Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 2 November 2011

Hari Wordless Pulak Sibuk Nak Bebel..





Nampak tak kat dahi dak irfan tu?? lebam kan.... hurmm.. 
Ni budak terlebih rajin kat dalam bilik air.. Katanya nak basuh tangan je.. tp tak kuor2.. Umminya pulak sibuk jemur kain.. lg pun dah hari2 dah dier dok ulang alik masuk bilik air kan.. (selalu si kakak akan temankan.. tp time tu tak pulak sbb si kakak sibuk main beskal) dan tak de mende yg bahaya pun.. tp tu la.. malang tak berbau.. dek kerana syok main air time umminya tak leh nak jenguk.. masa tu la dier sibuk main sambil panjat mangkuk tandas.. Bila licin.. tergolek lah.. dan kepala terhantuklah jawabnya..







Gambar ni amik malam tadi.. pdhal kejadian pd hari minggu..huhuhu.. tak sempat der nak fikir snap snap bagai.. cuak tok sah cakap la.. memg benjol abis la dahinya.. menangis tok sah citer. dak irfan time ni.. cepat ku tuam.. risau kalo2 jd darah beku pulak nanti.. pastu, sapu pulak dengan minyak.. tp dak irfan kata tak sakit.. pelik kan?? 


Dah bawak p klinik dah pun lepas tu.. tp kata doktor.. tak de apa yg serious.. cuma bengkaknya amik masa utk surut.. dan darah  tu dah pun jd darah beku jugak.. tp jgn risau katanya sbb darah beku tu akan hilang sendiri nanti.. boleh ekk gitu??  



Apa yg dirisaukan.. cer tengok yg dibulatkan dan arrow tu.. darah beku tu dah mula turun ke arah mata.. nampak lebam mcm kena pukul pun ye jugak.. mula2 sikit2 jekk.. tp makin merebak pulak.. haihh!!.. 


Pernah alami keadaan mcm ni? Mulanya nak bawak irfan ke hospital lg sekali malam tadi.. tp umminya dah tergolek lepas solat maghrib sampai jam 11.00 malam baru tersedor.. uhuhuh.. 


Tapi dak irfan sama.. mcm biasa.. tak de demam, muntah2 or sakit apa2.. gitu jugak.. aktif mcm biasa.. 






4 Ulasan:

ibundo said...

Ala kesiannya ena... mesti meraung habis-habisan tu. Cepat sembuh ye. Nasib baik takde apa-apa..

MrS. F!zA said...

kesiannya..mujur tk luaka atau terkoyak ke..lagi truk plk kena jahit..alahai anak..tp kan benda mcm ni bt diorg jd kuat skit..kata anak laki..hihihi

~Siti Hajar~ said...

Ya Allah! k.ena, terkedu sy tgk, nmpk teruk tu tp heran Irfan ckp xsakit erk...Irfan nk cover kot padahal sakit, cam Danies la klu dia takut sangat dia ckp xsakit takut kami bwk dia ke klinik..

Apa2 pun hrp Irfan cepat sembuh & xde apa2 yg serius, risau tgk darah beku tu turun ke mata..

mamalieyna said...

hai ena..lama takmai sini..huu~

nmpk cam teruk tu...tp pelik tul irfan leh steady je,kekal aktif..mmg hero sungguh ni..hee~