Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 20 September 2012

Ni la Penyebabnya..


Tak faham?? 
Tak pe.. baca dulu.. kalo baca n3 lepas.. mesti faham ceritanya..


ok.. sebelum tu arini Ramai yg dok up pasal blogger new interface kan.. hrmm.. dashboard tak jumpa ker tak de.. entah! malas nak godek2.. ni saje nak update n3 yg tersadai dalam draf.. dah kat ofis tak blh nak update kan.. hanya blh view aje.. umah korang blh la ziarah & komen.. umah sendiri tersadai tak blh nak update.. So, mcm biasa la.. tunggu mood rajin kat umah dulu baru ada entry.. hehe..


ok tutup wat sementara citer kat atas tu..


Ok meh la layan pic kat bawah ni.. gambar2 adalah ehsan dari kengkawan.. sy memg tak snap walaupun sekeping masa tu.. Ala masa sambutan Merdeka di Stadium Bukit Jalil tu.. mcm entry kat bawah tu... gara2 kena keje time tu la abis sakit2 satu badan.. nasib baik jatuh ari Jumaat.. Leh claim triple gitu.. heheh..



Dimulakan dgn packing barang2 dalam goodies utk diagihkan pada org awam.. banyak woooo.. tp gambar kami di kelilingi goodies bag tak de la pulak..  masa ni jam 12.30 kot.. nasib baik cuaca tak panas terik..tp bahangnya berpeluh juga ketiak.. ops!! nasib baik pakai inner kalo tak sure nampak punyer.. ish ish..



Time ni pulak, dah petang pun.. tengah agihkan bendera.. yg ada kat tangan kami tu yg last.. banyak wooo.. berkotak2.. abis woooo!! free punyer pasal.. berebut2 mcm pisang goreng panas.. heheh.. tgk je la lautan manusia tu..



Ni pulak mengagihkan air mineral.. Part ni paling stress sebenarnya.. kami kena clearkan errrr 26 ribu kotak air mineral.. masa mengagih senyum ajekkk... time ni dah jam 6 petang kalo tak silap..hakikatnya???



dah senja tp nampak masih terang kan.. sebahagiannya dah mula mengisi perut yg kosong dari pagi.. eh! nasib baik pagi tu dah sarapan dengan mee kari kat umah.. seyes! lapar yg hamat time ni.. Makan pun bersepah2 dah kitorg.. tak kisah dah org awam yg dok tengok..kesian kot tgk kitorg makan cenggitu..



Ni dah lepas solat maghrib kalo tak silat.. amik peluang posing jap.. walhal sumer dah tak larat..




Muke hepi je memasing kan... ehhehehe.. padahal???? tak caya??
 cer tengok pic kat bawah...
 ;P






candid!!


Tersadai tak kisah apa dah.. sakit abis dari pinggang ke kaki.. duduk pun atas kotak jek.. ekekekkeke.. Jam 12 lebih baru sampai umah.. tu pun nasib baik tak drive minta hubby hantar dan jemput di Angkasapuri. Kalo tak, tak tahu jam berapa baru nak sampai.. jammed wehhh!



ok. tamat citer kat atas..



Hari rabu, err semalam la kan.. kami (me + hubby) amik leave.. p jalan2 makan asap.. ahahhaha.. tak la.. kami settle kan manyak mende semalam.. Alhamdulillah.. Urusan kami dipermudahkan.. Yang bab makan asap tu betul gak sbb kami merempit ke sana sini.. dah lama tak merempit.. syok wooo.. hehehe.. maghrib ngam2 sampai umah. Malam memasing melepek kepenatan.. tp puas hati.. *_*











22 Ulasan:

♥MAMASYAZA♥ said...

kalo dari pagi sampai petang, dok agihkan semua tu, mmg penat le teramat. mesti lenguh2 satu badan

Izan Ishak said...

salam ena... lama izan tak singgah sini. alahai... izan yg tgk gmbr2 tu pun dpt rasa kepenatannya. huhu... ena sihat?

kak tini (umialya) said...

sib bek ader gambar candid, baru tau penat lelahnya kalian tp..... seronokkan keja luar..?

mamalieyna said...

ponatnye...kalau eina taktau la mampu tak nak bertahan tu..hee~

naik motor lg best, takyah layan jem..^_^

eMMe said...

euwww.. nasib tak mengandung Ena
hehehe...
kalo Me dah lame dah melepek kat kotak2 tu, hhahahaa...

tapi mmg yea pun, kalo dok merempit ni...cam bujang lak rasanye... lame tak merempit la katakan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dapat lily bayangkan mcmana letihnye Ena..dari pagi hingga ke malam tu..

wahida said...

ko penat pun muka tetap menten cun ena...


siyes ni...

muslimkidsshop said...

