Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 4 November 2013

Makin Pulih



Assalam.. 


Hai.. Mownim.. err!! consider pagi lagi la kan.. heheh.. Sy tak cuti pun arini.. asben pulak take over urus anak2 hari ni.. since nak2 demam campak/ciken pox tu mcm entry kat bawah.. (Malas pulak nak buh link..) ;P.. kami kena la gilir2.. sy pun cuti tahunan x de la banyak lagi yg tinggal. Ada, cuma kalau blh tinggalkan sikit utk di bawa ke tahun depan dan masuk dalam gcr.. hehe.. Lagipun kakaknya time rengek2 dier dah tak de dah.. 2 hari tu je.. (Khamis dan Jumaat) tu je dier dok merengek2 sebab demam, gatal, dan sakit2 badan tu je.. memg different la dengan Irfan. Mungkin sbb Irfan nya minor chicken pox.. jangan datang lagi pas ni sudah la.. huhuhu.. Irfan tak de rengek2 malam2, siang pun tak duk diam pun.. sama je.. Dah tak ada yg baru naik dah..Skrg tggl sisa2 je.. nasib baik blh kontrol makanan dier. 


Kakak pulak, sampai dalam mulut pun ada..sian sbb x blh nk makan. Makan bubur pun nangis.. Kasi air kelapa punyer la susah nak abiskan.. Si kakak memg tak suka air kelapa, nak 2 yg pure punyer.. ntah! sedap kot kalo tekak mak pak nya.. heheh.. tapi baik si kakak mahupun  si adik, dua2 tak suka air kelapa.. tp kena gak la paksa minum.. menangis2 si kakak nak menghabiskan.. pastu kena repeat esoknya pun menangis.. hrmm.. tp minum jugak la.. siap maknya ni ugut.. kalau tak nak minum nanti lambat baik.. baru nak minum tu pun meleleh2 air mata.. Apapun sejak semalam, dah ok dah tak ada lagi baru naik.. merengek2 dan demam pun tak ada dah.. Dah huru hara mcm biasa dah.. hoho.. Jenuh jugak hari Jumaat tu suh mandi dengan kerap sbb ubat dah tak elok makan nak kasi demam tu surut. Hari ni hubby take over utk monitor sbb masih tak blh  pegi sekolah. Sy tak blh nak cuti lelama sbb sedang menanggung keje. huhu.. tak suka.. 


Yeay.. esok sambung cuti.. syok la yg dapat cuti direct tu yer.. Kami dok umah je la.. wiken pun duk umah tak kemana2.. ater kena kuarantin kan.. heheh.. Ok la.. Salam Awal Muharram 1435 H buat semua Muslimin dan Muslimat. 


Ok tu je bebelan kali ni.. Mekasih yg sudi doakan tu ye.. *____*








7 Ulasan:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

MOga cepat pulih sepenuhnye buat Anis & irfan..

Salam Awal muharam juga buat Ena & family..!

eMMe said...

Ena, sampai dlm mulut pun ada.. sgt nakal itu ciken pox, huhuhuh..

Ena, me cuti sebab boleh agak akan dtgnye demam kepada diri sendiri, hehehe... Alhamdulillah now getting better than yesterday... twin si adik sihat....sgt!Alhamdulillah.. Si twin kakak, plak yg manyak ragamnya.. sakit badan barang kali.. tak selesa dgn batuk , kahak, n selesema... tah la bila nak baik 100%....

LYAfrina said...

salam maal hijrah buat ena n family..
moga semuanya cpt sembuh ye

mama lieyna said...

Salam maal Hijrah ena n family..

Mog cepat baik hendaknya anak2 tu.. eina anak ke2 blm kena chicen pox tj, si abg msa kecik dh kena..

lieyalatif said...

camne ena..anak2 dah okey lum...sian betul lieya bace...anak2 lieya pun semua kene time kecik...tapi bagus gak kene time kecik ni...kalo dah besar kene lagi kite rase bisa nye...muke pun akan berparut.....

hope semua dah kembali ok yeak ena....

Travesti drew said...

Thanks Jenny To share my comment as well. Really nice one.
Travesti

wahida said...

sekarang anak2 dah ok ke ena?

harapnya cepat sembuh ye...