Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 8 January 2012

Nak Jugak Tu..



Rata2 dok nengok Masterchef Final malam ni kan.. sy hampir terlupa tadikk.. sbb jam 8.30 td dah suh si kakak switch off tv.. time to sleep.. esok nak sekolah.. tak de kasi can derr walaupun wat muke kesian.. kalo suh tido time tu.. lom tentu time tu terus tido.. kurang2 pun setengah jam.. dah ler siangnya main tak hengat.. tido tu satu kerugian bagi mereka.. hmmm..  


Bila dorang dah senyap ingat nak join belayar sekali sbb seharian bekerja dalam rumah memg rasa sangatlah letih.. tak cukup rasanya kaki tangan ni nak buat dalam satu masa.. so, buat la mana yg dan dulu.. pastu continue and continue sampai la rasa semua dah buat.. rutin harian yg dok ulang tiap hari.. hihihi.. tp tetiba blh pulak teilnga ni terdengar bunyi muzik tema Masterchef.. owh.. haruslah okeyh tak melupakan utk join bersama.. Syokkan tengok mereka. debaran tu kita sama rasa.. maklum lah.. semuanya bergantung pd masa yg ditetapkan..


Saper la yg agaknya antara Ezani dan Wahidan.. yang bakal bergelar Master Chef Malaysia??  


Eh! kita semua ni yg jd suri rumah or separuh masa  ni pun Master Chef jugak apa? Master chef dapur sendiri.. lalala... hehe.. Nak jugak tu... ;P






4 Ulasan:

LYAfrina said...

lya x smpat pon nk tgk MC ni.. sikit pon x tringat.. hehe

Ena said...

hehe..


Akhirnya Ezani bergelar Juara master Chef pertama Malaysia.. :)

eMMe said...

sonok la Dr Gigi menang masterchef...muda, cantik lagik...

sempat tgk la, walaupun lagi 30 minit nak abis....hehehehhe~ tumpang gumbira laa...

yea..kite pun master gak Ena leh wat 3 kerja dlm 1 masa, masak, mengemas, membasuh, kan...kan...

~izan~ said...

izan xtgk =( sbb masa tu dlm keta blk kl dr phg..

kita mastermind kak hehe