Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 29 September 2011

Tetiba Je Ada New Entry.. ^_^



Dah lama tak apdet time2 gini.. hihi..Tetiba je ada n3 kan.. selalunya jam 10.30 dah belayar dah... Tapi skrg.. mengadap belog pulak.. ngee..


Alkisahnya.. esok ada pot luck ofis walaupun syawal da abis tapi menu2 raya masih ingin dinikmati... wiiiiiiiie.. tp sy masak simple2 je.. ni tengah tunggu kuahnya aje.. sayur2 tu semua sy continue esok pagi je la.. nak celur2 aje.. ikutkan mata memg dan terpisat2 jugak ni.. kalo tak mengetip maunyer tertido gamaknya.. 


Pesal lewat sangat masaknya? tu la.. segala mak nenek barang2 basah or kering dah kehabisan, memandangkan huby pun dah balik tadi petang dan nak kena bawak bekalan utk esok, terpaksa la p soping lepas maghrib tadi.. tup tup.. sampai umah dah dekat jam 10.00.. settlekan dulu keperluan anak2 esok pastu jam sebelas baru la terhegeh2 nak potong itu dan ini.. Agaknya jiran2 kalo la terdengar lesung batu sy dok berlaga tadi mesti pelik.. apa ke hal nya la kan masak memalam buta?? hehe.. ye la kalo bulan puasa tu biasalah... kan! kan!


K la.. tu je.. nak tengok apa jadi ngan kuah atas dapur tu... 



Daaa...


Kul berapa la dapat tido ni, baju keje tak gosok lagi.. nasib baik huby cuti.. krg selai baju utk gosok, ni pun amik mana yg senang iron je la nanti, baju sekolah kakak pun sama.. lom gosok.. huhuhu..





8 Ulasan:

~izan~ said...

takpe kak,izan tak dgr bunyi esung akak tu ehehe..

rajin betul akak masak.kalau izan dah mcm ni,pk2 aje yg segera utk dibawa esok hihi (dasar kan)

slmt mlm kak!~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

klu lily plak skrg ni..Bln puasa ke..x bulan puasa ke sama jer..hubby blk kul 4am..tetap gak masak utk dia..sekali breakfastlah tu.. ^_^

umialya said...

apakah menu yang ena masak malam2 ni? tertanya2 akak dari kejauhan

ieda said...

aahhaha baik2 kuah hanggit atas dapur dik ! :)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak kalo bab iron baju mmg malas gile, bercinta sakan bila nak iron baju

~~*Lady Salwa*~~ said...

menu apa la yang dimasak tu...

**sal pun kadang2 pagi2 baru nak iron... kalo tak kena iron baju en. suami memang rasa ringan sket sebab kena iron baju sendiri jek... hehe

Rizziela said...

syoknya ada portluck...

kat office ni x pernah buat pun coz ramai chinese....malay berapa kerat ajer yg ada

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer potluck party....sukeeee...