Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 28 April 2012

Ke Mana Kome??? ;P



Salam...


Baru berkesempatan utk beriaran.. Di saat ramai org sedang mengisi cuti mingguan dan mungkin di plus dengan cuti Isnin kerana cuti umum yg jatuh pada hari Selasa.. Untung! apply sehari.. dapatnya 2 hari.. campur sabtu ahad dah pun jd 4 hari 3 malam.. kan syok tu kalau dapat dihabiskan dengan bercuti ke mana2.. kan kan kan!! heheh..



Kami? buat masa ni lom ada rezeki lg.. tak pe.. rezeki di lain hari mungkin.. saper tau kan.. (^_^)... Huby outstation pulak. benornya huby ajak follow sekali.. tp mak ni macam tak berapa nak cukup masa pulak.. banyak keje yg nak di settle kan di hari sabtu kan.. esok tu ada la lapang sikit.. lg pun 1 malam je.. tak pe la... daripada keje umah bertimbun2 dan balik2 je dah penat berjalan.. esoknya(isnin) keje pulak.. kang terkejar2 dibuatnya tu.. mau tak  menang tangan nak buat nanti.. Mak pulak tak perasan pulak selasa tu cuti.. mula2 tu tengok ramai kengkawan dok apply cuti pada 30.04 (isnin).. yg mak ni.. wat dek je la kan.. sbb tak perasan.. bila tgk kalender... laaaaaaaaaaaaaaaaaa... cuti rupanya.. patut la berebut deme tu nak bercuti.. mak jugak la putih mata.. sbb mak dah setuju dorang cuti dan cover pd masa dorang bercuti tu.. sadis tak? huhu.. tak pe la.. mak redha je la.. 



Eh! panjang pulak bebel.. maklum la rasa mcm dah lama tak bebel kat sini.. asyik2 dok buh gambo je kan.. ater mak buat2 bizi.. gitu la kekdahnya.. hik hik..



Sejak bila pulak ganti nama kepada mak ni? bila pulak jd mak korang? muahahhahha.. 








8 Ulasan:

ak yuyunz said...

hihi.. sama la kita kena koje. yun dah habis cuti seminggu, kena la cover ofc mate pulak..

Ena said...

ak yuyunz..

hehe.. berkerja la kita.. sekuatnya.. bekerja lah kita... ;P

umialya/k.tini said...

mohon cuti 3 hari, 2hb baru keja

♥MAMASYAZA♥ said...

tunggu cuti sekolah ajelah kita jalan2, lagi bestkan...hehehehe

Ena said...

Umialya,
syok ek kak leh cuti2 jalan2.. hihi..


Mamasyaza,
hah tu lah.. tunggu ctui sek la pulak.. kot ye leh cuti.. huhu..

~aSHa~ said...

yang..kat sini kalo amik cuti 2-3 mei..leh cuti sampai ahad tau 6 mei..lama tu......sbb hari wesak jatuh pada 5 mei..

~aSHa~ said...

* 5 mei hari sabtu..jadi ahad cuti ganti

Izan Ishak said...

tak kisahlah ena.. mak pun mak lah...
janji nak baca entry ena bebel cam dedulu tuh.

izan ni lagilah... cuti ke tak cuti sama aje. isnin pun anak2 skolah. selasa jelah yg cuti2 pun. cam nak jalan2 pi jb... lama tak ke sana...