Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 18 October 2012

Terimbau Kenangan Dulu2 La pulak.. =.=


Dah tido ker? 
eh! dah tido mana boleh jawab.. ;P


Dah nak tido dari tadi.. tp biasa lah. kan.. musim anak exam ni kena la korbankan.. kalo tak tu lepas isyak je dah cari bantal.. kdg tak sempat berbantal pun.. beralaskan sejadah pun lena.. huhu.. teruk betul!.. 


Nampak gaya nye sesi menyambung part 2 masih dibekukan buat sementara waktu.. sbb puan belog sangatlah kelemauan sekarang.. ni pun asalnya nak switch off tp.. gatai pulak tangan ni nak jengah belog.. alang2 tu.. taip je lah sebari dua baris tiga baris... eh! mcm dah lebih je barisnya... kui kui kui.. 

 
Hmmmmmmmm..


Esok last budak2 exam kan? rasa semua sekolah sama je kan? ke lain lain eh? meh nak ajak mengimbau zaman kanak2 waktu ai dolu2.. alah... sikit je.. tak banyak pung..  Citernye.. dolu.. masa darjah 1 sampai la darjah 5.. exam ke tak exam ke.. sama je.. mak ayah tak lah jd pak guard or guru besar kat umah.. Mak cakap sikit je... camni lah lebih kurang ayat nya.... "kamu.. kalau rasa-rasa nak jadi orang.. hahhhh! belajar lah betul2.. tak payah tunggu mak suruh2.. masa belajar pandai2 la korang belajar.. Kalau tak.. sendiri mau ingat lah nasib korang mcm mana???"""" haaaaaaaaaaaaaaa... pedas tak pedas tak???  


Bila dah masuk darjah 6, kami adik beradik bertukar sekolah.. sbb family berpindah ke kg sekarang ni atas sbb2 yg tak dapat nak di share kat sini.. maapppp!! Masa tu.. memula rasa down sangat2.. yerlah.. kita dah ada geng2 kita sendiri.. dah seronok dan sebati lah kononnya.. dari bab kawan sampai lah bab cikgu cikgi.. semua dah mesra.. tup tup kena pindah.. Tp terpaksa lah jugak kan lalui keadaan tu.. 


Bila masuk sekolah baru kat kg.. wahhhhhhh!! best rupanya.. hehe.. tu la.. kan biasa la kita ni.. suka beranggapan yg negatitf dulu.. Masa dulu.. kami tak de pun kelas tuition bagai... harapkan kelas tambahan kat sekolah je lah.. itu pun bbrp bulan sblm UPSR.. Mak pun sama.. mcm kat atas tu.. Pandai2 lah kalau nak jadi orang..Sebenarnya mak memantau jugak.. mengecheck buku sekolah diam2.. pastu bila kita study tu.. ada jugak la jengah2.. tp kan sy dolu2.. tak suka mak ke.. abg ke.. kakak ke.. dok ngendeng2 time study.. tak suka betul! tak tau lah apa pesen! ahahha.. tp Alhamdulillah.. UPSR kita tak la mengecewakan.. kembang kungcup juga la bila tengok result.


Tapi anak2 skrg ni lain.. kalau mak ayah tak bersuara tak bergerak 1 apa pun.. sudahnya.. tv tv tv... muka pun dah mcm kartun kat dalam tv tuh.. ahahhaha...  sbb?? perkembangan, situasi, tekanan adalah tak sama dengan waktu kita dulu2.. yg sama.. adalah kalau dah namanya Mak Ayah tu.. kompem lah mengharapkan anak2 berjaya dalam hidup kan!.. 


Alamak... termembebel panjang ler pulop!.. tadi kata lemau sangat!.. LARIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!






8 Ulasan:

ieda said...

mlm2 teringat kisah silam lak erkk ekekek, bila baca kisah ena, lebih kurang akk lahh, paling x boleh ingat bila tiba time exam nie, kecut perut sampai ada2 masa x boleh ingat apa yg dah dibaca, harap2 anak2 x alami mcm apa yg akk alami ekekek, nayaaa tuuu
oh yaaa anak2 akk dah habis exam dahh, last week, lega sikit skrg nie

Izan Ishak said...

kisha kit alebih kurang sama je ena. mak kita dulu2 manalah nak bebel lebih2 maybe sbb kita ni pompuan kot. takdenya nak duduk sebelah baca buku sama2 ke apa. tapi dlm diam...cam mak biasanya akan puasa time anak2 periksa n tak lupa doa sepanjang masa...

dan bila anak2 sendiri... lelaki plak semuanya ni...hmmmm... paham2 sudah ena. kalau tak cakap mmg tak jalan punya. grrrr...

*naufal tinggal seni aje esok. abg muhaimin dah abis sek pagi. sek agama start esok...

kak tini (umialya) said...

kita lak yg stress bila tengok dorg rilek jer,kartun, kartun, kartun, tak abis2

baca bukupn dlm keterpaksaan..

mamalieyna said...

bebelan yg betul nih..setuju je, tp belum merasa lg part anak sndiri study, hee~ next 2 years.. ^_^

ak yuyunz said...

muka pun macam katun dalan tv tu memang betul tu haha

Nens Collection said...

hehe..yg x penting dan paling sama adalah si ibu membebel..mak2 kite dulu pon suke bebel gak kan..mmg si ibu camni..;)

KuNanGKuNanG said...

masa kecik2 sy pun asik tgk tv sampai mak matikan suis utama gara2 kitorang 4 bradik asik mengadap tv je.he3

Ietams said...

sama la kite ena,
mase dedulu kalau tgh study ke tgh buat homework ke
memang tak suka kalo ade famili lain dok ngendeng2.
memang cara budak2 dulu belaja lain sangat
dgn budak2 sekarang, kita dah jadi ibu bapa ni lagi besar
tanggungjawapnya