Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 11 February 2016

Asyik Tertangguh aje..



Assalamualaikum wbt.


okeyh! ni entry yang tertangguh sejak minggu lepas (3.2.2016). huhu..


Lamanya x update.. dah masuk Februari 2016 dah pon. Awak, awak dan awak sihat?? kita Alhamdulillah.. Sekarang musim panas kan. kat mana2 org update pasal cuaca. Anak demam ke klinik dan sebagainya. Moga kita semua sihat2 aje la hendaknya.


Hari ni birthday anak buah asben, semalam kakak ipar. Bulan Januari pulak banyak betul meraikan dan diraikan. heheh.. ulangtahun kelahiran sendiri, Wedding Anniversary, birthday anak2 buah, kawan2.. Alhamdulillah. Masih diberi peluang untuk menikmatinya lagi. 


Ok la kita stop dulu entry ni x panjang sebab tengah prepare report tapi terasa terpanggil2 pulak untuk jengah ke sini. huahuahua..  Rindu pada kawan2 maya. walaupun semakin ramai yang menghilangkan diri. Ramai yg aktif fi FB dan Insta.. makin ketara di rakan2 maya kita kat side bar tu dah 'tinggalkan' kita. tapi tak apa la.. ye lah kita pun x aktif sangat dan tengelam timbul je.. jadi pasrah je la bila kita ditinggalkan (sobsob).




Harini 11.2.2016. Mari kita sambung..




errr baru je lepas p pasar tani kat bawah ni. Beli sayur mayur je pon. Senang balik nanti tak yah nak menyinggah kedai lagi. Sayur kita jarang buat stok melainkan mcm keret, brokoli, dan bunga kobis. Yang ni tahan lama kan. Lelain tu kene la membeli secara harian ataupun x de la sayur kalau malas singgah.. peti ais kat umah tu buat perangai asyik membeku je walaupun chiller. dah 2 kali tukor apa ke nama nye tuh! alah lupa pulak. Faktor umur agaknya sbb kerap benor lupa skrg ni. Ada dalam kepala tp lupa apa namanya. kekeke..



Ke mana cuti panjang uolss??  kita lepak2 di rumah je.. seronok klu dapat balik kg. Tapi apakan daya.. anak kita tak cuti. tetap juga sekolah mcm biasa.. kalau amik cuti kan dah jadi 3 hari pulak tertinggal. tak apa la.. insyaAllah moga ada rezeki untuk balik kg bulan depan (cuti sek).




ok la.. panjang2 taip pon kang sendiri pon malas nak baca. hahah.. kita stop dulu la ye.. sebelum tu.. kita nak tempek gambo2 kami yang ntah apa2 tu.. x de kaitan pun dengan entry ni.. saje la.. kang kusam benor pulak "rumah" x de seri.. ok tak guna alasan ni? hahahha..







Makin kecik dah mata kita ni kan.. ni otw nak g kenduri




Okeyh yang ni x nampak sepet sbb dah cover ngan spec..hihi.. ni pon sama gak.. 




dah besar anak dara ummi dan abah ni



Yang ni lagi nampak awak dah besar kakak.. dah jadi dengan gaduh ummi skrg ni.. amik gambo duduk x pe.. jgn amik gambo berdiri.. awak dah besar.. Bikin perasan je gambo ni.. nampak mulus benor kulitnya.. camera 360 uols.. ahaks!! Hakikatnya jeragat pon dah mula datang menjengah.. huhu





okeyh.. irfan ngan abah... aci la kan.















9 Ulasan:

lieyalatif said...

assalamualaikum ena....

tu laa lame betul pekasam blog ena ni tauuu heheheeheh....tape laa asalkan ena update gak walo tak selalu...jgn pencen terus plak tau....at least dpt tau kisah ena....

makin cantik anak dare ena...ikut maknye le tu...kulit maknye flawless abis...suke lieya tgk....sekali tgk2 pakai camera 360...adus tertipu tipah heheeheh tapi lieya percaya mmg ena lawoo pun orangnyer....tgk le anis tu....mane tak tumpah kuah kalo tak kenasi kan ekekekeekek

tu laa ena, ingat semua sekolah cuti seminggu...kat putrajaya cuti seminggu....tapi lieya yg tak sambugn cuti..malas laaa.... baik keje..jimat cuti nanti bile ade kecemasan atau nak gi bercuti.....

rata2 update jem balik mase cuti cny ari tu...mujur lieya ke penang pilih timing cun..mmg smooth jek jalan tak jem.....

Etuza Etuza said...

Asalam ..ini family Ena, keluarga bahagia...subahanallah..
terima kasih drop komen kat blog Etuza ya...datang lagi tau!

umi alya said...

Kakak semakin ayu & jelita, pasti 2 beradik tu manja sangat, maklumlah berdua jer, xder persaingan

wahida said...

dah kenapa macam kakak ngan adik je neh....arghhhh stresss tgk makin muda ni...apa rahsia ena??

eMMe said...

Ena, apa khabar? terrajin nak BW time lunch ni.. baru pas pekena burger oblong special... Alhamdulillah.. masih hidup lagi blog Ena ni, Me pun jarang update, rindu kt Ena.. tgk tu makin cantik, anak dara sowang tu.. irfan menten cute.. hope Ena n famili sihat2 selalu ya.. love n miss u Ena... nak update blog la.. baru dpt smangat je bile terjah blog Ena ni...he3!

+ e.z + said...

awakkkkkkkkkkkk
kenal kita lagi x?
hu3

http://aerishaedrica.blogspot.my/

LYAfrina said...

as salam ena...
hehe... kakak dan mak dia dh mcm sahabat sebaya dah..still muda remaja mak dia...

ietams said...

dah macam adik dan kakak je dgn anak dara tu ena..
lama ena senyap

mawar_berduri said...

Ummi is so comel... hihi