Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 13 October 2014

Awas!!!!! (*_^)




Assalamualaikum...



Hai!!
Tajuk poyos kemain.. Hahaha..abaikan la.. kita x sempat nak pikior sbb nak cepat.. hehehe.. 



Arini kita saje je nak penuhkan entry kita ni ngan gambo makanan je.. tipu!! Ada je selit2 ngan gambo lain. Ok kita Bukan nak menunjuk2 ye.. sbb kita tak la pandai masak sgt pon.. Tp saje sekadar berkongsi dan tempek dalam ni.. mana la tahu kot2 menu2 tu nanti kita lupa yg kita penah masak.. kikiki.. maklum la hari2 kita masak sempoi mempoi je... err! Ayat apakah ini? Haha




Ni hidangan di pagi raya Adidiladha yang baru saje berlalu.. Nasi Mandhi bersama Ayam Panggang Halia.. Kita masak 3 ekor ayam dan 2 kg beras basmathi. Blh makan sampai petang. sori, ni je yg ada dalam hp, Set lengkap Nasi ni x snap!.. huhu.. Pastu ada lagi menu lain, cam rendang nasi impit sumer tu.. Tapi mcm kita kata tadi.. kita x snap termasuk la gambo berbaju raya.. ala malas nak snap sbb pakai baju sama je ngan baju raya Puasa aritu.. so, aci la kan.. 







Ni gambo bila plak ni??? hahha.. gambo lepak ditepi pantai masa balik raya puasa di Kg ku Trg. Tapi gambo pantai x nampak ponggg!! ;P






Ni saper tahu apa nama menu ni?? ni menu sap sap soiiii namanya.. kikiki.. tipu lagi.. entah la.. kita pun lupa apa namanya.. tp tu fish ball homemade punyer ye.. kita klu dah tak tau nak masak apa.. suka masak mee sbb anak2 suka makan mee.. 







Ni kisah mandi kolam juga waktu balik Raya Puasa di Kg Terengganu juga.. kikiki.. Jangan Mare haaaa!! ;P








Gambar Makanan Lagi??? lalalala.. selang sehari masak menu yg sama, tukar jenis ikan je.. simple kan masak stim ni.







Okeyh!! velanje sekeping gambo Puan belog yng makin bambam skrg.. mencikk!! owhh!! jgn tertipu dengan gambar ye.. nampak mcm selim melim.. hakikatnya??? 







Nota: 

Sabtu malam kita baru balik Team Building (3D2N) kat Kuantan, Esok (3D2N) kena pegi bengkel kat kuantan lg.. hadoiiiii!! Sian anak2 ngan Suami, asyik kena tinggal je.. Dah la musim exam la ni.. (x boleh elak sbb kita x de saper yg sudi nak ganti) Nanti kita tempek gambo P kursus ye.. tp tak janji la bila.. hehehe..






9 Ulasan:

idzwa kamaruddin said...

haii..balas kunjugan dan follow sekali :)

nak mnejawab soalan tu, tak pernah hntr anak kat taman dagang tapi biase pegi pasar mlm kat sane je..hehe..

Ena said...

idza,

thanks..
okeyh, maknanya penah jumpa area situ la kot.. hehehe.. sbb rasa mcm pernah tgk tp x igt kat mana.. :D

lieyalatif said...

ishh mane ade bambam2..cantik jelaa ena oiiii...berseri2 gituuu ehem2...heheeheheh

wahh nasi mandy...teliur tgk...lieya ade beli sekotak nasi mandy tu nak try buat laaaa.... tapi asek lupe nak beli daun ketumbar buat die punye sos tu kang.....

semua menu nampak sedap2...lagi2 ikan stim tu ena..... lieya baru beli pengukus baru sbb pengukus lame bocor...nanti leh laa buat plak heheehehhe

umi alya said...

Comey jer ena, xder bam2nya..

eMMe said...

awas!!! parapaaa... cewah! kemain tuan punye blog, lame tak selfie kan haaaa..tu laa... suh apdet sokmo tak mboh, hehehe.. tapi mmg tergoda tgk mee sup with fishball n ikan stim ena... slurppp...gitu!

ietams said...

mane ade tembamnye pun ena..
makin lawa kurus senantiasa slim mlim aje...

kolam mandi tu kat mane tu ena.. kalu sudi tolong lah sharekan lokasinya ye..

Lynn Hamzah said...

x bam bam pun la...makin ayu ada la...hihihi...

Mek Rose said...

comel je ambe tengok..selim je..dok gemok ehhh...ehehhe

kat mane ade kolam gitu ena? mcm bes je

Ena said...

Rose dan Ieta:

Kolam tu namanya Kolam Air Panas La Hot Spring, di Besut, Terengganu.. femes amos la jugak tempat ni..