Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 27 March 2012

Alhamdulillah..



Mak dah discaj ari minggu aritu.. Alhamdulillah.. 


Ari Jumaat malam tu kita blk kg.. tp balik sorang je.. sbb kalo balik ngan huby dan anak2, tak dapat la nak jaga mak kat Hospital. So, lebih balik kita balik sorang je.. Jd, rasa 1 kepuasan bila dapat jaga mak kat Hospital. Mak bukan lah sakit teruk.. cuma dah seminggu tak sihat sampai tak leh bangun.. ayah dah bawa p Hospital sebelum tu tp mak dok mcm tu jugak.. makin merisaukan, so ayah bawak p spital lg sekali, tu yg warded terus. Sebagai anak yg tinggal berjauhan dari keluarga, sudah tentu tak tentu rasa, taks enang duduk dibuatnya walaupun ayah kata, mak ok je.. Ayah memg mcm tu.. biasa la.. tak nak susahkan anak2 dia yg dok berjauhan ni.. Lepas dah discuss ngan huby, tu yg kita balik Jumaat malam tu.. Naik bas, pun bas lah.. janji sampai.. Flight??? jauhnya epot dari rumah.. so, bas adalah penyelesaiannya.. nak drive sorang2? Tidak Mungkin!!..  


Semalam pagi sampai pun agak lewat, biasa la kan.. Perancangan manusia tidak ada yang sempurna. Jam 7.30am baru tolak dari rumah, sampai ofis dah jam 9.00.. Amik!! baik punyer jammed!! Pastu jam 12.00 ada pengumuman semua kakitangan KPKK kena p PICC. Ada perjumpaan dengan PM.. aduhhh!! kepala ting tong yg amat.. keje menimbun! tp semua org dekat BSAS ni la.. wajib p sana.. So, p jugak lah... pantang menyandarkan badan ke kerusi, mata nak lelap aje... huhu..




Thanks lagi sekali buat kalian yang sudi doakan mak kita yeh!.. sayang korang semua.. (^_^)




12 Ulasan:

LYAfrina said...

alhamdulillah.. mak ena dah sembuh,.

ena..lya x igt la nama kedai y jual i-pad tu.. kat dlm fb.. ptg ni lya msg kat inbox ena nama kdai tu yer.. sbb kt ofis fb block la

Nida said...

Alhamdulillah.. semoga segalanya berjalan lancar di sana..

eMMe said...

Assalam Ena, moga Mak Ena sentiasa sihat... Mcmne hari ini, lewat ke masuk opis?

take care

Ietams said...

alhamdulillah dah discaj, lega rasanya kan.. dapat juga merasa jaga mak mase dia tak sihat eh.. saya pun merasa jaga mak tak sihat masa sarat nunggu hari nak beranak haritu.. puas juga rasa hati dpt jaga mak tak sihat

~Siti Hajar~ said...

Alhamdullilah semuanya dah ok..

Ye la kan k.ena hati anak mana yg xgundah gulana bila dengar parent xsihat..huhu

LiErOSe~QiEmi said...

Alhamdulillah dah sihat mak kak ena,

Tp mmg btl, berjauhan dgn keluarga akan buat hati kita tak senang bila dpt perkabaran kurang enak dari kg..

MrS. F!zA said...

oh mak k.ena tksihat ka..bru ja tau..mmg risau sgt kalo kita berjauhan dgn org tua..tk sng hati nk bt apa pn kalo dgr ada mslh kesihatan..fiza wp mak ayah dkt tp atok wan yg jga fza dr kcik smpi kawen dduk jauh di kedah..dma jgk prasaan risau mcm mak ayah sdri dah..

Fieza79 said...

dh sihat alhamdulillah la...baru tau ni...

dgr mak yg sakit mmg sgt2 merisaukan...nak2 kalo bejauhan..nsb baik mak kfieza dekat je..ari2 bertentang mata..

Ms Fai said...

alhamdulillah... fai pun tumpang hepi kak ena ;)

Nida Mohd said...

Alhamdulillah..lega mak ena dah sihat..

Sama la macam saya berjauhan ngan mak kat kg..selalu risau kat dia sbb adik beradik yg tinggal sekali ngan mak lelaki dua2, bknnya lekat kat rmh..setiap kali dpt call atau sms dr kg mesti berdebar2 takut ada perkhabaran buruk..huhuhu

Izan Ishak said...

alhamdulillah... harap2 mak ena terus sihat2 lepas ni ye.

macam ni lah kalau dok jauh ngan parents kan. kalau jadi apa2 mmg risau sgt2...

aiDieNa said...

Mak Ena sakit yer.. alahai.. baru perasan.. dah lama tak jengok orang sebelah.. sabar yer.. mudah² mak Ena cepat sembuh.. faham sangat perasaan gundah biler org yg kita sayang sakit..