Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 21 May 2013

Akhirnya.. saat itu datang jua..

 apa lah gamaknya tu kan... heheh...
 

Assalam..
 

Hai hai hai.. bai... bai bai.. eh! jangan lah bai bai lagi.. baru je masuk ni... huhu... Tapi tak tahu nak cite apa lah pulak.. mrmmm.. ok ok.. dah datang dah..
 

Anak2 dah abis exam.. alahhh.. tak de bezanya exam ngan tidak... budak2 ni bukan reti nak study/revision ke apa pun... mak dier ni yg meroyan lebih... agaknya mak mak kita dulu gitu lah kan.. anak dan exam mak yang nervous suh belajor... tp mak sy dulu relak je... "pandai2 lah kamu nak ooi.. kalo nak berjaya usahalah.. kalo tak mak pun tak blh buat apa.." haaaaaaaa.. lebih kurang gitu lah ayatnya tiap kali nak exam.. tak macam mak anis ngan  ifan tu.. meroyan suh anak belajar.. tp anak wak dekkkk je sambil layan kartun katun kartun.. hehhehehe... tau2 exam dah pun berakhir... tapi sambutan hari guru sekolah agama baru nak buat.. si kakak ari khamis dan si adik hari esok.. eh! tetiba citer pasal hari guru ek.. org lain dah lama up entry masing2 ena oii.. alahhh.. mcm tak biasa kan.. ena kan suka citer2 basi.. kan? ;P
 

Ok tinggalkan citer anak2 yg tak kan abis tu kan.. skrg kat ofis sejak nama Kementerian dan betukar dan berpecah sudah tu.. kami telah pun diberi arahan untuk memulakan tugas nun di Putrajaya.. tp kami Bahagian yg terakhir akan ke sana.. Bahagian2 lain akan ke sana dulu selewat2nya 31.05.13 ni.. wuhuuuu.. jenuh nak paacking wehhh.. Akhirnya.. saat itu sampai jua untuk menjadi warga kerja di Putajaya... huhu.. ni masih dalam dilema ni... "beratnya rasa hati.. nak melangkah pergi.. tetapi apakan daya aku terpaksa.." ecewahhhh... heheh.. bak kata nurul dalam lagu nyanyiannya tu.. hihi.. sempat lagi tu.. tak pe lah kita tukar camni pulak ibarat pepatah "alah bisa tegal biasa kan.." so.. In shaa Allah.. Moga dipemudahkan urusan kami nanti.. Amin..


ok lah... adiosssss...





13 Ulasan:

ieda immi said...

haa akhirnya ada entry baru kekekeke ;)

ok dikk selamat bertugas .. senyummm jgn kata apa2 walau penat nak ngemas .. ekkee ..
best apa kerja di tempat baru , putrajaya lak tuu .. waduhh ;)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

In shaa Allah..moga dipermudahkan...

~Siti Hajar~ said...

Anak2 sy pun gitu time exam masih layan tv, stress mak...huhu

selamat mengemas k.ena, jauh ke putrajaya dgn rmh nti, kena travel jauh la yer...

eMMe said...

Ala Ena... takpela.. yg penting ade update dari kamu...janji jgn lame2 sgt tak berupdate, cewah! pesan kat org, tapi diri sendiri.. lebih kurang gitu le jugekkk kan...
hahahaha~

~~*Lady Salwa*~~ said...

Jenuh jugak nak travel nanti eh... apa pun selamat datang ke Putrajaya la akak... Akak kena pindah kat presint 4 ke? rasanya opis akak dekat je ngan opis sal... hehe

Ietams said...

selamat bertugas di tpt baru ena..
semuanya baru la nanti kan

lieyalatif said...

ye ke ena? wahhhh dah nak keje putrajaya yeak.....mane tau kan nanti terserempak ngan ena kat alamanda ke heheheeheheh...

selamat menjadi wargaputrajaya....auwwww....meh ar mintak kuarters sini...

~aSHa~ said...

jauh tak umah dgn putrajaya?

~aSHa~ said...

jauh tak umah dgn putrajaya?

Ena said...

Kak ieda,
Sampai x larat nk senyum d buatnya... lembikkkkk.... penat... semuanya tergesa2..

Lily & siti hajar
Aminnn.. dan terima kasih..


Emme, ietams, salwa:
^_^
Tu la jauh nk travel.. huhu


Lieya:
Kuaters? Susah jg tu.. sbb sayang pulak nak sewakan pd org rmh kat sini..


Asha:
Mrmmmm.. blh tshan juga...







Izan Ishak said...

salam ena...

sori ye lambat bebeno izan sampai sini. inipun macam semput2 je.. alasan je izan ni kan.

akhirnya...nak pindah putrajaya dah ye. takpe... memula tak biasa, lama2 nanti biasalah tu.

samalah izan ni kalau anak2 periksa kan mulut dok bising2 je. tapi dorg semua mmg buat dek je. balik sekolah bukan nak baca buku, tapi main ps2. aduhhh.. penat cakap tau.

Amie said...

Selamat menempuh suasana baru di Putrajaya... bestnya!

umi alya said...

wowwwwwwwwwwwwwwwww dpt pejabat baru erk..