Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 17 November 2014

...Cerita Ceriti Basi ku...


Assalamualaikum..


Oh my title entry ku..  =.=


Hai uols.. ... 

Tora datang lagi!! walaupun datangnya ikut suka hati.. Hari ni kita dah masuk ofis, walaupun hanya dapat rehat sehari je kat rumah, ikutkan hati nak je kita apply cuti utk rehatkan badan dirumah. Kali ni kursus lebih sehari dari biasa.. selalunya 3D2N aje.. kali ni 4D3N.. sampai keboringan ngadap bilik otel.. mcm mana la org yg pegi kursus lelama tu kan.. hehe.. Dan rasanya juga tahun ni paling banyak kita berkursus kot.. sampai pernah sekali.. sempat bermalam 2 malam saje dirumah dan keluar lagi.. Anak2 dan suami pun dah bunyi.. asyik kursusssss je katanya.. Apa nak buat.. kita kat sini tak ramai skim N, kebanyakkannya teknikal.. jd nak rotate kakitangan pun terhad la jadinya.. x de pilihan, pegi je la.. sampai kdg2 terpaksa di tolak sbb bertindih2 panggilan kursus. . Kita ambil yang betul2 kita rasa perlu hadir...rasanya dalam 20++ kursus yg kita dah attend tahun ni.. x pernah terjadi sepanjang perkhidmatan. Harap x berulang utk tahun depan. Bukan apa.. penat badan bila kerap keluar.  Pernah sekali tu.. balik kursus terus demam.. my bad.. :(


Skrg ramai yang update perkembangan anak2 masing2 dan hari konvo mereka  baik di FB mahupun di blog. Ye lah dah hujung tahun kan, tak sampai seminggu dah nak cuti sekolah. Sebilangannya juga anak2 dah mula bercuti..hehe. Anak2 kita masih setia dengan sekolah masing2 nampaknya.. x per la bagi peluang. Untuk si kakak mungkin tahun terakhir bersama2 kawan2 sekolah skrg.. dan utk si adik, ni tahun terakhir di Tadika. Tahun depan dah darjah 1. Owh.. sangat pantas nya masa berlalu.. 



K la.. 












Gambo x de kena mengena pun dengan entry.. kahkahkah!! ;P Kejadian seminggu after raya puasa.. =___*



Gambo untuk kenangan anak2.. skrg p mana2 amik gambo tp gambo hanya dok dalam hp.. So, meh la nak simpan kat sini kot2 nanti terdelete dlm hp blh la refresh memori kat sini.. Walaupun suami Photo-G, tapi kdg2 lebih senang guna hp je..dah malas nak angkut slr tapi kualiti gamba seperti diatas la ye.. hasil dari hp cap hayam je.. gamba banyak.. tp cukup la dua kepim ni..  







7 Ulasan:

~aSHa~ said...

nanti kursus la kat intan kemaman plak yer ena

LYAfrina said...

huhu..banyak nyer kena kursus..tapi elaun masuk kan?? hehe

sama la dgn lya..sekarang mmg snap guna hp je.. dah malas nak angkut2,

mamaarifakeem said...

Wow... banyaknya kursus.. hawat byk sgt kursus kena attend ye.. bazir jer... hiik...
Swasta ni, dh sekat dh budget tuk kursus luar, cut cost..huu...

Makin hari makin bz, blog kian terabai dah..

Dh besar anak2 ena, mudah dh nk tinggal kan..

Lynn Hamzah said...

lama x jengah blog ena...sihat ker? bila pergi langkawi tu?

Sidratul Muntaha said...

berdebar2 sebenarnya nka uruskan ank msuk darjah 1 nnnti
huuhuh
entahlah
thun depan pun dah mula pening nak pikir mana nak campak dia masa cuti sekolah
ahaha
gile kejam tak word 'campak' tu
kah kah kah

Ena said...

Asya,

Hehe..


Lyafina,
Tu la kan.. malas nak angkut kekdahnya.


Mamaarifakeem,
x ramai staff gini la jadinya.. x suka pun kuar2 banayk sangat.. sesekali boleh la.. tp kalau kerap sampai sakit2 badan dibuatnya

Lyn Hamzah,
mai ler.. kita ada je tp jarang update.. rasa mcm nak aktif balik je ni.. Alhamdulillah.. makin sihat je.. LAma dah tu.. lepas raya puasa ritu..

eMMe said...

Ena, camner kite terlepas pandang entry ni.. sori, late comment, heee~ letak je gambar pape, tak de kaitan dgn entry pun takpe heee~