Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 31 October 2013

Musim Kah?


Assalam..


Mencuri2 waktu singgah di sini sekejap.. sekarang ni musim demam campak dan chicken pox ke ek? Aritu masa raya.. anak teruna tiba2 je demam pastu terus kuar cikenpox..Padahal kat kg tak de sapa yg kena.. Dr. tanya jangkit ngan saper? alahai.. Check ngan cikgu sekolah dier rupa2nya dah 2 minggu sebelum tu lg, anak2 di tadika silih berganti kena cikenpox.. kiranya Irfan kena lambat sikit dari kawan2 dier... Dah tu musim exam akhir tahun pulak tu.. dah cikgu kena buat khas utk dier je.. Minggu ni dah g sekolah semula walaupun belum pulih sepenuhnya.. tup tup smlm kakak pulak yg jangkit.. Nasib baik kakak dah abis exam. Result sekolah agama dah dapat. Sek. Kebangsaan je belum dapat lagi tp kakak kena campak yg besar2 tu.. sekali naik penuh satu badan.. sian sangat tengok dier.. Gatal katanya.. Ada yang berair ada yg tak.. ada besar ada kecik. Ingatkan cikenpox jugak tp kata Dr. itu campak. abis calamine lotion tu putih 1 badan.. Irfan pulak naik x la crowded 1 badan. kat muka pun ada sebiji dua je.. Risau pulak kot2 tak kuar abis ke apa..nanti datang balik.. Ok la.. tu je nak taip.. Doakan Anis dan Irfan cepat baik ye kawan2.. Terima kasih.. *____*


4 Ulasan:

mrs Fiza said...

agknya ciken pox ni musim dia time nk hjg2 tahun ke ek..dulu kena ngan darwisy sama2 kitroang kena bln 11.. ngeee

eMMe said...

Hurm... Ena, kene chicken pox takde demam panas kan? cuma gatal2 kat badan je kan...kan... Ena kene cuti tak? kalo dowg kene Chicken Pox ? cepat2 baik ye Anis, Irfan...

Gieyana said...

dkt tadika dotter sy pon byk yg kena..demam pon ramai gk..musim kot kn..:-)

umi alya said...

mg 2 beradik tu dah pulih sepenuhnya, aamiin..