Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 31 January 2012

Apo Ko No Eh Jang???....


Jang???? ahahhahah..


Pagi ni.. eh dari pagi semalam.. asal ngadap keje je ngantuk!.. ni gara2 cuti seminggu lepas solat bantai sambung tido.. haihh!!.. pastu mintak doa suh dimurahkan rezeki.. camner tu?? ekekke.. sendiri mau ingat la kan.. 


Pagi2 tadi.. buat pertama kalinya.. si kakak wat pangai tak mau mandi.. tak pernah pernah sebelaum ni waima dari masa dier tadika lagi.. selalu kalo bangun pun kejut sekali dua je.. laju je p bilik air.. tak pun dier bangun je sendiri p mandi.. ntah apa yg tak kena pagi tadi.. tak mau mandi tapi dok main airrr.. cehhh! camner tu kakak? awak tu dah la batuk & selsema tak  baik2 lagi dari start sekolah sampai ler ni.. asyik makan ubat je kejenyer.. owh.. si adik pun sama.. silih berganti dorang tu.. tp tak demam ok la.. hehe.. pastu siap cakap tak mau jugak gosok gigi... aiyoooooo... 


Tak koser ummi nak layankan pagi2 buta walaupun td angin kus kus  mula nak naik.. so, en. abah la kena layankan anak daranya sbb since kakak dah darjah 1 memg huby yg hantar kan.. so, kalo anak wat pangai.. pandai2 la uruskan.. omak ni kalo dah start pot pet pot pet kang enjin kete pong leh kalah tau.. ahahhahahahah... dasyatttt nye statement!



er.. tu je nak bebel.. ;P



 K ..ilang dah ngantuks!! mata ni dapat bebel.. eheheheheh..



10 Ulasan:

Izan Ishak said...

ahahah... kelakarlah ena ni. izan pun sama kalau dah start pot pet pot pet... sendiri mau ingatlah... agak2nya sapa yg drg boleh sakit tinge...

kadang2 cam tulah ena... anak2 ni ada masanya tiba angin kus2 susah nak bgn pagi lah... takmo mandilah... haihh... sabo jelah umminya ye!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

huihh mencabar keimanan kan bila anak wat pangai huhuhuhuh

umialya said...

akakpun tak reti nak mujuk rayu, ampoooonn!!!!

LYAfrina said...

huhu.. biasalah..sesekali tu ena. msti nak b'peel gak kan...
lya tringat lak zaman lya kecik dulu.. bila dtg mood x nak mndi.kak long dukung n letak lya dlm besen y ada air...hehhe..

~Siti Hajar~ said...

Dalia sllu aje xmandi g sekolah, just basuh muka & gosok gigi, ikut cara org cina...haha...tp blk sek qada' blk la, mandi, syampoo & sabun badan..pelik kan sbb sy biarkan gitu..

Dulu sy sekolah cina, rata2 kawan2 xmandi dtg sekolah, just basuh muka & gosok gigi, dorg sndiri bgtau sy....haha...bocor rahsia!!! syuutttttt....

Fieza79 said...

hehee..kdg2 mmg mls nk layan peel dorang...tak kose nak layan..si abah la yg layan kan..

nampak lembut je tapi garang dan byk pot pet kan..heheee sama la kfieza ni pun..kalu dh stat beleter mmg susah nk stop hahaa!

lieyalatif said...

betul tu ena....kalo anak buat perangai pagi2 mmg naik hangin dibuatnye.....konpom lepas tu jadik laa ade barang tetinggal la...ape la...lambat la kan..... so far lieya tak penah le jadi lagi.....si mia okey...tapi si mija laa selalu mcm nak nangis bile kejut...lieya sergah soh pi kawan ngan lembu kalo tak mo gi sekolah baru die tak jadi nangis hahaahahahah.....

ieda said...

ekekekk akak same jugak
kalau ngegek x tentu pasal dan buat perangai .. lokkkk je , biar hubby yg layan .. ekekke

eMMe said...

rindu baca bebelan Ena, heeee~

mamalieyna said...

hehe..ragam anak bersekolah..jap camtu jap camni... apapun kena hadap juge ye.. =P

betul la ena, kalau si mak bab membebel, panjang leboo jdinya..heehee