Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 24 July 2014

Selamat Menyambut Aidilfitri 2014


Assalamualaikum w.b.t.


Sana sini kedengaran lagu raya yang mendayu-dayu. Namun, suasana ofis masih ramai yang belum bercuti. Mungkin sbb Raya jatuh pada hari Isnin. Masih ada sabtu dan Ahad utk perjalanan pulang ke Kampung masing2. Agaknya la.... hehe.. Tapi kan.. kat sini x de suasana raya la.. tak de ketupa gantung, kad raya gantung, lampu kelip2 pun x de.. eh! ada ada.. tu pun seketul je.. ye ye je sy request minta dorang pasangkan. mende nya ada banyak tp 1 je dapat gantung.. sbb tak de sape yg leh manjat utk gantung mende ni.. alahai.. x pe la..


Kat rumah pulak dah tergantung sejak tahun2 sudah tp belum di on. Ntah la.. anak2 dah merengek suh on kan.. apaknya kata.. nanti dulu.. Pulakkkk!! omak nak on kan x dapek la nak nolong pasai tinggi bonar letak mende alah tu.. erkk? bukan omak ni ha yg terlebih "tinggi" ?? kikikiki..


Hah! yg awak tu naper x cuti 2 lagi? bizi sgt ke? hrmmm... idok le jugak.. jasad je kat sini.. empunya hati dah lama melayang ke kg halaman. Tahun ni turn beraya di Kg hubby dulu.. ke Perak le kita yeop! Moh lerr!  Ececehh! MIL pun esok baru gerak ke sana. Ini pun sbb last minute juga dapat keputusan raya di Perak or di KL je.. akhirnya malam tadi baru tahu.. tu yg cuti tak mohon utk esok. sbb lom ada kata putus. ok x pe.. raya tetap raya walau apa jua halangan. (Banyak perkara terjadi apapun semoga dipermudahkan segala urusan dan diberi kekuatan buat SIL, bersyukur lah dengan ujian.. tanda Allah masih sayangkan kita).









Sedih pulak, Ramadhan dah semakin melabuhkan tirainya.. 
Moga diberi rezeki dan dipanjangkan umur menikmati Ramadhan yang akan datang. Amin




Selamat Menyambut Aidilfitri 2014 
buat Kawan -Kawan blogger Semua...
Mohon Ampun dan Maaf Andainya Ada Kelerlanjuran Kata Dalam Penulisan di blog ini
Mahupun ketika meninggalkan jejak di "Rumah" kalian.

Buat yang akan pulang ke Kg halaman (termasuk kami juga) dan kemana saja kalian pergi.. Moga dipermudahkan segala urusan kita semua dan dilindungi dari segala bahaya dan musibah. Amin Ya Rabbal Alamin..

Pic Raya 2013


Jumpa di cerita raya pula akan datang... InsyaAllah..


ok.. Wassalam 

^___^



11 Ulasan:

eMMe said...

Salam AidilFitri Ena n famili, moga syawal bakal tiba disambut dengan penuh keberkatan... maaf yea Ena.. kosong kosong..

Rohani Hashim said...

Ena. Salam aidilfitri buat ena sekeluarga. Hany on da way balik kampong dah ni hari ni. Ampun dan maaf ats segala salahsilap sepjg prkenalan di alam maya ni yer.

eB said...

tahun nih kami kurang main bunga api... eB x beli lgsg... so drg tumpang main sepupu2 drg punya je. he3...

slamat hari raya. maaf zahir & batin :)

LYAfrina said...

Salam aidilfitri buat ena n family
Maaf zahir n.batin dari lya ;-)

LYAfrina said...

lya singgah di teratak ena ;-)
moga sihat arini..

umi alya said...

Selamat Hari Raya Ena.. maaf jika selama kita kenal di alamaya, ada kekasaran bahasa di pihak akak..

Sal Wawa said...

Selamat Hari Raya kak Ena... rasa macam lama tak jengah ke sini..

Kalau ada salah dan silap harap dimaafkan ya... :)

LYAfrina said...

singgah sini ena..

LYAfrina said...

singgah sini ena..

ieda immi said...

salam syawal ena ..
rinduu ngan ena tau
meriah raya kan .. seronok
ramai juga ahli keluarga ena

akk dulu kerja merasalah gantung2 raya di pejabat nie .. skrg umah aje ekeke

umi alya said...

Singgah..