Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 12 November 2012

Cerita Ceriti : Hepi Holiday Uols..



Hai Korang... Tetiba  muncul ek? heheh.. Biasa la untung sabut.. timbul.. Untung batu?.. tenggelam ko .. hoho.. Ada kaitan ker ekk? ahahhah.. lantak lerrr.. Mak redah jekkk memalam ni.  ;P


Al-kisahnya.. td sy dah ketiduran selepas solat maghrib.. Entah naper la.. ngantuk sungguh tiba2.. Huby balik pun sy masih dalam telekung tergolek atas sejadah.. Puas huby kejut suh bangun tido lek lok katanya.. Kang sakit badan la.. lenguh sana sini la.. Kata huby.. Tp sy bebenor tak larat nak bukak mata.. Haishhhh.. pastu bila bangun si kakak dan tido.. tu la siang2 tak tido langsung.. sibuk je ngan kartun tak sudah2.. tinggal dak irfan jekk lagikk.. yang tu pulak dekat maghrib baru bangun ketiduran di petang hari gara2 merajuk kena marah sbb dia tak sengaja jatuhkan tab dan akhirnya pecah.. tak tau la.. huby dah tengok ke belum.. huhu.. pastu mintak nasi pulak.. dah kasi dier makan.. macam biasa.. sebelum tido mesti nak susu.. kalau tak kang tengah malam dak irfan ketuk pintu.. mintak susu.. hahahha.. Lepas tu baru ler sy dapat sambung lagi keje yg tak settle. Sudahnya.. segor ler biji mata ni yg tadi kononnya nak bukak susah sangat tu.. hihi..


Siangnya.. mcm2 keje nak diuruskan.. Lom campur ngan duk berperang ngan anak2 bertuah tu lagik.. ahhahah.. Pastu ari sabtu sebelum tu kena p ofis.. Biasa la angkut anak2 sekali.. keje manyak lah kononnya.. Apa nak di kato.. dah buat 2 org nye keje..  memg tak terkejar kalo harap hari2 keje biasa je.. Memo closing ujung tahun pun dah kuar.. adeihhh la.. camne nak kejar tu? Terpaksa lah korbankan ari cuti.. sob sob..


Ok ok.. banyak nau pulak bebel memalam ni.. biasa lah.. sy memg gini kan.. bila tak ketip jari kat sini.. mmg tak de.. sekali bila dah ketip lupa pulak nak stop.. hehhe.. ok sudah.. cukup sudah... bebel.. tadi dok belek2 gambar lama2 yg dok peram ntah bila nak update tu kan.. moh ler kita layan mata.. asyik entry tak bergambar je kan..



Dimulakan dengan:-


sesi makan doyan walhal bukan musim doyan.. ;P


Dulu dak irfan tak makan.. skrg ni dah pandai.. suka mak nengok!



Kakak memg pandai makan doyan.. tp mak tak kasi sangat la.. tau tau je la kan.. budak semput tak leh makan doyan sangat..



Makan lagik? dak irfan tu ye ye jekkk.. time ni gambar kakak tak snap sbb dier wat pangai tak mau makan sbb nak main.. hrmmm.. kakak kakak..



ecehhhh!! Ni kalau tak silap p makan lepas tengok citer Ombak Rindu kat Wayang lepas balik keje.. punyer lama peram kan? ahahhahah..



nak jugak tu.. hihihi..



Okeyh! jemput jamu mata semua... eh! dah lama jadi baja.. kikiki.. errrr. pesal tang idung tu nampak mancung semacam jekk?rasanya tak de plak shading2 bagai.. kompius ni..



Ni pulak? masa p kursus kat Janda Baik.. Bukan senang nak jumpa bff ni tau.. ni jenuh planning nak pi kursus sama2.. owhh.. me yg semakin bam bam.. argghhhh.. mencik! tu bulan Mac tau.. skrg lagi bam bam.. hrmmm..



