Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 13 August 2012

Raya Ker Keje?



Nak tanya ni.. Mood Raya ke Mood Keje skrg ni? ehehehehehhe... Sy mood raya tu ada.. tapi Keje banyak ler pulop.. semua pakat tanya payment.. ye la.. ye la.. semua nak raya kan! semua dok pakat kejar lah..  Nasib baik lah.. persiapan raya kami hampir 90% dah settle.. tapi dalam rumah tak tukar apa2.. sama mcm tahun sudah.. nak cat baru pun tak sempat!.. nampak gayanye beraya lah dengan wallpaper hasil seni tangan dak Irfan.. heheh!! tak boleh cuci sbb seni halus cap marker permenant! kuang kuang kuang..


Tahun ni turn raya pertama kat umah MIL.. kat Perak, Petang raya ke-2 dah gerak ke Terengganu sampai raya ke 4, Raya ke-5 dah kena balik KL.. huby kena keje dah Jumaat tu.. sian.. Mood raya dah kena keje.. tapi tak apa lah.. sekurang2nya kita dah cuba beraya kedua2 belah tempat walaupun masa sangat terhad. 


Mood nak masak pun dah tak de ni... alahai.. semalam pertama kali buka kat luor.. selalu sabtu buka kat umah MIL. Arini?? hrmmmm..


Punyer la lama tersadai entry ni.. dari waktu rehat tadi.. skrg baru boleh publish.. ^_*





11 Ulasan:

Ietams said...

selamat ari raya ena!.. kami pon balik ganu nanti.. tapi tak tau lg raye ke berapa..hihihi.. bz beno sampai tak sempat nk bincang

Fai CeritaCinta said...

fai pun raya ke lima dah kerja kak.. hehe :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mood nak beraya tu cam tak menjelma pun lagi... huhu

Mood nak balik kampung jumpa mak & ayah je sekarang nih...

Sama la, raya pertama tahun ni turm rumah mertua... Raya ke-2 baru la rumah mak...

**Tak sabar nak balik kampung.... oh oh oh balik kampung... opsss termenyanyi lak... hehe

mamalieyna said...

rata2 dah mood raya kt opis eina ni ena..hehe..biasalah dh dekat sgt kan..

samalah, tahun ni raya sederhana je, dlm rumah langsung tak ubah apa2..camtu jela mcm hari biasa,,hu~

kak tini (umialya) said...

akakpun keja cam tak keja je, mood ntah kemana2 daa.. aci tak?

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak..awe cuti xtahu sampai bila..waaaa

LYAfrina said...

salam aidilfitri ena...

xpela ena.. beraya dua2 tempat y jaraknya jauh bukan sng kan.. sekurangnya..dah plan y tbaek ni.. tuntutan kerja..kna la d[atuhi kan..

.::Lynn::. said...

mood raya sudah mari..
selamat hari raya! ♥

.::Lynn::. said...

mood raya sudah mari..
selamat hari raya! ♥

eMMe said...

Perak - Tganu, jauh gak tu Ena, tapi takpe, dah biasa kan travel jauh2..anak2 pun dah besar.. dah reti dok kereta lame2, hehehe...

Dear, Me pun tak wat pe persiapan sgt... mane mampu n se simple yg boleh je, hhehehe...
takpe, raya tetap raya kan...
nnt kite wat entry ucapan n bermaaf2an erk...

lieyalatif said...

BETUL TU ena...mood keje dah kelaut ni ena hihihi...nak keje pun dah malas nie....heheeheh...seb baik last keje arini..esok dah cuti ekekeekek..suke2....

** selamat hari raye maaf zahir dan batin buat ena sekeluarga....semoga lebaran kali ini lebih bermakna dan diberkatiNYA....