Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 20 October 2011

20.10.2011 Telah Kembali Tarikh Ini



Tarikh hari ni kembali lagi.. 
Alhamdulillah..



Simple n3 je ni.. 



Just nak wish sekali lagi buat si kakak



Happy Birthday kakak.. 
Dah 6 tahun dah sekarang
Dah besar walaupun tak jugak nemuk nemuk..
Tapi tak pe.. janji kakak sihat seadanya...



Kalau ikutkan kakak dan banyak berubah.. dulu kakak sangat sangat noti..skrg dah beralih pulak pd si adik.. ish sih sih.. tak mau dengar cakap ummi & abah.. suka suka je wat ummi malu depan orang sbb suka nau wat peel kan.. tp yer la.. kata orang makin besar dan bertambah usia.. perangai akan berubah sedikit demi sedikit.. 



Dulu ummi ingat kakak ni hyperactive.. sampai pernah ummi buat n3 dulu.. tapi setelah dirujuk pada yg pakar sebenarnya kakak bukan la hyperakctive.. kakak cuma aktif yg masih boleh dikawal walaupun kadang2 mcm tak terkawal.. kata doktor lg, si kakak sama je mcm budak2 lain cuma mungkin dier nak lebih perhatian.. dan yg pasti kata doktor lg budak2 mcm ni bijak sebenarnya sbb tu dier tak reti duduk diam dan ada saje benda yg dier nak buat sampai kita pun naik rimas di buatnya.. cuma kita kena lebih sabar dgn karenah dier... tang tu yg kita selalu tewas.. eh! bukan kita tp saya jekk.. huhuu..



Yerla, kata orang anak2 adalah masa silam kita, orang tua adalah masa depan kita.. so, semuanya kita kena hargai apa yg kita ada.. 



eh! kata simple entry..ahakss..  melalut ntah kemana2 dah perginya nih.. heheheh.. 



K la..



Buat kakak, 



Moga kamu terus membesar dengan baik, diberi kesihatan yg baik, jadi anak yang solehah serta cemerlang dunia & akhirat.. Ummi &abah akan sentiasa doakan yg terbaik utk kakak.. 



terjumpa pulak gambo masa si kakak 4,5 bulan gitu la.. lupa.. heheh.. memandang gambo lama.. edit pun ala2 lama la cikit.. konon je tp cam tak jd jekk.. hihi..




6 Ulasan:

Izan Ishak said...

happy 6th bday to kakak!
moga kakak terus membesar menjadi anak yg solehah dan membanggakan ummi n abah kelak.

**thanks ye ena sbb invite izan... ena privatekan blog sbb ada org skodeng tak sudah2 eh...

Ena said...

thanks izan..

wat sementara je izan.. ena jd geram bila kalo skodeng saje tak pe.. ni ajak "yg besar2" skodeng sama.. pastu dok cakap kita ni tak de keje.. huhuhu..

~izan~ said...

hepi besday utk kakak..besar dah anak dara akak hehe...

semoga kakak jd nk yg solehah,bijak selalu dan boleh tolong ummi jaga adik2...

ummi dgn kakak masa kecik tu sama comey la =)

MRS. K said...

hepy besday kakak!!

ak yuyunz said...

alololo.. comelnya kakak masa kecik na...

ak yuyunz said...

hapy 6th anis irdina :)