Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 21 November 2013

Holiday: Nak Jugak


Assalamualaikum..


Hai korang!! 
Err.. sumer dah lunch ye.. tetiba rasa nak mengetip arini.. gara2 tadi dapat  borang perancangan cuti sebelum 2013 melabuhkan tirainya dan Memo Closing Account dah keluar. Terus tangan capai calender dan google search mencari destinasi ke mana nak dituju.. Kononnnn!! Dalam masa yg sama juga sms hubby ada free tak next month. Kenapa baru skrg? orang dah mula holiday awak baru terhengeh2 nak survey??? huwaaaaa... Ginilah nasib bila every year kena tunggu closing date utk settle segala mak nenek berkaitan bayaran utk 2013. Lepas tarikh tu baru boleh bercuti.. tu pun kalau ikutkan tak boleh amik direct Annual Leave pun sbb nanti akan ada AKB pulak.  Kalau nak bebetul holiday kena tunggu lepas tarikh AKB, tapiiiiii... time tu anak2 dah mula masuk sekolah semula... Nangis!!! susahnya nak bercuti kan.. 


Note: Jeles tgk orang up entry p sana sini.. kengkawan dalam group wasap pun dah merata2 p bercuti. huwaaaaaa... Alhamdulillah.. rezeki kalian la tu kan. *_*







14 Ulasan:

Rizziela said...

kami pun x bercuti sangat... hubby susah nak dapat cuti

mama lieyna said...

Bestnyer.... tumpang happy jugak... kita ni, en suami tak dapat cuti, tak dapek la g bercuti..wuwuwu...

umi alya said...

yeayyyyyyyy cuti rehat & gantian akak dah lulus ntuk 2 minggu pd pertengahan bulan Dis setelah 4 bulan bekerja tanpa cuti..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

tak sabar nak bercuti2 minggu depan.. :)

MulutPayau said...

Seronokkan kalau dapat bercuti..

zulieta said...

kami pun tak bercuti berjalan ke mana2 ujung taun ni ena..
nak simpan cuti utk ujung tahun,
anak naik darjah 1 nanti...

LYAfrina said...

lya pon x bcuti kemana-mana..
just nk bwk asya tgk wayang citer frozen, g mini zoo.. lain2,,duk rmh or pusing2 sini je la

lieyalatif said...

takpe ena...biar lambat asalkan bende penting dah settle...kalo tak settle pun tak guna, nanti ena bercuti dlm hati tak tenteram bile org2 opis call ke tanye ape2 kan...heheheeheh

Zuraidah Butang said...

holiday masa cuti sekolah takut pack dengan org...sy kalo nak bercuti mesti bukan waktu cuti sekolah..hehe

eMMe said...

Ena, ape lagi, jgn ketinggalan juga bwk anak bercuti, sian anis, sian irfan, hahaha.. saje nganjeng Ena..

bercuti la gi dekat2 je pun takpe, janji anak2 hepi... dpt jenjalan itu yg buat dowang sunuk kan...tanye dowang? nak gi legoland tak? hahaha... (Ena lom p legoland lg kan..) ceh! mcm yg bertanya ni dah pegi jew huhuu....

umi alya said...

akak singgah

~aSHa~ said...

AKB tu apa...

lieyalatif said...

hai ena...

ape kabar...lame dah ena tak update blog nieh...sihat tak? anak2 okey tak? amemcam plan cuti2.....jadi ke tak tu heheheeh....

mia izzati said...

takpe kak..cuti awal tahun pon syiokk..sama je beza awal tahun ngan akhir tahun je hehe