Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 5 March 2014

Bersiaran Dari Tempat Keje Baru


Assalamualaikum...

Hai uols!! 
Kita bersiaran dari ofis di KL. Ni dah masuk minggu ke-2 di sini.. Alhamdulillah.. dapat kembali bekerja dari jarak yg lebih dekat, lebih jimat masa dan lebih jimat RM juga.. (walaupun sampai rumah tak lah awal sangat pun, ater KL kan.. stuck sana sini) hehehehhe... Kat sini kita dah jadi freshie semula la nampaknya.. tapi tak la kaku macam memula keje gomen dulu.. Yerla kita dah tahu cara keje, cuma sekarang tengah serasikan diri dengan suasana keje di tempat baru ni walaupun kebanyakkan staff di sini adalah orang2 lama.. Pada kengkawan yang masih mencari tempat di KL ni.. meh masuk keje sini meh.. Ramai yang menunggu Q untuk bersara dah ni.. Lepas ni akan masuk lah wajah2 baru dan muda2 kembali.. tapi yang lama jangan dilupakan. Tanpa mereka siapalah kita kan!!! ecewahhhhhh. hik hik (*___*)

Ok uols cukup lah dulu intro untuk kali ini di tempat baru.. lenkali kita cari mood dah ruang untuk menceceh di sini. Daaaaaaaaaaaaaaa... (^_____^)



5 Ulasan:

mrs Fiza said...

kejap jelah kt putrajaya ni kan..cng jgk akk dpt tukar..

umi alya said...

nmpk gaya bukan bidang keja akak, tetap dok sini jerlah..

aiDieNa said...

Wah dah pindah rupanya.. Na.. kat situ ada post PA yang kosong tak yg ada boss??

lieyalatif said...

alhamdulillah...lega hati kan ena dah keje di tempat yg dekat dgn umah ...senang mcm tu...

all the best ena, moga cepat sesuaikan diri dan serasi dgn clicks baru....takpe2 yg tua2 tu best, byk pengalaman dari mereka kite boleh belajar...

Ena said...

Mrs. Fiza,
A'a fiza.. tak sampai setahun pun kat sana.. sebenarnya dok sana sonok tp tu lah... tak larat dah nak drive jauh2 tiap hari.. asyik tersengguk2 je time drive.. rezeki dapat cepat time tu sbb KKR ramai yg nak bersara dan dah bersara tahun ni..


Umialya,
ow ye ke kak.. hehehe.. x pe lah kan, mcm ena ni jawatan ada kat man2 jer.. maklum la.. kerani je pun..


Aidiena,
A'a kak.. dah pindah da... InsyaAllah.. nanti kita try tanyakan kat PSM sini... tp rasanya akk boleh je kot mohon nanti ada kosong terus je JPA isi kekosongan tu..


Lieyalatif,
A'aaa lieya.. rasa lega sangat dah balik KL semula.. skrg x de dah bw kete mcm minah rempit kat Mex tu.. hehe.. sbb walaupun kuar jam 6.30 pg.. kena tempoh jammed sblm masuk highway mex.. kdg dah amik masa kat situ, kita terpaksa speed nak kejar punch card. klu amik WP2 kang kita sampai rumah lewat pulak.. time tu confirm dah heavy traffic.. tak suka tak suka..