Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 24 June 2013

Kisah Lucu Pagi Ni... Lucu ker???

Assalam..


Selamat pagi.. ramai yang amik cuti ke ek hari ni? yerla.. sekolah kan tutup kerana Jerebu yang sedang melanda skrg ni.. haa.. ni nak citer pasal cuti la ni.. Eh! saya keje.. awal2 lagi dah sampai ofis.. hehe.. Al-kisahnya, huby tak ada skrg ni.. ada kursus/team building @ jalan2 ke Pulau Redang.. Mak jeles sebenarnya.. snn tak pernah pegi lagi ke situ.. tup tup huby yag dapat pegi dulu.. x aci!! hahahha... eh! lari story lagi.. ok.. Memandangkan hub tak de.. biasa lah kan.. kita lah jadi supermak kan.. hihi.. sabtu ada reunion classmate huby jugak.. kat Bagan Lalang je.. tp ok jugak lah.. pegi pagi balik petang.. agenda berjalan seperti yg telah mereka rancang..walaupun cuaca adalah jerebu yang pasti ofcoz lah sy pegi bawa badan jekk.. hampeh je kan! hahha.. errr.. lari lagikk.. ok ok.. semalam Ahad.. mcm2 benda nak buat.. eceh!! tp serious dari celik mata sampai la ke time nak tutup mata balik.. tak sempat nak duduk tgk tv or apa2 citer pun... apa la yg dok beria sangat pun tak tau.. biasalah rutin mak2 sempena hari minggu kan.. dalam rumah pulak anak2 yg kena kurung tak boleh keluar dek penangan jerebu.. eh! ada gak keluar kejap.. pusing2 tengok jerebu.. hahha.. tak la.. kebetulan je.. nak cari barang sebenarnya.. pastu nak p cari mask untuk anak2 lah kononnya.. tp semua stok dah abis.. camner tu? dah settle semua keje rumah dan segala mak nenek keperluan sekolah.. pagi tadi pun kuar lah anta anak.. sambil2 tu.. tangan mendail no. "seseorang":


Me: Assalam.. En.. saya mak Anis.. Nanti jgn lupa ambik anak saya yeh!
Dia: Ambil pegi mana kak?
Me: Pegi sekolah.. dalam hati berkata2 pegi mana lagik??
Dia: Kak, hari ni semua sekolah cuti kak sbb jerebu
Me: La ye ker??? siannya saya sbb tak tahu citer.. hehe.. camtu tak pe la En.. Terima kasih ye.. 


Haaaa... itulah kisah lucu pagi ni.. lucu ker??? mcm... S****L je.. tepuk dahi sendiri.. Inilah akibatnya bila biarkan anak2 dalam rumah konker tv dan hanya tahu tengok kartunnnnnnnnnnnnnnnn dan channel dorang je.. apapuntakbolehhhhhh!!! huhuhu.. 

Tapi bagus jugak sbb bila p cari mask, mask dah abis... sangat susah hati sbb si kakak yg batuk dah dekat sebulan tu nak kasi pegi sekolah.. ubat batuk dah berbotol2 dah.. kena pulak jerebu macam ni lagilah makin teruk dier.. nak p klinik amik stok ubat tp kad panel huby bawak lah pulak.. nasib baik ada lg sebotol irfan punyer ubat batuk.. boleh la dari tak de.. So, duduk lah diam2 kat umah "ibu" yeh anak2 sekelian. bajetanak2 bacakah ni? ;P





9 Ulasan:

duniafana said...

sempoi kak..supermak..

MrS. F!zA said...

budak berdua tu dduk rumah sedniri ke k.ena? k.ena keje tak ni?

*sori bru baca k.ena reply.. bapa kali dh hari jumaat ada keje..insyaallah bila ada jumaat free nti fiza bgtau..leh je pick up k.ena kt opis..buka jauh pon..dekat dh ni..

~Siti Hajar~ said...

Nasib emaknyer xtau hrni cuti klu tak mau emaknyer apply cuti skli...hikhikhik

samala kita k.ena anak2 konker tv apa cerita pun kita xtau...huhu

eMMe said...

Salam Ena,
Anis tak sihat ke?
aritu twin pun tak sihat
risau sgt2, batuk lameee sgt, sebulan gak, ubat dah banyak dah mama dia ni bagi, last skali gi Pusat Perubatan Homeopathy...
Alhamdulillah....

lieyalatif said...

mmg kene alert pasal skolah cuti ke tidak kan ena sepanjang musim jerebu nie...lieya ni seb baik skeolah ade khidmat pesanan ringkas so dieorg sms jek laa apa2 berita terkini....

anis mcm mija laa ade semputkan ena...mmg kene etra hati2 dimusim jerebu ni...senang kene attack org yg ade asma nieh....

Lynn Hamzah said...

sekarang jerebu dah kurang kan...syukur alhamdulillah...

Izan Ishak said...

salam ena.. alahai, lambat betul izan sampai sini. dah ketinggalan ketapi.

alhamdulillah.. jerebu dah pulih kan. skrg anis dah baik batuk belum tu? izan plak kalau ada apa2, sms je makcik yg bawak van tu tanya sekolah ke tidak. kalau tak mmg tak tau apa2 jugaklah.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Salam Ena...apa kabar...? sori lama tak singgah sini....

Alhamdulillah jerebuh dah takde... time jerebu tempohari teruk jugak..sampai jerebu masuk dalam rumah...

eMMe said...

laa... Ena, nape tak update blog
Ena sihat ke?
anak2 camner?
sihat belaka?

kalo free update le citer...

Selamat Berpuasa!