Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 10 January 2012

Boleh Pulak Tertinggal Uniform Sekolah Si Kakak, Eh???



Arini si kakak g sek petang @ agama dengan beruniform sekolah pagi.. gara2 ummi yg lupa nak pesan kat si abahnya bawak sekali uniform sek. petang... dok pesan itu ini.. tp lupa nak pesan uniform tu.. lg pun baju tu dah ready digantung.. tinggal nak capai je lagik.. tp tu lah.. mak lupa nak ingatkan... yelah.. kononnya, arini takut punch card merah dan kebetulan huby kena bawak kete g opis.. makanya, anak2 huby yg antarkan ke umah pengasuh bersama ngan keperluan mereka.. mcm2 dah pesanan di tinggalkan sebelum melangkah keluar rumah pg tadi.. dah kuar pun siap call lagi kot ada yg tertingggal.. sudahnya ada jugak yg teringgal... haihhh.. 


Tak tau la.. blh ke tak sek. agama pakai kain sek kebangsaan... huk huk.. sian kakak.. dier nak p jugak sekolah.. tu yg terpaksa pakai.. yela.. orang tengah seronok  g sekolah..


Nak hantarkan skrg dah tak sempat.. susah hati dibuatnya



9 Ulasan:

~Siti Hajar~ said...

Alahai kesian Anis...huhu

Blh kot pakai kain sek keb, klu terang kat ustaz/cikgu mesti dorg faham...

Ietams said...

siyannye anis..
kadang² kite dah cube sedaya upaya dah kan, tetap je ade yg tertinggal cenggitu.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian kakak..Nasiblah dia nak jugak p sekolah kan..

~izan~ said...

boleh kot kak,jnji berkain.eh ada plak hehe..

mmg camtu la selalu kan kak..pesan itu ini,rasa mcm ok dah tp jd jugak.takpe,insyaAllah boleh je tu =)

umialya said...

tertinggal, nak wat camnerkan!!

eMMe said...

Ena, barang2 anak sape yg siapkan? Kalo Ena je yg dok ingat, mesti de yg tinggal... Byk mende kan nk ingat... Dok ingat baju uniform kakak, barang lain lak tinggal, hehehee...

ieda said...

looor ciannn anis .. ekkeke
macam tulah dikk
bila jadi ibu yg bekerjaya nie adakalanya yg remeh2 macam nie yg selalu jadi kan ..

akak ada jugakk tuu tapi sib baik hubby bukan kerja opis .. so kalau tertinggal dia lahh yg pi hantar kat sekolah anak2 .. ;)

MrS. F!zA said...

hihihi..tkkan tk blh kan pakai baju sklh kbgsaan..lainlah kalo pkai baju raya ke..hihi

Izan Ishak said...

takpelah ena... ok aje rasanya. kalau dah terlupa mmg tak leh nak buat apa kan.

izan pun semalam boleh lupa nak bawakkan songkok abg muhaimin. dah pegi sekolah agama tak bersongkok. seb baik cikgunya takde smlm.