Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 30 August 2013

Random Photo Raya 1434H



Assalam..

Arini banyak Bahagian dan Cawangan yg buat Makan2 Sempena Raya yang masih bersisa ni.. Tp makcik tak pergi la pulak sbb makcik sedang ganti puasa last day today.. In Shaa Allah.. Semalam dok terfikir2 juga nak teruskan puasa atau pun tidak tapi memandangkan tinggal sehari aje lagi dan jemputan makan2 pun tidak di pelawa semalam, so niat suci murni ini diteruskan lah.. ahahha..  suci la sangat kan.. sudahnya bila sampai ofs sana sini dok menjemput... so, makcik hanya senyum aje ler... heheh..


So, di kala ofis dah sunyi sepi ni.. moh ler kita menaip seketui dua.. err tapi dah jadi berketul2 dah ni.. kuangkuangkuang.. alaa.. mcm x biasa kannnnnnnnn!! =.=


Ok tiba2 raya nak tayang gambo raya jugak la.. 5 ketui pun jadi la kan... Pic di cilok dari fb hubby dan adik badik.. sian kan.. dok satu rumah tp pic kena cilok kekdahnya.. x pe.. janji hado.. penyeri entry lah kononnya ni.. sangatttttt!! ahahhaha..


Dimulakan dengan :-




 Err.. ni lam opis bergambo sebelum turun ke Majlis Raya KKMM di Dataran Gemilang.. tp tak pakai baju raya.. kena pakai baju Batik.. aritu ari khamis.. yang bertugas (poyos) sila lah mengikut arahan! konon!!





 Eh! ni gamba (sowi kasi **tot pulak) dah nak abis ni Majlis ni.. alahai.. terbalik la pulak.. hentam saje lah labu.. sian kan makan kat ceruk2 tu jekk.. huhu.. ni dah petang dah nak balik sebenornya.. turun 2nd round.. sekali yg hado hanya buah2an yg dah di cilok awal2 oleh kengkawan.. dah la masa mula2 sampai kami makan sekadar alas pewut je.. x pe nasib baik hado..  kalo tak lg la tak merasa.. hrmm.. 




Bergambo bersama kengkawan masa sedang bertugas.. bertugas lah sangat tu kan.. hahaha.. kenit yg semakin gems.. see la lengan tu!! huhhh!


Ok tu je wakil pic utk ofis.. *_*






Ni gambo raya pada hari raya ke -5 kat umah MIL di Perak. dah tak pakai baju raya dah pun.. hrmmm..



dan..





Ok.. gamba ni dah ada dalam fb adikbadik.. dorang dah upload dulu.. so, makcik cilok aje lah walaupun sebenarnya gambo tu dari hasil camera huby.. dah jadi kecik sbb download dari fb gamba tu dah di kecik kan.. so, sy kecikk kan lagi.. maka jadi la gitu.. hahah.. jadi la kan.. 





Sudah cukup cukup sudah... Cukup sampai disini saja.. hehe.. tengok lerrr.. kalau rajin makcik upload lerr lagi next week.. KALAU tau... muahahahaha.. 



Ok Bai..





14 Ulasan:

ieda immi said...

seronok tgk pic2 raya kan ..
happening !

~~*Lady Salwa*~~ said...

biasa la tu... time bulan raya ni kalau nak ganti tu memang ada je nak gugat niat puasa tu kan... hehe

**suka tengok pic last tu... comel je aksi akak... hehe.

**family akak je warna oren... yg len warna purple...

Fieza79 said...

Jnji pic ada sudahh ena..hihii

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

umi alya said...

memasing2 sporting giler bergambar, best giler...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sweet jer tgk Ena & hubby gambar yg last tu..^^

LYAfrina said...

pic last tu..ena n family kaler peach kan?? sweet posing ena n hubby tu..

wahida said...

happening...suka tgk gambar raya uolss ni...

gambar last ko tu sweet okeh...

eMMe said...

Alahai... semalam beraya kat Putrajaya ek.. Me takde kat umah semalam, gi beraya kat Bukit Beruntung... malam baru ada kat umah...

Ena, nant leh ar kasi no fon, gambar nak lengan gems tu maybe baju ena pakai tu .. hehehe.. salahkan baju.. tgk takde la gems pun..ok la..lite2 jew, heeee~

NzA said...

Colourfull n beautiful...

lieyalatif said...

ooo opis ena kat dataran gemilang tuyeak....situ bestkan sbb tempat baru...cantik2 building situ....

lawo baju batik ena...suke kaler die tuh....

~aSHa~ said...

wah aksi sepontan laki bini tu kiut....tema semua sedondon purple..nak tiru la nanti

Izan Ishak said...

meriahnya raya ena! kat opis pun ayu je berbaju batik. cantik baju tu~

berkumpul ramai2 mmg best. kami pun tak dpt nak bergambar beria2 masa raya pertama tu...

mama lieyna said...

Meriah..super sporting semua..

Eh..irfan awat mcm pelik..hehe..