Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 30 August 2012

Picture Raya - Part 1 (Raya 1)


Ok.. tiba masanya utk apdet gambo raya kami pula.. Seperti di entry2 yang lepas err malas pulak nak cari link.. Raya pertama kami tahun ini adalah turn di rumah MIL &FIL di Perak (kali pertama juga raya kat sini sbb selalu raya kat KL je).. Gambar2 adalah banyak sebenarnya.. tp tak daya la nak upload semuanya.. ni pun gara2 lepas solat magrib tadi dah tertido dulu.. jam 11 lebih baru bangun sediakan keperluan utk esok hari.. lepas tu, terpandang kan lappy huby... mcm memanggil2 pulak.. alang2 dah bangun ni kan.. kalo nak harap kat ofis memg tak dapat la nak upload gambar skrg ni.. so, gigih la cerahkan biji mata pilih2 mana yg berkenan.. so, moh ler layan gambo yang x seberapa ni.. 

Dimulakan dengan Pic Family tuan umah la kan..^_^


Kami yang tak berapa sedondon.. errr..  sedondon la juga.. sepatutnya pakai grey tp huby request nak pakai jubah dulu p solat raya.. lepas tu baru tukar katanya.. tup tup... pakai terus tak sempat nak tukar.. sudahnya baju grey dipakai raya ke-2 tp lupa pulak nak amik gambonya.. huhu


Maafkan sy abang.. eceh! ni lakonan semula.. kami dah wat sesi bermaaf2an sebelum tu lagi.. so, no drama2 airmata.. hehehe.. errr.. terasa adik sedang salam ngan abam je.. opsss!!


Turn si kakak pulak...


yg terasa mcm adik sedang salam ngan kakak.. hoho.. :P


Ni pic MIL, FIL dan SIL. Adik huby yg bongsu.. Gambar sesi bermaaf2an banyak sangat.. so amik yg ni je.. hoho..


Ni Family Angah.. Grey jugak..


Ni gambar tak penuh lagi... time ni muka masing2 sembap je sbb baru lepas sesi drama di pagi raya kan.. konon2 tak nak la "banjir" .. rupanya.. abis sumer pakat bajir.. biasa memg macam tu pun kalo raya kat belah MIL.. mesti banjir punyer.. patutnya gambar ni kena wat aksi bebas.. tp sudahnya huby sorang je yg layan.. yg lain semua baru nak amik mood balik lepas drama tu.. alahai...





&




err.. nampak gomoks pulak ai lam pic ni kan.. hahha.. pastu nampak cam tinggi.. padahal kaki jengket.. hahah.. kantoi!!!.. ;P.. ni baru pic penuh family sebelah huby sbb keluarga BIL sblh kiri yg pakai silver grey tu baru je sampai... tapi picnye.. cenoet pulak.. Jadilah dari tak de kan.. Masa ni dah petang kot.. budak2 dah tukar uniform jalan2... panas cuaca masa ni.. dorang dah tak sanggup nak pakai baju jurung or jubah lg.. kami yg tua2 ni je tak sempat nak bertukar sbb sedara mara huby datang silih berganti.. tp gambo mereka tak sempat nak masukkan kat sini.. mata dah ngantuk.. hoho..


nanti sambung next entry lenkali.. ngantuks woooo..
daaaaaaaa..




25 Ulasan:

cikgu Naman said...

Selamat hari raya k.ena..

Meriah jgk family fil akk..mmg gitulah kalo kita dhpakai baju tu konin nktukar last smpi kesudah tk..hihi

cikgu Naman said...

* fiza ni kak..adeh cane leh akaun gmail cikgu naman ni

cikgu Naman said...

Selamat hari raya k.ena..

Meriah jgk family fil akk..mmg gitulah kalo kita dhpakai baju tu konin nktukar last smpi kesudah tk..hihi

Ena's Palace said...

memang sekeluarga pilih tema grey ke thn ni?
tgk sumer cam sama je...
Selamat Hari Raya..

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok tgk gambar raya bila semua dpt berkumpul ramai2, meriah suasana
salam aidilfitri dari akak sekeluarga

Nieyl said...

Berkumpul time raya paling best kan..:)

MRS. K said...

selamat hari rayer

Sidratul Muntaha said...

selamat hari raya ka..
maaf zahir batin..
gambo lawo2 la..
huhuh..
yg 2nd tu syahdu je nengok..

~Siti Hajar~ said...

sama tema kita thn ni tp sayangnyer saya xde pic raya, dah tu hubby keja, raya ke 5 br cuti, kg pun xblk kg...huhuhu...sedih!

Pssttt sy pun selalu jengket bila bgambar sblh hubby...heheheh

lieyalatif said...

meriah gak pic raye ena...suke tgk ....cantik jek semuanya....ena pun lawa...mane ade gemuk laaaa..awak tu maintain jek slimnye tau....mmg betul pun ngan anak2 dah mcm akak ngan adik2nye heeheheheh

Nens Collection said...

sume berseri2..
leh jugak tgk pic dr k.ena..dh lama n3 xde picture..hehe..;)

Nida Mohd said...

meriahnya..seronok tgk pics raya ena..hehe

Ietams said...

Cantik
Nampak meriah je

eMMe said...

meriahnye...
sweet je gambar famili Ena, suke tgk, wah! berabaya kite tahun ni, heeee~ nampak slim n plum kan, ade setence gambar camtu...
takpe2... janji raya tetap raya, heeee~

Fieza79 said...

sempurna je potret raya ena..lawaaa...

Dilla Ady said...

hahahha kelakar gambar yg gaya bebas tu ena, tgk hubby ena jek wat pose camtu..lain sume kontrol2 gitu...


cantik jugak tema ena sefamily walaupun bukan tema sebenar..

mamalieyna said...

SELAMAT HARI RAYA ENA !

MERIAH LA TU...SEMPAT BERGAMBAR RAMAI2..PUAS HATI..NAMPK SEDONDON SEMUA.. KALAU ENA BERUNIFORM GREY JUGAK, KENA SUNGGUH LA KAN..^_^

ieda said...

ramai juga family sebelah hubby ena ye .. cantik ape abaya ena dan anak .. cute .. akk dah terbekenan pakai abaya skrg nie ;)

LYAfrina said...

salam aidilfitri...
thn ni family lya x smpat pon bergambar ramai2 gini.. thn ni ramai gak y pakai jubah pd raya pertama.. tp ok je baju tu ena.. ttp nmpak sedondon..hitam+putih.

Amie said...

Salam Aidil Fitri & salam merdeka Ena... seronokkkan dapat beraya bersama keluarga1

Dkna Abza said...

selamat hari raya :)

wahida said...

mcm best je tgk hubby ena pakai jubah...tahun depan nak mintak hubby pakai jubah jugak la...

Akhmad Muhaimin Azzet said...

Betapa bahagianya ya....
Mohon maaf lahir dan batin.

Salam kenal dan semoga sukses selalu.

kak tini (umialya) said...

akak tertinggal keretapi.. selamat hari raya ena..

suka tegok pic2 di atas..

Outbound di Malang said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,