Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 28 August 2012

Bukan Kisah Raya



:P



Sana sini dah up entry cerita raya.. best ekk tgk gambar2 raya, cerita2 raya dan hidangan raya umah korang.. tp banyak tak dapat ak leave comment sbb ada yg tak kuar utk komen, ada yg bila dah komen, tp tak masuk2.. dan ada yg jenuh tercari2 butang komennya tak tak muncul2.. gini la line tenet kat sini.. geram je.. 


ni lagi la.. nak upload gambar memg tak dapat la.. kena tunggu balik umah.. tp kat umah... masa terhad lorr.. cehhh! mengalahkan ada anak kecik.. pastu semua gamabr msih dalam memory card kamera huby.. nak amik pun tak sempat.. kalo sempat pun.. lupa.. hehehe.. dah sampai ofis tgk gambar raya korang baru teringat sendiri punyer.. tu nak jd mcm tahun lepas la tu. dah abis raya baru nak apdet.. ish ish ishhhh.. 


Lupakan kisah raya kejap.. semalam datang ofis mcm biasa dah.. tp jam 8.15 baru sampai ofis.. jammed yg hamat! gara2 semua jalan ke KL ditutup dek kerana ada rehearsal utk hari Merdeka di Dataran merdeka.. Dah tersesat barat dibuatnya.. hampir nak balik umah pun yer.. tp jalan nak balik umah pun tak jumpa.. abis camno??? nak nangis nak terkucil.. semua rasa ada.. tak pernah2 di lalui.. dah la hari pertama masuk ofis lepas raya kan.. jalan tutup la pulak... tp Alhamdulillah.. akhirnya dapat jugak masuk lepas dah penat melilau.. tu pun kira awal la jugak.. ada kengkawan yg lain jam 10 baru dapat masuk.. so, setengah hari cerita di ofis adalah.. sangkut di jalanan! 


Makanya.. arini belum subuh sy dah kuar... hahhahaha.. sampai ofis baru solat subuh.. masa entry ni ditaip masih ada kengkawan yg belum sampai.. saya tak sanggup nak melilau mcm semalam.. so, lebih sanggup datang di awal pagi.. sempat la lelap mata kat surau kejap.. heheh. Nasib baik sampai esok je.. tp esok pun kena gerak awal juga la nampaknya.. 






 

13 Ulasan:

ieda said...

ya tuhan ena .. macam tu sekali jem sbb nak sambut merdeka kan ..
tutup sana sini .. siann ena .. huhu
sampai ke pejabat subuh hari ..
semayang surau lak tuu
adehhh x sanggup akk dgr ko cerita dik
siann ko dik .. aduhhh x perlahh
berkorban kan dik ..
adussssssssssss

Nieyl said...

peh!sebelum subuh dah kuar dah..nie mesti gara2 merdeka kan...:)selamat ari raya kak..:)

Nens Collection said...

hehe..biasa la kan..line opis lembap..kt umah plak bz ngn anak..hoho..xpe2 dtg melawat nens ye..jgn lupa teka2 tabung tu..hehe

Ietams said...

dasat nye na..
sebelum subuh dah gerak ke opis..
tapi jalan memang jammed sana sini.
tambah pulak pagi tadi hujan yg lebat.
tambahkan lagi jammednya

Fieza79 said...

nak gamba raya...huhuu...

kalau line tenet lmbt nk bt satu keje hape pun mls kan...

eB said...

eB kalo dh melilau musti x leh thn dah. eB drh rendah, kalo g2, eB stress... mmg alamatnyer mc la esok. hu3

Dilla Ady said...

eh ingatkan ena main2 sampai sebelum subuh..btul rupenye..

tak suke time jem, walaupun dilla bawak kete auto, tetap lenguh kaki duk tekan brekkkk jek..

UNAI said...

ni boleh dikira kisah raya jugak la,,hehe,,sesat sebab raya...hhaha

Cikgu Ma said...

dasat ek jammed..dasar KL...hikhik

rynas said...

gitulah bila dah lepas raya mmg jalan akan jam. hujung minggu lglah sebab semua org Kl nak beraya pulak

wahida said...

hubby aku pun bising sbb jalan ditutup...huhu...

eMMe said...

Salam Aidilfitri Ena, tak sabo nak tgk gambar raya Ena, hope dpt upload la nnt... jgn lama2..nnt basi...hehehe...

LYAfrina said...

salam aidilfitri ena...
lya pon xup lg citer raya..next week la kot..

xsbr nk tgk pic family ena..biasa mmg cun2..