sob sob

wahida said...

celah mana yg ko membulat ni ena oiiii....menten kurus comel aku tgk...jelesssssss...

Mek Rose said...

enaaaa miss u

kita pong balik ganu...g pantai ari2 hahahaha

besnye hepi family..smoga kekal ke hujung nyawa...amin

LYAfrina said...

mmg ena...walaupon penat sgt2..tp bila bkumpul dgn adik beradik n family, hilang segala tu..terubat kerinduan..

huhu..sejam je ena tdo mlm sblm bertolak, mmg lah letih...

moga sepupu ena cpt pulih drp kecederaan kmalangan tu..

mawar_berduri said...

best nya mandi laut kan

ietams said...

dah macam cuti raya pulak awak balik kampong ni ena.
semua berkumpul beramai-ramai..
banyak aktiviti

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

mmg seronok bla blik kg,..ada je xtvt nk buat kan