Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 27 July 2012

Tajuk??? Errrrrrrrrrrr... Apa2 lah...



Menunggu punch card "menyanyi" je ni.. nak balik! nak balik!!.. tak larat dah nak nunggu.. keje pun dah settle utk arini.. Err nak cakap juga tu.. ;P


Tapi tu la.. kuar jam 4.30 pun, jalan dah start jammed!.. lain mcm kan jammed bulan poser ni.. Kan best kalo boleh balik jam 4.00 petang!! mcm huby....


Agaknya yg keje swasta pun balik 4.30.. kalo bkn bulan poser ni kuor 4.30, jam 5.00 dah blh sampai umah.. tp jarang la sy kuar on time 4.30.. selalu 4.45 baru nak kuar, kdg jam 5.00 baru kuar, tu pun blh sampai umah jam 5.20- 5.30 or 5.40. kalo amik si kakak jd la 5.45-6.00.. tapi skrg ni.. tepat jam 4.30 dah chow chin chow... heheheh.. lewat 5 minit pun dah mula la nak sangkut lama2.. 


Memandangkan skrg selera makan kami sekeluarga biasa2 aje.. jd sempat la ku hidangkan juadah berbuka puasa.. ala... ala kadar saje.. kalo masak beria pun.. sampai ke sahur pun masih berbaki.. ater incik huby katanya nak diet.. so, kita layankan aje.. hehehe.. tp sian kak si kakak la.. hari2 mcm tak de selera je nak makan.. Buka puasa hari pertama je xcited, skrg ni.. dah bunyi azan blh dok layan krtun lagikk.. huhu..  kalo sahur tu kena suapkan.. kalo tak memg dier kuis2 je nasi dalam pinggan. hrmmmmm... 


 Selamat Berehat utk 2 hari yeh!!
^________^




9 Ulasan:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama la... Awal2 puasa ni sal masak simple2 je... Selera tu biasa2 je...

rynas said...

mmg pun bila bln poser jer jam teruk. tapi akak thn ni tk menempuh jam dah sebab dlm pantang

zulhilmi tempoyak said...

awal2 ni besa bebuka tu ganas sket... heee

Ardini Humaira said...

ikut selere dni, nak makan bihun goreng je berbuka hehe

Ietams said...

memang jammed dimana2

lieyalatif said...

simple2 tu yg sedap ena kan....laju jek mkn....

alahai sian laa kakak...makin kurus laa gamaknye kalo gitu....beli kan appetton tu ena...yg lysine syrup tu..bagus tuk tambah selera mkn anak2....

eMMe said...

Salam Ena, sori gak, coz baru sempat jenguk blog Ena, heheheh~ jap gi nak start keje ala2 pejabat pos, hehehe...

ohh..Anis kene makan bersuap la yea, biasa la budak2... mangun sahur mmg liat skit la...nak suap sendiri mmg tak daya, heee~ ena, masa pregnant dulu, ade kene time puasa tak?

ieda said...

balik bila jem memang sakit ati
x menahan bila bulan puasa nie kan dik
kena banyakkkk bersabar kan huhuh
aah berbuka ala kadar .. akk pun masak masakan panas aje .. jarang masak beria2 nie ;)

Alin Marlini said...

Saya keje swasta masuk 8.30 balik 4.30..hehehe..tapi naik motor cpt skit sampai umah