Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 20 August 2015

Kerna Terpaksa




Amboi tajuk kemahinnnnnn!!




Hai!!




Sorry  bebanyak ye.. entry raya masih tertangguh walaupun shawal dah berakhir. Gini la nasib time free x nak update.. bila bz bagi alasan bizi pulak dahhh.. haihhh!! x pernah free dari alasanggg!! kikiki..

 Tp lately ni memg bizi semacam je.. eh! errrr... 2, 3 macam kot!! 2, 3 je?? huh!! sikit je la tu.. kakakka.. eh! apa2 la... tp sebenarnya time ni mata mengantuk sungguh! cuba utk lelap kejap tapi x blh pulak.. Kepala dok fikirkan odit yang sedang berjalan. Dah 2 hari jugak la kena stayback! (eleh 2 hari pun kecoh ke? ;P) siapkan segala mak nenek dokumen. Nasib baik semua bagi kerjasama. Tak de la terkontang kanteng sensorang nak siapkan. Malam tadi sampai umah dah 10.30pm. fuhhhhh!! igtkan duk Kementerian ni x de dah kena stayback lelama gini.. bg sy lama la ni walaupun ada je org stayback sampai malam or x balik2.. kahkahkah! over sungguh saper yg x blk tu kan.. 

Ni belum kira ari sabtu p ofis jugak. nampak mcm worker holic la sangat kan!! tp serious terpaksa je semua tu. terpaksa korbankan masa cuti dan masa bersama anak2. Nasib baik bukan selalu. Sesekali je uols ye. Kita ni bukan robot kan. Kalau betul2 perlu je boleh la turutkan. 

Minggu depan nak p Kursus pulak 4utk 3D2N. Lepas tu bulan depan nak p Odit ke Utara nun. Oktober kena pegi belah Pantai Timur. Adehhh dehh deh!! Sapa kata syok p odit??? tak syok pun sebenarnya.. sbb kena tinggalkan keluarga satu hal dah. Yang pasti Letih woooo badan!! bukan dapat cuti2 pun.. Cuci mata sikit2 ada la.. lgpun mana nak syok pegi tanpa family kan. tp kita ambil ilmu dan pengalaman di tempat orang je.. ecehhh!

That's why la juga x berkesempatan nak update belog ni.. ok x alasan??? :P

ok. chaw dulu. . bubbaii!!





2 Ulasan:

lieyalatif said...

GITU LAA kalo keje bidang audit2 ni kan ena.... ade mase start audit mmg busy laaa....keluar opis ke utara selatan pantai timur semua..... family pun kene tinggalkan ...tapi nak buat camne, dah tu suratan kerja kan..... in sha Allah ena ade suami yg paham so anak2 semua tak pe die leh tgk2 kan....

ape2pun selamat berkursus dan beraudit2 yeak...lieya dah 11 hari kursus ni so leh dok diam2 hahaahaha...lebih dari cukup dah tuk tahun nieh....

LYAfrina said...

huhu...takpelah..demi tanggungjawab kan