Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 25 October 2012

Salam Aidiladha


Salam..


Masih ada yang sedang menyiapkan kerja2 di ofis waktu ni kan? Terutamanya warga kota yang menyambut Aidiladha di sini saje.. tp yg bakal menyambut di kampung halaman masing2.. tentu ada yg dah sampai di kg, baru memulakan perjalanan or akan memulakan perjalanan.. Moga kalian semua berhati2 di jalan raya or di mana saja berada.. ecececehhh.. Ucapan itu buat kami juga.. hihi..sbb petang nanti kami juga akan pulang ke kg huby di Perak. Harap tak jam lah macam balik kg. msa Aidilfitri yg lepas.. huhu.. Jam 11.00 malam bertolak jam 8.00 pagi baru sampai uols.. Tapi kalo jam jugak.. redha aje lah ye.. So, arini sy on leave sbb nak siap2 apa yg patut dan kebetulan pengasuh budak berdua ni dah minta cuti awai2 lagi nak blk kg mereka di Kelantan.. Di pantai timur.. biasanya Raya di sambut sama sepeti Aidilfitri juga..  Meriah? Of coz lah.. Skrg tengah tunggu huby sbb huby keje half day.. Anak2 pulak macam biasa la.. tak sesabo nak balik.. Asyik dok ulang soklan yg sma jekk dari celik mata selagi tak bertolak.. hehehe.. biasa lah budak2 kan.. 


Memandangkan ni pertama kali raya Aidiladha di kg. huby.. tak tahu lah keadaan nya macam mana.. sbb MIL & FIL juga tiada meraikannya bersama kami kerana telah pun berangkat ke Mekah mengerjakan haji pada 14.12.2012.. Dah nak masuk 2 minggu baru nak tulis kat sini .. ish ish.. apa nak buat... daku yg kesuntukan waktu lah katakan... Makanya, menu raya kami ala kadar saje je tuan tuan dan puan puan sekelian alam... ;P


Skrg dah kompem sy kena tanggung kerja colleague yg dah bertukar tu.. hmmmm.. Seriously.. sangat2 terkejar2.. x tahu sampai bila.. kena tunggu turn kata JPA baru pengganti nya akan masuk.. sob sob.. Dah la dah nak ujung tahun ni.. Nanti nak closing account lagi.. huhu.. so, kerana itu kawan2 nak blogwalk umah kawan2 memg sangat lah kurang kesempatan.. tp ku cari juga ruang dan peluang agar korang korang yg rajin update tu tak lah daku ketinggalan cerita2 suka duka korang korang kan.. hehe


Ok la.. tatatititutu..



Salam AidilAdha Buat Semua Yang Menyambutnya... 



Ada yang buat Korban or Akikah tahun ni??? 
Tahniah buat kalian.. Besar ganjarannya tu.. 






13 Ulasan:

umialya said...

salam aidiladha buat ena sekeluarga

Izan Ishak said...

salam aidiladha buat ena n family...

kami pun tgh tunggu hubby yg keje halfday arini, tapi taklah rushing sgt sbb balik umah MIL kat sini aje. sabtu ni baru balik selangor...

hati2 ketika memandu ye ena~

ieda said...

aduhh sabar ye ena .. harap2 adalah penganti kawan yg cuti tuu , kalau tidak akk dpt bayangkan kekalutan tuu

selamat hari raya aidiladha dik ;)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun cuti hari ni, nak kemas2 apa yg patut. mlm nanti baru nak pegi umah mil. maklumla kampung akak ngan en. abah dekat ajo. plan nak buat kek petang ni. harap2 terlaksana

LYAfrina said...

salam aildiladha buat ena & family..

lya ada buat korban raya ke2

Amie said...

Salam aidil adha buat ena sekeluarga...

eB said...

salam aildiladha :)

Sidratul Muntaha said...

korban kambing je.
buat mkn sendiri..
ehehhee...
bpk punyalah tpi..
selamat hari raya kak

lieyalatif said...

insyaallah ena...ena kuat...sure boleh punye cover sebelum pengganti tu sampai...ape2 pun hope cepat le pengganti tu sampai kan.....

camne raye haji ena...seronok tak....lieya seronok mengharung jem haahahahaha

MrS. F!zA said...

oh kna tggung keja lah..mmg bz kan kalo kna bt keja org lg..

fiza ni mood blog dh hlg mana..mlsnya kemain lg..

wahida said...

bz lagi ye ena? takpe, take ur time yer...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

salam mek na...rindunye nak mai sini..

pekaba???

salam aidiladha jugak ye..:-)

mamawana said...

Salam Ena

Selamat menjalani tugas harian dgn senyuman manis mu yg menawan itu..

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2012/11/bersama-biduanita-negara-datuk-sharifah.html