Hello! Educate your kids with our islamic learning tools... it's fun and cute!

Http://muslimkidsshop.blogspot.com

Sidratul Muntaha said...

interface tu lama dah guan
mcm senang sikti nak review esp klu guna android time berebut pc dgn budak2

lieyalatif said...

laa ena, muke dah penat tu pun tetap nampak okey tau....ye laa dah ena org nye putih sah2 lee nampak bertenage lagi heeheheheeh

tak sangka ena pun telibat same yeak mase hari tu....tempat lieya pun ade gak kene bertugas kat sane, tapi cepat2 lieya larikan diri hahaahahaah

Dilla Ady said...

kurusnye ena ni...cun mcm anak dara!

nape ye gambar2 tu ade diblurkan..buat ai tertanye2 nape dan ape yg diblurkan..huhu

MrS. F!zA said...

oh yg akk kena bertugas tu ye..penat2 dduk atas kotak pon still nmpk ayu..hahaha

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sian kak Ena... dari pagi ke malam... baca cerita pun dah dapat rasa, apatah lagi orang yang alaminya kan...

Wah, masyukkkk la dapat claim... hehe

aiDieNa said...

Wah.. tak tau pon Ena pegi malam sambutan Merdeka tue.. bertugas lagie eak.. akak pegi jugak ngan mak.. tapi pegi lepas Maghrib.. bih kurang 12.30 jugak baru sampai umah.. pegi memenuhkan stadium... lepas cabutan bertuah.. tak dan tunggu sampai abis.. time Hafiz nyanyi kitorang dah blah.. tapi jammed dia... ampunnnn... mmg azab..

p.s: Kalau tau bleh kenen goodies.. hehehe... kita tak dpt apa pon tau.. huhuhu

aiDieNa said...
This comment has been removed by the author.
eyndayusoff said...

Boleh bayangkan keletihan fuhh...

Anonymous said...

[url=http://loveepicentre.com/][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/3.jpg[/img][/url]
professional dating nevada [url=http://loveepicentre.com/faq.php]who is fantasia dating now[/url] 1000 free dating online service
online dating warnings for women [url=http://loveepicentre.com/advice.php]online top free dating sites[/url] online dating successful signs
dating to magazines [url=http://loveepicentre.com/taketour.php]interracel dating[/url] statistics on interracial dating marriage

Anonymous said...

[url=http://loveepicentre.com/][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/7.jpg[/img][/url]
disadvantages of dating a single mother [url=http://loveepicentre.com/]ivillage dating[/url] christian dating service greencreek idaho
1,000 dating questions [url=http://loveepicentre.com/articles.php]vancouver island speed dating[/url] asking women dating questions
fly fishing dating [url=http://loveepicentre.com/taketour.php]dating bill of rights[/url] tyler lonely wifes dating club

Anonymous said...

edgar wallace ebook free http://audiobookscollection.co.uk/it/Finanza-personale/c1301/ endlich mit frauen flirten ebook [url=http://audiobookscollection.co.uk/it/Teoria-quantistica/c2280/]ebook torrent joseph cancellaro[/url] petroleum engineering ebook collection

Anonymous said...

erotic slave ebook http://audiobookscollection.co.uk/Nebula-Award-Stories-11/p205784/ iprofit ebook package lightning fast profits [url=http://audiobookscollection.co.uk/Language/c2894/]simply rails 2 ebook[/url] free ebook downloder

Anonymous said...

usenet ebook http://audiobooksplanet.co.uk/The-Business-of-Sports-Economic-Perspectives-on-Sport/p227354/ triple jeopardy rex stout free ebook [url=http://audiobooksplanet.co.uk/Steve-Jackson/m119936/]scarlett by alexandra ripley ebook[/url] adobe pdf ebook remove protection

Anonymous said...

[url=http://englandpharmacy.co.uk/categories/healthy-bones.htm][img]http://onlinemedistore.com/2.jpg[/img][/url]
herman cartoons about pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/products/prometrium.htm hydrocodone and pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/cefixime.htm]coop pharmacy[/url]
pharmacy technician pay http://englandpharmacy.co.uk/products/emsam.htm free mexico online pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/himplasia.htm]himplasia[/url]
claritin d link pharmacy net top http://englandpharmacy.co.uk/products/pilocarpine.htm worldhealth pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/acticin.htm]academy of managed care pharmacy[/url]
new pharmacy laws regarding generics texas http://englandpharmacy.co.uk/products/prazosin.htm pharmacy benefit manager [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/prandin.htm]prandin[/url]