Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 16 August 2012

Demam Campak



Patutnya, arini bawa kakak p check up asthma kat Hospital.. tapi, semalam petang masa nak ambil dari rumah pengasuh dorang,.. kakak demam rupanya.. Nampak je ummi, terus nangis beria2.. Demam campak pulak tu.. sian jer.. Nak raya dah ni.. alahai.. Kata kakak tu, "Anis tak mau buka poser.. "" alahai.. setia sungguh! Masuk dalam kete.. jenuh explain kat dier suh buka sbb kena makan ubat.. badan panas sangat2 time tu..  Sampai umah terus jelum2 badan dengan air.. paksa makan sikit.. ikutkan si kakak dier tak nak.. makan lah 3 suap.. pastu kasi ubat.. sapu pulak dengan calamine lotion. Masa tu dah jam 6.00 ptg dah pun.. lambat juga smpai umah sbb smlm petang jalan jammed yg amat.. pdhal kuar ofis sharp je 4.30.. hehe... Bangun Pagi tadi dah tak demam dah.. tp campak kecik2 tu cepat juga keluarnya.. Hujan lebat kat luar, tu yg tak boleh nak bawa dier g check up.. so, tadi call sana, minta tukar appointment tapi tu la.. jenuh nak menunggu next app. hrmmm.. 



Air kelapa tak kasi lagi sbb tak sempat nak cari semalam.. huby pun balik dah dekat nak buka.. nasib baik sempat masak utk buka.. Arini tak mau masak! hahahah... 


Still n3 tak de gambar.. ater dah kena blocked kat ofis ni.. nasib baik leh apdet lagi.. tak leh nak upload gambar je..




10 Ulasan:

ieda said...

loor kena demam campak ...
huuhu nak buat macam mana kan ena ..
x per dah bagi minum air kelapa nanti ok lah nanti , bagi dia kuar habis

tapi jgn kena air ujan ye dik , bahaya

kak tini (umialya) said...

siannya kakak, minta2 cepat jer baik

ak yuyunz said...

sekarang memang musim campak la ena.. kat nursery aisya habis semua budak kena. ni dalam hati berdoa jek la supaya dia tak kena virus.. dah la nak raya ni..

eMMe said...

alahai...demam campak pulak kakak anis... siannye... dah dekat nak raya, demam campak mau seminggu juga nak baik kan... huhuhu.. cecepat baik, dugaan bulan puasa ye Ena...

Ietams said...

Ala siyan anis

~Siti Hajar~ said...

K.ena cepat2 bg Anis air kelapa, kasi cepat kuar campak tu, nti cpt baik la.

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sian anis... Moga cepat sembuh... Nak raya dah nih...

♥MAMASYAZA♥ said...

hero kecik akak pun demam gak, campur batuk n sesema. semoga anis cepat sembuh. salam aidilfitri dari kami sekeluarga utk ina

Zie Madini said...

cian dia. zie lak, lom lg kena demam campak menurut mak zie la...hehe

Izan Ishak said...

alahai... siannya kakak. skrg dah ok ke ena?