Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 3 May 2012

Ummi.. Sian Ifan...




Arini bersiaran dari rumah.. dak Irfan demam.. Since, umah pengasuh dah ada baby baru.. rasa tak sampai hati pulak nak hantar irfan ke sana.. walaupun akak tu kata tak pe hantar je.. sy kesiankan baby tu juga.. kot terjangkit pulak..



waktu siang gini panas badannya tak la kuat sangat dah.. belah malam yg ketaranya.. kena bg ubat ikut time.. tak leh delay2.. sambil jelum jelum badan ngan air utk krgkan panas.. tp pg td panas balik.. batuk pun menjadi2.. dah berapa kali muntah dah.. sian.. selera makan tak de lgsung dr semalam.. nasib baik nak minum susu.. tp doktor td kata.. tekak dier ok je.. tak merah pun.. cuma kahaknya banyak.. tp doktor td tu.. tak kasi neb.. dier kata ok je tu.. hrmmm..



Skrg dak irfan ngah layan kartun sorang2.. sian tak de kawan nak gaduh.. Masa ummi tengah taip entry ni pun dier datang nyibuk sama.. kalo ada kakak suara dier bunyi sesaje.. maklum la.. kakaknya kuat menyakat.. umminye ni tak blh la nak golek2 banyak sangat kat sebelah si anaklayan kartun.. perut sendiri pun minta di isi.. tp mood nak masak tak de ni.. heheh.. masak bubur je utk si anak.. tompang je la sekali.. ;P



14 Ulasan:

LYAfrina said...

moga irfan cpt2 sembuh yea...

~aSHa~ said...

musim skrg ni jap panas jap hujan kan..sian budak2..

~Siti Hajar~ said...

Sga cepat sembuh yer irfan, rajin2 mkn obat yer..

eMMe said...

alaa..sian Irfan demam yea, cepat sembuh ye nak...

Ena, makan bubur pun sodap! heeee~

Nens Collection said...

SEMOGA CEPAT SEMBUH ADIK IRFAN..;)

ak yuyunz said...

get well soon irfan. rajin-rajin makan ubat tauu..

pena rozie said...

moga cepat sembuh....

pena rozie said...

moga cepat sembuh....

Fieza79 said...

bubur pun sedap ena...hehee..

sian irfan..moga cpt sembuh ye nak..

umialya/k.tini said...

sian irfan, moga dia cepat sembuh

Ietams said...

mesti irfan boring layan sensorang kartun2 tu kan..
cepat sihat ye irfan!

Izan Ishak said...

alahai irfan... demma ye. jgn lupa makan ubat ye biar cepat2 baik...

ena cakap masak bubur... tiba2 rasa cam nak mam bubur jugak...

mamalieyna said...

huu~ cuaca sgt panas skrg ni..hrp2 irfan cepat sihat ye...

sedap pulak masak bubur, lama tka mkn bubur nasi..hee~

MrS. F!zA said...

blh thn gak demamnya..mmg tksmpi hti kan tgk anak demam n muntah lg..fiza ni dhla cemeng..moga irfan cpt sembuh ya..