Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 22 September 2011

Main Air



Hai korang...


dah sarap ker? ehehehe... arini sarapan adalah ditaja oleh my colleague.. lalala... Nasi Lomak okeyh.. Alhamdulillah.. maaf tiada gambar yg berkaitan.. hua hua hua..


Tapi nak share gambar 2 beradik yg syok kemain dapat main air.. exceli gambarnya banyak tp bila bukak pendrive yg ada secoet pulop! mesti tak paste bebetul aritu.. haiyaaaaa.. tapi better la dari tak de langsung kan.. ;P




 Ini lg lah.. jaguh main air sampai lupa diri tu tak leh berendam lelama.. nasib baik lepas tu tak kena asthma sbb memg main air tak hengat punyer... cuma, musykil pulak, naper la huby amik gambo gini jekkk? 







&






Budak debab yg aritu dapat berendam sampai nangis tak mau naik.. badahal badan dah gigil2 dah.. owh.. ini budak sekarang sangatlah...... becok & noti.. adeihhhhh..


Lokasi: Bulatan (Jeram), Besut
Waktu Kejadian: Raya ke-2... biasalah kami, asal balik kg mesti cari tempat mandi manda or tempat amik angin petang.. selalu kami p La Hot Spring tp kali ni anak2, anak buah je yg pergi ngan pakcik2 meke sbb meke semua p pada hari Kenduri Kawin my cousin (next time sy share pic), nak kasi budak2 yg sokmo kemaruk main air je hilangkan gian.. so, meke je la pegi ngan pakcik2 meke.. hihih.. 


Okeyh berbalik pd citer kat atas, kami p 5 buah keluarga sebenarnya tp maaflah gambonya tak de pulak.. tu lah.. gambo 2 beradik tu je yg ada nampaknya.. tak pe.. nanti balik sy godek2 hubynya lappy & share kat sini next time (bila la pulak tu?.. ekekekeke)..




21 Ulasan:

♥MAMASYAZA♥ said...

tak habis2 geram akak ni bila tengok adik debab tu, makin berisi nampaknya dia.
kakak lak soooo sweeet

Mama Hanim said...

bestnya main air cmtu.. dh lama x bw hanim gi main air..huhu..

dua dua anak ena dh makin cute la, geram tgk comel tu.

NM02 said...

sungguh lama tak mandi sungai

kalu tidak b4 ni selalu aje bersantai kat ulu yam atau hulu tamu

ieda said...

uishh mandi jeram l;agi sejuk diikkk
perghhh best2 .. akak kalau kat tmpt mcm nie selalu x dpt mandi sbb payah dgn tandas huhu

budak2 kalau bab air .. tidur situ punn x kesah ekkee :)

Amie said...

kecut dah oiii....terlalu seronok mandi ye....

~Siti Hajar~ said...

syoknyer main air...tetiba tingin nk berendam la plk, tp cni musim hujan skrg..huhu

mamalieyna said...

bestnyer..mcm lama benor tak main air aa..huu~ ngidam ni..hee~

makin berisi nmpk irfan tu, makan lalu eh?..hee~ geram nengok~

eB ezrin said...

wahhhhhhhhh asyikkkkkkkkkkk. nk join :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

syoknye main air..
Irfan makin berisi..comel jer.. ;)

wahida said...

dah lama tak tgk anak ko yg kecik tu, sekali tgk dia makin berisi la...geram aku tgk...mula2 aku ingat aku salah org tadi...

hajarus said...

bestnyer dapat berendam camni... dah lame rasenyer hjr x wat xtvt bermandi manda camni... ermmm tunggu mertua ngan kakak ipar mai jalan rmh cuti sekolah ni leh la gi... ;d

Nana said...

baru pasan bila tgk gmbr mandi2 ni
baru tingat saya dah lama tak g mandi2 hehee

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nampak cam makin debab lak dak irfan sekarang nih... hehe...

**lama rasa tak jengah blog... huhu

KuNanGKuNanG said...

kite yg dewasa ni pun kalau dapat main air confirm xnk naik.he3

NzA said...

anak2 kalau jumpa air mmg xhingat nk blk la..
Ena, Besut kt area mana????? masa praktium dulu akak dok kt Jertih. Akak ngajar kt SK bkt Kenak.

Ietams said...

jernihnya air..
terserlah keseronakan budak² tu

~izan~ said...

mmg debab anak akak tu. sihat.

dah biru2 kdg2 jari pun depa tak nak naik kan..air oh air..hehe

ramai tu kak 5 family,mesti ada jugak tu sekeping dua gmbr reramai hehe

zh-ena said...

lama tak berendam dlm air sungai sejak ader umar nie

-Sharleenz- said...

woo best berkobang kat sungai ni.. memula celop kaki gigil dulu. dah setat berkobang sure tak hengat.. hehe...

MrS. F!zA said...

kak ena! awat irfan nmpk mcm big boy time ni?mcm budak2 sekolah dah..hihihi.. tembamnya irfan!

lieyalatif said...

erm same laa ena oiii dgn budak2 kat umah ni...kalo jumpe air mmg naik seh....lagi2 kalo pool....mmg tak naik2 selagi tak suruh...kalo mandi sungai dieorg ingat gak nak naik sebab air sungai kan sejuk heheheheh