Sama tak sama tak???? hik hik.. Ni pulak kawan baru yg dikatakan kembar masa p kursus di Pangkor bulan September aritu.. haaa.. yg ni tak la lama sangat kan.. hehehe.. sebenarnya.. sy ngan Faizah ni sama je tinggi nye.. tp time ni sy pakai wedges..tu yg nampak tinggi sikit tu.. Tp yg pasti sy lg tombam lah.. tengok je lah lengan dan pipi tu.. berat faizah ni 37kg je uols..  sy? 42kg.. haiyayayya!!



Ni????? errrrrrrrrrrrr... lupa terus bila.. comel tak pakai gini? muahhahahahahhaha.. skrg ni.. suka juga la pakai shawl gini.. tp sekali sekala je la.. kalo mood rajin dtg.. lalala.. :P






&




last but not least





ketot betul kan!

apapun... Alhamdulillah... rezeki 2012..
*_*



Ok.. dah boleh tido skrg... eh! dah jam 12 lebih ker??? ish ish.. Till then... daaaaaaaaaaaaaa...



Ramai yg dah start cuti mulai esok kan? p mana korang??? kami cuti dah lulus last week lg.. tp tak tau lagi nak p mana.. nak balik kg pulak tak cukup masa sbb tak blh cuti lelama.. me & huby amik leave ari Rabu jekk.. so, dapat ler 3 ari kan.. jadi lah..







12 Ulasan:

umialya said...

ena mmg comel...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedapnye irfam makan duyan..nyum².. :)

Cantik Ena pakai shawl macam tu...suke tgk...^^

ieda said...

sedap tgk irfan makan , deyan , akak nie dan anak2 pun baru lepas makan deyan dirumah adik nie .. ayah akak beli di rawang ...

aah comel je .. ena cantik .. pakai stail ape punn cantik tau , seyesss comel ... kalau pkai syawl lagi comel koot ekkee

norhayati rusli said...

cantiknya awak :) saya datang baca dan follow awak

eMMe said...

Salam Jumaat Ena,

Me masih bekerja..lom time 'bercuti'..

tu diaaa..citer n kisah mak-mak org bersama anak-anak.. tu baru dua.. sowang kocik, sowang bosar, yg bosar okey la..leh handle yg kocik ni, mcm2 ragamnye..nnt saya bakal handle dua2 anak kocik, tatau la camner..jgn kan kata tergolek kat sejadah, tergolek kat ateh lantai pun leh jadi gak,, hehehe.. hope kite ni dpt jadi ibu yg kuat ye Ena,

Thx kasi semangat kat Me, Me rasa dah dpt aura dari Ena..

Love U Ena!

Doa kan Me ya!

lieyalatif said...

cantik ena bershawl heheheeheh...manis jek...alah org dah manis pakai ape pun manis .....

wahh ena dpt APC yeak...tahniah ena...semoga terus cemerlang dan terbilang.....

MrS. F!zA said...

comelnya k.ena ni..

k.ena..fiza ni dhla kempunan durian..tgk plk gmbr anak2 k.ena mkn..haihhh kna cri cpt ni..mmg musim durian ek skrg? sna sni tgk org mkn..

Izan Ishak said...

skrg dah musim doyan kat sini ena. harum je kalau lalu tepi jalan sbb org dah byk jual.

tahniah ena... dapat apc kan tu.

izan suka tgk ina... tak mcm mak beranak 2 pun. cam mudah remaja gitu. padahal kita ni sebaya kan. hikhik... diriku yg kelihatan udah berusia dgn anak 5 tu...wuwuwu...

LYAfrina said...

pandai irfan makan durian ye..

wah..tahniah ena... dpt award ape tu?

NzA said...

aunty smpai skrg xtau mkn durian tau irfan...hehehe....

tahniah dpt APC thn ni....rezeki anak2

MrS. F!zA said...

betul k.ena..mmg lps mghrib je rsa nk pitam..ngntuk tk thn..nak2 anak 2 skrg ni..tk terhagak2 dia punya letih tu.haihh..

k.ena dgn si penghulur anugerah tu mcm jauh je..hehhe

lieyalatif said...

LAME TUL ena tak update blog....jgn pencen lak ye ena...heheeheh