Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 24 May 2012

Bunyi Guruh Bergentum, Air Tempayan Jangan DiCurahkan



Hehe..


Per citer? 
Waktu gini tetiba wat n3?? 


Bukan apa.. Area kami ni tak de air skrg.. Tp betul2 tak de nye hari ni la.. semalam ada lagi walaupun sikit.. masih sempat ditadah dan memenuhkan tong air kami.. Cuma rasa mcm ralat sikit sbb takde sebarang notis.. tp tak tau la kalo notis tu dah terbang ke tempat lain.. 


Nasib baik masih ada air dari tangki.. dan 2 hari ni kami menadah air sbb air dr tangki rumah x berapa nak bersih sbb dah bertukar color.. Mungkin bercampur dengan air direct yg keluar waktu tu dah berkarat.. dah nama tangki kan.. masuk je la selagi boleh.. lg pun kalau air yg direct dari pili blh la kita buang dan ganti.. ni tangka kat atas bumbung.. camno tu??? Dalam keadaan darurat gini air tangki sangat berguna.. Ibarat kata pepatah.. guruh berdentum.. air di tempayan jangan dicurahkan.. sbb? belum tentu hujan kan turun kan? ecehhh!!.. sempat lg tu ekk? hihi..


Susahkan bila tak de air..






10 Ulasan:

umialya/k.tini said...

susahnya xder air..

♥MAMASYAZA♥ said...

memang derita kalo takdak air, mana nak basuh baju, pinggan mangkuk lagi. lagi pening kalo tak boleh mandi

eMMe said...

Alhamdulillah...pagi tadi Putrajaya dilanda hujan lebat sekejap seawal jam 5 pagi... Hujan Rahmat...

Ena, meh dtg umah Me...InsyaAllah..cukup untuk Ena sekeluarga, hehehe~ doa2 pas ni ade air balik... lama tak hujan kot kan...

~Siti Hajar~ said...

elektrik xde xpe lg, air klu xde mmg pening kan...huhu

ieda said...

biar x der api dik .. huhuhu xder air nie susah hati betul ! .. ;)

LYAfrina said...

mmg air amt2 pting dlm kehidupan..manusia pon blh mati klo kekurangan air...

itu la... kalo time air xdok mmg ssh.. nk buat mde sume ssh..

Nens Collection said...

mmg betol..lebih baik xde letrik dr xde air kan..huhu

Izan Ishak said...

sama je kat sini ena.. ari selasa aritu pun takde air 12 jam... mujur tak sampai seharian... itupun dah rasa tak selesa aje.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak tahan bila takde air..lebih rela takde api dari takde air..

ak yuyunz said...

sekarang memang selalu takde air la ena.. yg kerap tu air kecikkkk jer.. nak basuh kain, masak semua takde selera..