Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 27 December 2011

Si kakak Ngan Uniform Nya..




Pejam celik pejam celik tinggai 5 hari je lagi nak melangkah ke 2012.. cepat nye masa berlalu kan.. tp rasanya manyak mende jugak sy tak apdet kat umah ni.. huhu.. apa nak buat kan.. begini lah nasib org2 yg bila apdet ikut mood dan mencari ruang pengisian di musim "closing" ni.. uhuhu..


Mana p cuti 3 hari lepas??? huhhh.. cibuknya nak tahu hal owang kan.. hik hik.. alaaa... macam biasa la.. kan di sini kita berkongsi suka duka.. errrr.. yer ker?? ehehehhe.. ;P


Kami tak la kemana sangat pun.. tetap banyak abiskan masa kat umah.. cuma ari sabtu tu dapat la p lepaskan keinginan utk massage diri sendiri yg dok la lenguh sana sini.. lega rasanya.. nak nak hampir 2 jam setengah diurut2... perghhhhhhhhhh.. terasa kepuasannya bila dah lama tak kena urut.. murah pulak tu..


Owh.. sebelum tu ari sabtu paginya bermula la si kakak yg shomel opssss!! heheh.. fuji anak sendiri tak pe kan.. ahahahah.. ke sesi orientasi di sekolah agamanya.. kemain xcited lagi.. tp lupa pulak nak amik gambo dr hp huby.. tp ada la sekeping 2 kat hp sy sebelum melangkah kuar dr rumah.. asalnya sy pun nak ikut tp manyak pulak mende yg nak disettlekan aritu.. lgpun dak irfan tu kalo bawak kang nak nunggu sampai ke tengahari maunyer dier wat drama king kat situ.. so, apaknya saje lah yg mem-follow anaknya..



kelabu asap jekkk pic.. ahahahha..
lantok ler.. janji hadooo.. :p
abaikan umah cam tongkang pecah tu.. hihihi..






lagi sekali... ehehhe...makin blur.. cehhhhhh..








^__^



Kemain sonot lagi tau ini budak nak p sekolah.. ari2 dok counting.. tp si kakak ni memg rajin pun.. sebelum ni masa kat Pasti, jarang ponteng melainkan tak sihat.. kdg tak sihat pun nak p jugak.. harap berterusan sampai ke bila2 la..



minggu depan eh! tahun depan 3.01.2012 orientasi utk sekolah kebangsaan pulak.. dan next week memg cuti seminggu ler jawabnyer.. ater nak biasakan dier naik van sekolah nak p sek agama belah petangnya tu.. makanya pagi petang kamu nagsdap sekolah je la kakak oiiii... heheh..




sudahnya n3 ni jadi n3 sikakak je lah yeh... ekekekeke..





9 Ulasan:

lieyalatif said...

alahai comelnye anak dare ena berbaju sekolah agama gituuuu...cute sgt!

nampaknye kite berdua ni bedebow yg same laa ena...berdebow anak nak masuk sekolah kikiki......harap2 dieorg okey kan...jgn melalak sudah le...kecut perut kite nanti...

bagus ena suke berurut...lieya plak tak suke....mase kene lalui 3 hari berurut time pantang tu mmg berdoa cepat le abis waktu berurut tuuuu huhuhuhu

MrS. F!zA said...

comelnya kakak..bi;a bertudung bagai nmpk muka k.ena dah..ehehehe

alah sebut psl massage tringin sgt k.ena..mommy preggy leh massage tak ek??sakit lenguh badan sana sni rsa nak suh org urut je..sllau ckp kt naman tringin nak gi urut..

umialya said...

memangpun kakak ni comel, yalah... anak siapakan!!!

Izan Ishak said...

salam ena,

wahhh...kakak dah nak masuk darjah 1 dah ye. kejap je kan. rasanya baru haritu baca pasal entry dia masuk pasti umur 5 thn. eh.. betul kan? izan ni dok risau naufal plak ni...

teringat zaman izan kecik2, sekolah agama pakai kain hijau. pagi ptg sekolah sampai melepek je bila balik umah...

comellah kak bila dah siap2 pakai baju skolah camtu...

ieda said...

aah kan dik
dah nak start sek dah .. nampak anak2 makin teruja ..

kejap je masa berlalu .. masuk darjha satu nie pengalaman manis niee .. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnye kakak..
ye lah ena..cepat jer masa berlalu..macam baru jer rasanye cuti sekolah...pejam celik..dah nak buka sekaloh dah..

LYAfrina said...

comelnyer anis....
bestnyer..dh pegi skolah... comel j kakak pakai bju skolah agama ni. lya pon x sbr nk tgk asya dgn uniformnya

ibundo said...

dah besar dah si kakak ni...
dah masuk darjah satu. err.. bila lagi nak tambah ena..

~Siti Hajar~ said...

cutenyer kakak Anis...

Anis ni iras ayahnyer kan, manis je btudung, Dalia orientasi smlm, sama la cam Anis counting day aje, bj sek entah bpa kali try...xcited kemain...haha