Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 16 March 2012

Kejap Jadi Kejap Tak..



Dok bukak katup.. bukak katup.. pastu.. taip taip.. padam.. taip taip.. delete... 


Bila seme kengkawan dah kuar lunch baru lah rasa okeyh.. kali ni kompem entry ni.. ahahhahaha... walaupun mood masih lagik ala2 nak tak nak jekkk.. susah betul bila buat satu mende ikut mood kan.. mood pulak semedang kejap ok kejap ko... ishhh.. tak abis-abis citer pasal mood.. macam dier sorang je ada mood dan macam dier sorang je mood kelaut.. cehhhhh!


Ok ok... gini, aritu errr.. last month.. patutnya kami se family kecik kami ni plan nye nak ke... ala ke Langkawi je pun.. tak jadi selepas sumernye dah ready.. ku pasrah je lah walaupun sorang sorang dok up citer pasal p situ.. pastu, 2, 3 ari lepas ada la incik suami dok bertanya2 nak p mana minggu ni.. sbb dier kata dier free.. so, ai pun suggest lah kan.. sambil lam hati berbunga2 feeling nak jalan2.. so, sudahnya.. tadikkkk... cancel lagikkkk.. ishhhhhhhhhhhh.. rasa kembang kuncup kembang kuncup je tahan nak meletup.. ekekekeke... 



Ok dah.. 




moh cuci mata layan gambo 2 beradik ni.. ;P


 Kemain lagi nganga.. telur mata je? a'a.. irfan kan peminat tegar telur.. tu yg makin bam bam tu.. sudahnya yg dimakan cuma telur rebus ngan nasi.. telur mata tu dok je la terkebil2 dlm pinggan.. jgn pelik yeh.. irfan memg tak makan sambal.. biasa la budak2, pedas katanya..  padahal kalo sesekali makan megi kari tu.. slurp slurp kemain.. saiko betul!



Ini? kuey Teow Sup.. semua yg sup2 memg dier suka.. hantu sup.. ekekeke.. apa taknye.. masa pregy kan si kakak dulu, dok ulang alik hari2 makan sup, tom yam, laksa.. sudahnya.. gini la..


Anak2 simple.. sbb omak & apaknya yg simple dimple.. :P


hrmmm.. Xceli, klo  x de aral, InsyaAllah.. kami ikut plan baru huby.. ikut je la..walaupun hati mak meronta2 nak ikut plan asal dah pegi errr.. dah balik nanti baru ku apdet.. ;P 



Selamat Berhujung Minggu Yeh!






14 Ulasan:

~Siti Hajar~ said...

Alaaa klu xblh jumpa k.ena kat Langkawi...hehe

Planning nk g mana tuh, dh comfirm kasi heboh yer, kot2 la tempat yg sama, leh jumpa jugak...

umialya said...

ceciter..

ieda said...

Syok klau kita plan sesuatu tu menjadikan, hurmm akak nie x kemana2 pun dik, kerja kan, anak2 nak berjalan tapi hubby lak sebukk aje, sian lak kat budak2, nak2 cuti sek nie

NzA said...

xdpt bygkan camne kembang kuncup tu.....he.he.he...mesti comelkan muka ena saat tu..kalau akak dh banjir....ha.ha.ha....

ak yuyunz said...

waaahhh ena nak ke mana..? jgn lupa update yo..

lieyalatif said...

sedapnye mamam nasi lemak....si akak pun kemain lagi dok hirup sup heheeheh....

ye laa ena nak kemane tu..selamat jalan2 yeak.....nanti amik pic byk2 leh share ngan kiteorg tau...

Ietams said...

selamat berjalan-jalan..

Nida Mohd said...

Wah bestnya nak g jalan-jalan..tak kisah la pegi mana pun yang penting masa yang berkualiti untuk bersama anak-anak dan suami tercinta..:)

eMMe said...

Anis leh geng Aunty eMMe penggemar sup, slurpppp~ kemain!!1 betol2 holiau!

Selamat hari minggu Ena...
tak mo jalan Putrajaya ke?
naik belon...hehehe..

Rtp Farra Arisha said...

wah, berjalan sakan ya. ngehehehe can't wait for your next holiday story!! :)

rynas said...

tak per boleh plan lain kali pulak....

ibundo said...

lauk telur tu lah yang paling lakuuuuu...

Nida said...

tengah Irfan makan, Kak Nida pun jadi lapar... seronok bila lihat anak2 suka makan..

MrS. F!zA said...

sama je mcm darwisy..kalo ada telur mmg tk dipandang dh lauk lain..telur hbis nasi tak berusik..huhu