Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 29 January 2014

Jalan2 amik Angin


Assamualaikum.. Hai hai hai.. *_^

Pe khabo semua? hehe... Ok la.. arini mood rasa nak menaip je.. mentang2 lah esok Cuti (R).. yippi.. yippi.. so, mood dah sepoi2 bahasa.. maklum la kan amik feel kenkonon bila dah sampai kat kg nanti suhu masih 19 drjh C (ala x jumpa pulak simbol..ceh!! korang fhm2 sendiri lah yeh.. kakakka) Ok Ok.. arini sepatutnya WW kan.. ah lantak la.. dah mood baru datang arini.. suka hati la nak taip banyak2 pun kan.. lalalala.. ;P

Saje je.. memandangkan Januari 2014 ni gambo2 tak de pun kan bila up n3.. asyik n3 pot pet pot pet je.. arini nak abadikan gambo2 Jalan2 Januari 2014. Sori la agak byk skt ye pic nya tp gamba tak clear sgt. Maklumla.. taken by hp cap hayam je.. taken by kamera incik suami semua masih peram kat kamera dier.. 





Jalan2 ni x plan pun.. last minute decide.. cuti sempena Maulidur Rasul 14.01.2014 dan kebetulan jatuh pada Anniversary kami yg baru masuk tahun ke -9. Pergi jugak walaupun dah tahu Outdoor Theme Park ditutup sehingga 2 tahun. Tak pe la.. kasi chance pada anak2 main walaupun hampir setap tahun naik GH ni..




Dok ulang naik game berkali2.. sampai ke petang.. gamba manyak tp cukup la ni kan..




Ok anak2.. jom balik.. esok sekolah kan.. tak stay pun sbb tak plan nak naik. Jadi lah kan.. 



Destinasi seterusnya... cam poyo je ayat.. ngeeee...




Jalan2 kami diteruskan sempena cuti Thaipusam pd 17.01.2014. Kami dah g hujung tahun lepas, tahun ni repeat lg tak sampai sebulan. Kali ni g ngan geng yg rapat kat ofis. Baru meriah kan g reramai..


Tp anak2 cuma ada 4 org je.. ni pun time ni lg sorang tak sampai lg time ni.. bersih je beach ni kan.. syok tau berendam kat sini.. tp kena tunggu time air surut la.. kalau pasang tak sesuai mandi sbb pantainya landai. tp yg terror swimming tu ok je..




Ni je yg ada lam pic.. sampai2 je terus makan sbb dah lapor. Tghari kami wat pot luck je.. lg seronok dari order2 kan.. sambil makan sambil layan angin pantai.. Cuaca pun syok je.. tak panas. Tp time taken pic ni dah abis makan, para suami dah menghilangkan diri layan mata sbb kekenyangan.. hehe..




Aktiviti di petang ari... dah la kenet, makin kenet pulak dok lam pic ni.. :P




Owh.. sy yg semakin membulat setiap hari.. nampak penuh je bila duduk.. hihik.. Ni antara xtiviti yang best.. Banana boat!! yeahhhhaaa.. kami nye part tak de adegan stunt ye sbb? Nampak tak ada budak ke- last dlm pic tu? malah dier bawak pun tak laju.. syok je layan angin.. hehehe.. eh! mana anak2 sy?




ni hahhh.. awal2 lagi dah masuk boat. duk ngan driver.. sbb sy tak confident nak kasi dorang naik banana boat tu.. yg berdiri tu si kakak. si rifan yg menyandar tu tak berapa nak nampak pulak. Jd la kan dari x de.. Ni pun kira rezeki ada picture sbb salah sorang kawan time ni tak naik sbb kurang sihat. So, dier lah yg taken pic.




Mari membakor.. BBQ Time!!.. Asalnya nak buat je kat tepi beach tu.. tp angin kuat sangat pulak malam tu, pastu kat tepi pantai tu tak de pulak lampu dan kami pun tak prepare.. so kami buat depan chalet aje lah.. 




Jom makan... dah mcm makan kat rumah pulak.. 

Ok tu je lah citer nye.. masih ada jalan2 tp tak larat dah nak upload.. kalau rajin sy wat la entry lain.. kot ye?? kikiki.. esok jam 12 kami dah check out dan meneruskan perjalanan ke Klebang pekena coconut shake. tp pic tak de.. MAlas dah nak amik.. tetiba!! hahah.. lepas tu xtviti bebas dan bersurai.. ngeee..






dan







pusing punyer pusing, kami singgah sini.. Muzium kapal karam selam!


Adiosss!!








6 Ulasan:

~mama yang ayu~ said...

fuh.. mmg nampak benar kesejukkannya.. syok kan jenjalan. kite pun suka plan last minit.

Dalia Hajar said...

Lamanya xtgk gmbar tbaru k.ena, makin comel jew..

Irfan dah hensem...hehe

lieyalatif said...

adududuh ....lame betul nak tgu citer ena nie heheheeh.sekali keluar citer kemain cuti2 hah...meriah gile lieya tgk hah....best cuti ramai2 gini kan ena....

ena tau lieya ni dah lame tak gi genting...last pergi mase tu mia umur 4 tahun kot...haa bayangkan gile tak lame hah ahahahaha....mesti byk dah berubahkan....

lieya tak penah naik banana bot tau ena...tapi kalo naik pun nak request gak tak mo yg stunt2 tu...uihh takut lieya...tekucil aku kang kat tengah2 laut haahahahahaah....

acara bbq tu jugak menarik ...bestnye makan ramai2 gitu....bende biase2 pun jadi sedapkan ena....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Mesti sejuk kat GH tu kan..teringin lagi nak p GH...Best lah cuti ramai2 macam tu..mesti meriah...

eMMe said...

Enaaa.... bestnye... bercuti di genting la, di tepi pantai yg indah la, jeles hokey.. me tak jalan2 ke mane pun. dok umah dgn twin, coz papanye keje, huhuhu.. tensen je... twin lak dah tau dah nak jalan, mesti bwk kasut suh mama dia pakaikan..huhu.. sabar je la..

pst: nak jumpe? jom la Ena.. bile mai Putrajaya, roger2 la.. nnt Me bg no hp Me...

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

bunda ziarah sini...