Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 3 March 2012

Alamakkkkkk!!



Sedang terfikir2 untk masak apa tengahari ni.. en. huby kejap lg nak kuar dah wat keje dier.. dah jam 11.30 or 11.45 kena pulak mak ni p sekolah kakak.. pick up dier.. a'a arini si kakak kena p sekolah sbb ada sesi ganti persekolahan bg cuti yg dah di ambil bulan januari lepas..Ala.. cuti tahun baru cina.. Hmrmmm anak dah nak balik.. en. suami dah nak kuar.. omaknya masih terkial2 memikirkan apa yg hendak di masak.. dan masih sempat singgah ke sini.. ish ish... patut ke tak patut? aiyakkkkk!!.. ala mana tahu baca n3 korang  menimbulkan idea utk menu lunch kami.. errrr.. exceli, menu dah ada.. tp bahan masaknya ada yg nan hadooooo.. so, tak lengkap la tu kan... camner ni??? nak kuar p cari kat kedai ker??? tak rajinnnya.... hoho..




12 Ulasan:

mamalieyna said...

hehe..buntu kan?..eina msk sup ayam + ikan bakar + sayur campur je tengahari ni..mmg buntu tip kali nk mask..hee~

umialya said...

akak masak simple je ena, nak bawa bekal g umah abang (melampaukan.. g lawat abang bawa bekal sndiri.. hihihi)

ikan masak asam pedas (hubby kt bek pndah dok Melaka je, tiap2 mgu wajib masak ini), ayam masak merah, jantung pisang celur, ikan goreng n sambal belacan..

Ena said...

Mamaliyna,
tu la pasal.. padahal bukan hari2 masak pun.. pun semedang buntu.. ekekeke..

Umialya,

wah.. rajin sungguh tu.. siap bawak bekal nak p berjalan umdah abang.. hehehe... hk jugak kan.. leh top up menu dan saling merasa lauk berlain tukang masak.. hik hik...kak, ena memg antu asam pedas.. tp bila buat tak pernah nye rasa mcm org melaka buta.. cer share resepi kak.. heheh

NzA said...

cepat p masak ena, anak2 dh nk blk tu....ngee.....hari ni nasib baik along masak simple je cz blk sk 2 tngan akak penuh dgn lauk pauk pemberian kwn yg buat kenduri....

ieda said...

ekkek kalau x der idea .. masak sardin je dik .. akak selamat sbb makan kenduri kawin ekek ;)

rynas said...

gitulah pompuankan...susah benor nak memikir nak masak apa.

rynas said...

gitulah pompuankan...susah benor nak memikir nak masak apa.

Ms Fai said...

kadan2 fai pun buntu, tak tau nk masak ape... tapi bile g kedai makan, tau jer nk makan apa... hehehe ;p

♥MAMASYAZA♥ said...

akak ni lagila dasat, minggu ni, memang minggu tak sihat bagi akak, so mmg malas sgtnye nak masak, nak makan pun tak brape ada selera

wahida said...

susah2 ko masak sambal telur je nok....haha...

MrS. F!zA said...

rsa mcm semua sklh je bt sklh gnti sabtu haitu..tmsk sklh naman, sklh adik dan sklh ank mmber..haha

LYAfrina said...

salam ena..pekabo?? huu..lewat dtg sini...