Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 16 December 2015

Tak De Maknanye Nak WordLess Bagai



Assalamualaikum..


Hai uols!! mcm ramai nak baca..haha.. x pe.. ayat kene bajet retis.. Gituw!! Kita kan bila ari rabu je mood ntah dari mana2 rasa nak bebel.. rasa nak menaip.. semangat berkobar2. Kononnya.. Ntah la.. so istilah wordless wednesday tu nan hado la yeh.. kikikiki..


Lagi 2 minggu dah nak masuk tahun baru 2016. Hai laa masa... sungguh x terkejar dah.. citer tahun baru, keperluan anak2 InsyaAllah.. banyak yg dah dilengkapkan kecuali uniform kakak sbb hanya blh dapat dari sekolah. kekonon tahun ni nak beli kain anta tailor (adik kita) je.. tp rupanya kain dan warna nya tak ada di sini. Kata pihak sekolah kain tu dorang beli di Thailand dan upah jait sumer di sana sbb saner lebih murah. Pulak dah.. tapi budak2 ni esk last day dorang sekolah.. A'a masih belum cuti. Ntah la gitu pulak pesen sekolahnya. Ikut je la.. tp ok jugak x de la lama sangat dorang cuti.. tu pun dah mcm2 mintaknya. Paling win tak nak duk umah pengasuh nak duduk rumah sbb nak suh buka kolam nak berendam lepas dendam sbb dah lama pendam nengok org lain berendam.. hahaha.. Nengok la anak2 oiii if mak rajin mak layankan. kalau idok mcm biasa duduk la umah Ibu. 


****************************************************

See!! dari pagi punch card WP1 blm bunyi kita dah mula menaip.. ingatkan dapatlah publish rupanya pending sbb tetiba bos kita panggil (tak caya ek? bos kita datang awal dari kita walaupun dia masuk WP2) adoiii spoiled je mood kita.. Terus hang nak taip apa.. alahai.. 


Memandangkan dah hang tadi.. kita post je la dulu, kang sat g kita delete pulak.


Ok got to go, PEP nak masuk utk pelupusan aset. Ok bai.




Note: sori citer tergantung.. 









Nak buh pic lain.. lain plak yang dapat.. :P
Entry tanpa gamba adalah BOSAN walaupun sendiri yg nengok.. kihkih
(Syok sendiri memg gini.. kehkeh) maklumla sesekali update.










17 Ulasan:

Qaseh Suhaida said...

Sempat juga letak pic hu huu

Chekgu Azrine said...

selamat berkerja sis...

Nor Marshaliza Shaidan said...

Singgah sini..=)

Ena said...

Qaseh Suhaida,
thanks singah..
errr heheh..

lieyalatif said...

hujung2 tahun mmg sebuk dengan aset ye ena...kat opis lieya ni pun same gak hah....

amboiii sampai ke thai buat baju bagai...jenuh gak mcm tu ena....murah mgm murah kat sane tapi bile jadi gini payah gak tuk parents kan...

anak2 lieya dok umah ajek hah...nak masukkan kem solat ke kem alquraan semua dah full...aiyoooooooooo...tapi bukan sebarangan dok umah kene gak le buat homework....tapi mcm biase laaa bagi can le dieorg layan youtube, game cuti2 ni heheheeheh

eynda said...

Bznyer dia hehe...

umi alya said...

aikkkkkkkkkk cmner le akak boleh tercicir entri ni, hampir basi daa baru sampai..

comel jer pasangan pengantin lama..

umi alya said...

Rajinnya bos ena.. pasti tiap thun dpt APC..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

wahida said...

ya ampun nok...apesal ko makin muda ni nok?? jeles okeyyy

LYAfrina said...

hehe..
selamat tahun baru ena..smoga dipermudahkan khidupan kita..amin

umi alya said...

http://mimialya1.blogspot.my/2016/01/buat-sahabat-maya.html

Etuza Etuza said...

Salam kenal antara blogger ...suka tengok blog ini..saya dah follow blog anda ya

Othman Zan said...

Assalam. Setuju blog tanpa gambr hilang serinya..

Sal Wawa said...

Lamanya tak singgah sini... k. Ena sihat ke?? hehe

LYAfrina said...

as salam ena..
apa khabar??