Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 11 October 2012

Sambungan Part 1..


Hehe.. Boleh pulak gitu.. dah tu jadi Part apa? ;P


Rasa nak menaip pulak tiba2... Rajin pulak di malam jumahat ni..hehe.. Korang dah tido ke? ;D


Sebelum tu.. maaf la... lately ni dah kurang bw sbb kekangan masa di waktu keje.. kalo ada yg tak singgah tu... jgn anggap sy memilih pula ye.. tidak tidak.. bukan begitu.. kdg sy ada menjengah tp tdk tinggalkan jejak sbb tak tahu nak jawab apa.. boleh gitu?.. hihi.. 


Rasa mcm nak sambung part 2.. tp nak ulas sikit errrr.. ye ke? yg Part 1 kat bawah ni.. 


Selalu benda2 mcm ni kalau dah tercicir, susah dah nak dapat balik kan.. Kira luck la kalau ada yg sudi pulangkan balik.. ^_^ 


Lagi pun bila dikenang, rasanya mcm dah ditentukan ianya akan hilang dari hak jagaan sy. ecewahhhh!! Sebabnya.. biasanya tiap kali keluar, memg kita akan bawa wallet kan.. sama juga lah dengan sy ni.. tp selalunya wallet tu sy tinggalkan aje dalam hd  bag.. sy bg contoh, biasanya kalau nak pegi makan tak kira la kat ofis or time kuar ngan huby or kawan2, sy jarang bawa wallet kat tangan, biasanya hanya amik cash dan hp saje.. hand bag tinggal bawah seat (ishhh kantoi pulak!! jangan p intai pulak ekkk!! ngeee..) keta or dalam laci kat ofis.. memg mcm tu lah habit sy.. 


Tapi aritu.. ntah tiba2.. bila dah sampai kat playground tu dan dah berlabuh kat atas buaian tu baru sy tersedar yg sy angkut sekali.. tp aritu sy tak letak wallet dalam hd beg tp letak dalam alahhh... apa nak panggil ye.. ala2 beg uncang tu.. yg comel2 tu.. haaa.. tahu tak ni? ahahhaha.. kalo tahu.. ok.. kalo tak tahu.. angguk2 je la tanda faham ekk.. hihihi..


Bila dah terbawa sekali tu.. takkan nak lari pegi letak dalam kete pulak kan.. so, pegang je la.. tp sy tak pegang pun.. sy sangkut dekat skru yg ada pada buaian tu.. kiranya depan mata juga lah.. nak dijadikan ceritanya.. sy leka ngadap fb kat hp huby.. (budak2 huby yg tengok2 kan).. tp tak la tgk beria pun sebenarnya.. sambil dengar2 lagu kat telinga.. lepas tu bila huby ajak balik.. terus je bangun tak teringat kan beg yg tergantung kat skru buaian kat sebelah kanan tu.. nonong je kaki ni tak toleh2 langsung dan tak ingat apa dah.. yerla.. badan masih letih sangat time tu..


Jadi bila dah sampai umah.. dah siap kuar balik pegi cuci kete, beli barang basah, balik masak, makan.. tengok tv.. sampai la nak kuar balik baru teringat.. seolah2 ingatan tu ditutup2 terus.. Sy siap tanya kat huby lagi.. selalu kalau nak keluar, hd beg tinggal je dalam keta kan? dan huby pun menggiakan.. sbb dier tahu habit isteri dier ni tak suka angkut semua tu masa berjalan.. tiba2 boleh pulak terbawak sekali.. kalau hd beg tu sangkut kat bahu mcm biasa tu ok juga.. ni beg uncang yg pegang kat tangan.. hmmm... 


Mungkin.. itulah yg dikatakan takdir dan dah tersurat barangkali ianya akan hilang dari hak jagaan.. Yg pasti semuanya dah digantikan dah..tp tak sama la mcm yg dulu... banyak tau kenangan.. dalam wallet tu.. masih ada lesen L.. lama tu simpan.. ada juga gambar ukuran passport huby waktu belum bam bam mcm skrg.. hikss.. malah gambar ukuran passport dak anis masa dier grad PASTI.. kad check up hospital dier pun ada.. eh! macam2 la ada.. Tu yg rasa.. mrmm.. mcm2 rasa la..


Alamak.. lain kali la Part 2 tu yeh.. ni pun dah panjang..


sebelum ni.. kebetulan huby ada snap pic duk ateh buai dan kat ada la nampak sikit ujung2 beg comei sy yg tergantung kat skru buaian tu.. huhu..



Abaikan muka yg sembap tu.. kata letih kan.. nampak tak yg sy bulatkan merah tu? ... kenangan..



Babai..



10 Ulasan:

mamalieyna said...

huu..apa nak dikata..semuanya dah tersurat kan.. bukan rezki kita, rezki utk dpt IC baru kot..hehe~

next time beringat tau... ^_^

eMMe said...

lor...camner leh tak pasan beg tu sangkut kat situ... mmg nmpk sgt layu n lesu Ena...heheheh.... pasni kene beringat tau..jgn jadi camner... sape la yg dpt beg Ena tu ek..tak reti ke nak pulangkan..adoi la...

Nens Collection said...

hoho..tggu part 2 lak ni..hehe

~aSHa~ said...

Tersurat bkn rezeki kita kn....nk terjadi tiba2 terbawa pula

ibundo said...

salam ena. Lama betul tak jenguk ena disini. dah malas nak merayau-rayau jenguk kawan. ena pekabar. sehat?
tu yang pasal wallet hilang tu. dah nak hilang nak buat macamana kan? kena hati2 lain kali. barang penting jangan sangkut2 kat mana takut terlupa. kpah pernah dulu masuk toilet public sangkut henbeg kat pintu toilet. Keluar macamtu je tak ambek. bila teringat, meluru masuk balik toilet tu. nasib baik orang lain belum masuk dan selamat....kalau tak?

ieda said...

loor .. apa nak buat dikk
memang bukan rejeki kita nak pegang lama beg tu kan .. sedih juga

Srifairus said...

kalau saya la.. nak amik duit, amik la... tp tolong pulang segala macam kad dalam tue.. atm, lesen, insuran, ic, ic anak2... kad2 membership.. sogo, watson, hari2... waa.a.. macam mana mau shoping... huhuhu

lieyalatif said...

ya Allah..sedih plak lieya ena....ade plak tu gambar sebelum beg tu ilang....mau laaa tak ralat rasenye....tu la mmg telupa kalo dah sangkut2 gitu....kite lak ralit ngan bende lain kan....

sabar yea ena...ade hikmah tu...

MrS. F!zA said...

kalo fiza tgk gmbr ni ada plka beg yg hlg tu mau sentap kak..hehehe

MrS. F!zA said...

kalo fiza tgk gmbr ni ada plka beg yg hlg tu mau sentap kak..hehehe