Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 30 September 2011

Tadi Dah "Gelap" Dah.. Rupanya "Terang" Balik..


Apa yg gelap dan apa yg terang.. Nanti dah baca baru tau.. tu pun kalo ada la yg nak baca.. heheh..



Balik keje petang tadi.. rasa sangat letih dan mengantuk.. masa drive balik asyik menguap sepanjang jalan.. haihh!! tu semua gara2 potluck siang tadi.. udah la tido nya lambat, tp bangunnya cepat 1 hal.. bila dah makan, memg makan sungguh.. itu nak rasa.. ini nak rasa.. sbb? yerla.. bukan selalu nak rasa masakan air tangan sesama kawan kan? memg nikmatnya lain mcm la.. sampai betul2 penuh perut ni dibuatnya.. haiyayayya.. kena poser la minggu depan gini.. :)



Walaupun planningnya last minute.. tp Alhamdulilah.. Meriah!! mcm2 menu ada.. Ada laksa Lemak @ laksa kelantan, ayam golek, rendang, lemang, nasi putih & segala mak nenek utk lauk pauk, mee hailam pun ada.. heheh... sebut mee hailam tu la menu ringkas yg sempat sy sediakan.. Desert pulak ada mcm2 juga.. kuih raya tak ketinggalan la.. tak tertulis jugak la.. sbb macam macam adooooo.. hehehe ni kira makan2 penutup raya walaupun raya dah abis.. sebenarnya kami ni rasa mcm tak puas makan menu raya masa Majlis Jamuan Raya opis aritu.. yerla cam sy.. pergi pun time perut dah kenyang.. makan pun so-so aje la.. pastu, bila ada jemputan raya dari unit or bahagian lain, kami makan pun setakat rasa rasa saja.. segan pulak dengan tuan rumah kan nak makan beria.. Ni pun terasa mcm nak makan laksa tp sendiri yg masak.. sbb aritu makan laksa secoet je.. sbb? dah makan dulu sebelum pergi Majlis tu.. Eh! maaf ler.. kali ni memg bercerita saje la yeh sbb memg tak snap pic.. tp nanti sy tanya ngan kengkawan kot2 dorang ada amik gambo.. 



Eh! panjang pulak bebel malam ni.. hihihi.. tadi kata ngantuk sangat.. hahah.. mrmm.. tu la.. tadi memg ngantuk.. elok je lepas solat isyak, ingat memg nak layan mata la.. sekali tengok umah tonggang langgang ngan menan budak merata.. dah kutip sana sini, tengok pulak kain baju & bekas2 yg bawa p opis tadi.. settelkan tu dulu.. pastu saje je la.. nak ziarah umah korang.. alang alang tu.. apdet la sekali apa yg patut sementara mata dah segar bugar balik ni..



K la.. 



Esok pun ada jemputan Open House Raya sbb kata tuan rumah tak sempat nak buat aritu.. makanya tak kisah la dah abis raya pun.. yg penting niat utk bertemu & mengeratkan ukhuwah sesama insan dapat diteruskan.. ai like!! boleh la gantung kuali lagikkkk!! ;P




9 Ulasan:

umialya said...

biasanya ada gambar makanan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

jelesnye dpt mkn bes2 huhu...miss u mek na....:-)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

meriah juga lauk2 tu ena..
Bestlah p Open House lg..
Blh gantung kuali.. ^_^

mamalieyna said...

amboi bersmbg lag open house rayanya..meriah..hee~ takpe janji dpt mkn2..best tuu...hee~

NzA said...

kalau ada gambo mknan lagi best..jamu mata...he

~izan~ said...

sendat ye kak perot..takpe,tetap maintain cun hehe..

ada je kak org yg buat jamuan raya lg walaupun dah abis raya..huhu

wahida said...

masih ramai lagi yg buat open house walau raya dah abes...best!!

hajarus said...

hjr pun makan free seseje bulan raye & ujung2 raye nih... bestkan kak leh gantung kuali... hiii....

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya ada makan2 lagi...