Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 15 September 2011

Malaysia Day... Yeay!! Cuti Lagi La Kita Yeh.. ^__^



Esok dah start cuti lagi.. best kan!..
Teman2 seperjuanganku ramai yg terlibat dengan sambutan hari Malaysia dan Kemerdekaan esok.. nasib baik namaku tidak tersenarai.. kalo tak.. mau ku nangis mengenangkan seawal jam 4.30 pagi dah kena ada di opis.. ahhhhhh.. leganyaaaaaaaaaaaa.. ops!! sowi teman2 andainya kamu, kamu terbaca.. jgn la terasa.. ai kan masih belum sihat sepenuhnya.. tu pasal nama ai tiada.. ;P


Tapi.. Lagi best kalo dapat memeriahkan jemputan Open House or kawan2 yg datang beraya umah kita.. sayangnya.... hurmmm... sayangnya esok je la hari utk menikmatinya tu.. sbb sabtu & ahad huby dah mula ngan keje dier balik.. uhuhuhu... mati mati ku ingat masih cuti raya.. owh.. rupa2nya sangkaan ku meleset.. cehhh! 


Kuih raya berbalang2 lagi tu? saper mau makan? gara2 last week kami ber-4 tergolek tak kemana2 dek serangan demam, batuk, selsema.. eh! pakej siap la.. dan masih lg bersisa ke hari ni.. alahai... jangan sampai ku mogok tak mau beli langsung next year sudahhhhhhhhhh! ececehhh!! boleh percaya ker pada godaan kuih raya? ekekekekkeke...



K la.. 
Selamat Bercuti La sumer yeh!.. 



* Sepanjang 3 hari ni.. ku keluar umah seawal jam 6.15-6.20 pagi.. semata2 nak rebut parking.. yerla.. meke2 yg terlibat dengan sambutan esok sangatlah ramai.. sampai2 je selalu memg tinggal 1 parking je utk ku.. cam tau2 je.. hihihi.. ada tu ada.. tapi jauh la sikit.. lepas jam 7.30 kompem la tinggal parking yg jauh2 saje.. or silap aribulan dah tak de.. tu yg ku sanggup keluar awai pagi.. awai sikit je pong.. hik hik hik.. 





7 Ulasan:

lieyalatif said...

tu le ena..syok tol esok cuti kan...dpt 3 ari hah....tapi lieya full ngan open house nie...mmg gantung kuali lagi le gamaknyer he he he....

kuih raye byk lagi...bagus tol...lieya ni dah tinggal yg dlm kat ruang tamu tu jek...tu pun dah separuh..ade yg suku si mia bedal hahaaha....

aiDieNa said...

Ena.. tak jadik pindah Putrajaya ker?? Parking kat BSAS tu cemmaner.. byk ker atau utk org² tertentu jer?

Ena said...

lieya,
gantung kuali? heheh.. memg syok abis la gitu.. meh la sini.. ajak mia makan kuih umah ena ni pulak.. :)

Ena said...

Aidiena,

Kak, putrajaya? jadi..... cuma tarikh je lom dapat lgi.. hurmm.. kalo utk parking Jab. warisan.. rasanya cukup kak.. yg ena citer tu jadi berebut bila orng luar guna parking utk staff..

ibundo said...

selaamat hari malaysia. Malaysia takde buat open house ke haha..
jalan raya mana hari ni ena..

NzA said...

hari ni akak cuti ttp esok p sk cz ada program marhaban...hu.hu.hu....

~izan~ said...

bersungguh akak rebut parking..dulu izan masa keje pun suka dtg awal cari parking awal2..sbb malas nak jln kaki..padahal bkn jauh sgt pun parking paling jauh tu hihi