Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 25 July 2012

Mood Menaip Di Hari Wordless..



Hari ni.. Biasanya hari Wordless.. kan.. Tapi harini pulak la mood nak menaip tu datang.. So, korang layan kan aje lah yeh!.. hihihi.. Hrmmmm... Hari ni dah pun masuk hari ke- 5 kita berpuasa.. Sedar tak sedar je kan.. tak lama lagi berkumandang lah lagu raya sana sini.. tp dah ada dah yg dok pasang.. haih! tak suka betul! Mcm tak hormat bulan puasa pun ye juga kadang tu.. Tunggu la.. kan.. Raya tetap raya.. tp jgn la dok putar awal sangat kot ye pun nak meriahkan jualan or nak naikkan mood raya.. Yang penting pengisian bulan Ramadhan diutamakan.. Bukan ada setiap bulan.. sebulan dalam setahun je.. dah tu mungkin ni ramadhan yang terakhir.. eh! bebel pulak.. ehehehhe.. sori la.. 


Ramai juga blogger kita up kan citer2 pasal anak2 yang baru pertama kali berpuasa.. Yerla.. pengalaman pertama si anak sekaligus utk ibu bapa juga kan.. Mcm mana nak jawab soalan, nak terangkan kenapa & mengapa.. mcm mana nak lekakan anak2 agar anak2 tak tanya pukul berapa nak buka? lambat lagi ker? ehehehhe.. mcm2 soalan kan.. tp tu semua kejap je.. permulaan nya saja... dah masuk ari ke- 2 dan seterusnya.. InsyaAllah.. anak2 dah boleh bertahan dah kan.. kdg dah masuk time buka pun masih ngadap kartun.. Mcm dak anis lah tu.. haihh!


Tahun ni juga sy rasanya dah tak rajin nak upload gambar2 masakan macam dulu.. Dulu kemaruk sangat dengan blog.. Tido pun ingat blog lg.. nasib baik tak ngigau blog je.. heheh.. Skrg.. semuanya yang sedang sedang saja.. yang penting.. kita setia.. eh! eh! heheh.. merapu sudah!..


 

10 Ulasan:

♥MAMASYAZA♥ said...

letak gambar makanan buat kengkawan terliur...hehehehe. tapi betul sekrg ni mood nak memblog nak slow ckit, bulan puasa kot

~~*Lady Salwa*~~ said...

Betul tu, awal2 lagi dah pasang lagu raya macam tak hormat je bulan Ramadhan...

**Belum ada kesempatan lagi nak rasa pengalaman anak 1st time puasa. Faris tu kat sekolah je puasa, balik umah makan... hehe

ieda said...

ahahhaha dikk
ko nie dah demam x der mood berblog nie .. ayat akhir tuu buat akk tergelak lahh dikk ;)

apa2 punn akk selalu tiupkan mood kamu ;)

Ardini Humaira said...

samalah dni.. dulu kemaruk. la ni dah kawen pk blog kadang2 je hehe boleh tdo lena

Ietams said...

sesekali rajin nak menaip memang rancak je tangan..
selamat berpuasa na =)

Alin Marlini said...

soalan anak2 yg kadangkala menghangatkan hati kan...tapi demi dorang turutkan sahaja

Fai CeritaCinta said...

fai pun memang sangat tak setuju awal puasa dah pasang lagu raya. kalau kat shopping complex, sebelum puasa lagi diorg dah decorate untuk syawal. haishhh, sabar jer la..

eMMe said...

eh2 Ena, citer je pun okey...tapi mmg takkan lari la dari merapu, best ape, heheheh...

puasa?
anis irfan camner puasa tak?
penuh? nnt boleh la aunty eMMe kasi duit raya, hahaha....

NzA said...

betul la ena, 2 hr sblm puasa dh brkumandang lagu rasa kt hypermarket...sakit je hati dngor tu...

Telatah anak2 belajar brpuasa mcm tulh..mcm2 ragam..kalu ank pompuan ok la cz mrk lbh mtg ttp ank lelaki lain sikit....hehehe....

lieyalatif said...

kikiki....sampai tdo ingat blog..dasat tu ena heheheh..lieya tade laa mcm tu...cumenye lieya suke amik gambar, so gambar2 tu sayang dibiarkan...nak cuci plak dah beribu2 keping kaedahnye so ape lagi, jalan penyelesaian nye tepek kat blog jek laaa hahhahah...wat kenangan2 di hari tu.....