Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 31 July 2015

Ceritera Raya


Orang update pasal raya.. Kita pon rasa mcm nak update juga.. tp gambo rayanye masih peram dalam kamera encik suami.. ater caner tuhhh?? ;P
eh! eh! amboi.. biasa yeh? main terjah jer... err heheh.. Assalamualaikum.. wbt. Eksaited la tu kononnye tu.. ker syok sendiri?? hahahha.. 

Ala.. stuck tetiba idea.. ni malas ni. 

Ok sambung!! Selamat Hari Raya Uols. Kita tahun ni raya kat Terengganu aje.. x balik Perak belah Mertua sbb keluarga mertua pun raya di KL aje buat masa ni memandangkan kesihatan FIL x berapa mengizinkan sebelum puasa lagi. Jadi MIL  decide raya di KL aje.. Tapi Alhamdulillah kesihatan FIL semakin baik.. InsyaAllah balik ke sana sempena raya Aidiladha nanti. Moga kesihatan kita semua baik2 aje..

Seronok ke raya? Ni tanya ke nak cerita? Kakaka.. mana2 la.. hihi.. ok!. walaupun sejak awal ramadhan sampai la ke raya, kesihatan kita yg x berapa baik err sekarang dah baik sepenuhnya insyaAllah.. dapat la kita merasa berbuka puasa dengan mak ayah dan adik beradik. Keseronokan berkumpul tu yg buat rasa.. Ya Allah.. nikmatnya!! Alhamdulillah.. ntah!! tak tahu macam mana nak describe perasaan tu.. tp yang punya keluarga besar macam kami mungkin memahami mcm mana. Tp punya keluarga kecil pon best juga dengan cara yang tersendiri kan. Janji adik beradik dan keluarga saling berkasih sayang dan sepakat. Memg akan rasa seronok yg tak terkata kan. LOL.. klu ada perselisihan fhm tu elok  jgn la di panjang2kan.. buang yg keruh ambil yg jernih.. tak gitu? 

Tapi.. er tapi lagi yeh? hehe.. dalam kita dok seronok ada juga yang alami peristiwa sedih. x apa mungkin banyak hikmah yang tersembunyi. Kita ambil yang baik2 saje ye.. Al-fatihah buat arwah keluarga Ipar (kakak dan anak perempuannya) adik perempuan kita yang telah kembali kerahmatullah sehari sebelum raya. Sedih pulak tetiba :(

Ok la.. mcm banyak mende nak cerita tp lain kali kita sambung ye.. 




Kita belanja sekeping dulu la ye
ni pun dr wassap family group.. nanti dh amik dr en. Suami baru kita update sini lg ye.. 



Note: sori tergantung2 entry, sbb dh banyak kali buka utk smbg update tp asyik x sempat aje.. 




9 Ulasan:

umi alya said...

Salam Aidilfitri..

tiga lalat said...

wahh meriahnya ., inikanraya ;p

ietams said...

cantik & meriah la gambar raya awak ni..
nanti dah ade gambar raya yg lain, update kat blog tau!

eMMe said...

alhamdulillah.. update gak blog yea Ena, rindu lah! nak gambar lagik, cari gak Anis, tu anis ke yg depannn tu.. hahaha! makin ayu anak Ena ni.. ye irfan takmo lak dok depan nak menempek kat mak dia juga, heee~

lieyalatif said...

besar keluarga ena...meriah rumah.... mesti seronok kan pagi raya...kecoh2...ramai2 gini....mcm sebelah melaka kat umah mertua lieya laaa...mmg ramai tapi belah johor belah lieya tak sehavoc nieh....

tu laa ena, alhamdulillah kesihatan ena makin okey...sama mcm fil ena gak...moga terus sihat dan dirahmati Allah...in sha Allah..

LYAfrina said...

Cepat2 transfer pic raya tu ... hehhee..
Alhamdulillah... sgt meriah bila smua bkumpul...
Seronom kalo family ramai camni kan.. cnfirm riuh n meriah je suasana. Pling best time konvoi rmh sedara mara, mmg meriah la

umi alya said...

Salam aidilfitri ena

wahida said...

bestkan keluarga besar mcm ni...happening sangatttt...

LYAfrina said...

aucakkkkk