Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 26 September 2011

Cerita Syok Sendiri.. Heheh


pasal apa syok sendiri? pasal sendiri tulis sendiri yg baca.. yerla.. utk kenangan tahun2 akan datang.. kalau tak tulis esok lusa mungkin dah lupa.. :)



Morning Uols... Opss..



Salam.. 



Ngantuknya... dah minum kopi pun tak jalan.. still ngok ngek menguap sana sini.. adeihhh.. gara2 kamu... kamu dan kamu.. eh! tetiba pulak kan.. nak salah kan orang.. haiyayaya...dush dush kat diri sendiri.. huhu..


Camner? banyak ker jemputan open house 2 hari lepas? yerla, ater last week utk jemputan makan2 sempena raya kan.. hurmm.. sy tak de wat apa2 majlis makan2 pun yg beria2 pun.. kecil2an saje.. menu pun 1 jek.. keh keh.. Sbb semalam ada la Ipar duai, Mertua dan Sepupu Sepapat yg datang beraya.. Jam 7.00 malam baru rumah clear ngan tetamu..


Pastu malamnya ada Majlis Raya Bahagian kami.. Malam??? a'a uols.. malam tadi.. Macam lipas kudung rasanya terkejar2 nak bersiap.. ngan perut sendiri dok berbunyi bunyi mintak diisi selepas makan kuih belah pagi nye saje.. ater dah masak utk tetamu akak sedara mara yg datang tu sampai tak sempat nak makan sekali.. padahal bukan ramai sangat pun.. Haihhh! Makanya ku amik la masa sekejapan utk menjamah air tangan sendiri tapi tak sempat nak ku nikmati rasa sebenar menu yg ku masak sbb dah terkejar2 kan.. huhu.. 


Nasib baik anak2 hubby dah siapkan.. baju pun huby yg ironkan.. Majlisnya di Wisma Radio, Angkasapuri.. Pegi pun sekadar memenuhi jemputan.. Tak sampai 1 jam kami dah chow chin chow sbb huby ada hal lain pulak.. Lepas settle keje huby.. balik umah, baru sy dapat settlekan pinggan mangkuk dan periuk belanga makan2 utk family yg datang seperti citer kat atas tu.. lepas tu baru iron baju keje dan siapkan keperluan anak2 nak ke umah pengasuh mereka...


dan pagi ni dah pun start keje.. penat? tok sah kata la.. tu yg sleepy bebebor rasanya.. tido pun dah jam 1.30 pg.. baru je nak lena, dak irfan pulak meracau2 dalam tido.. tu la.. banyak sangat main, ligat sana sini dan balik umah pun dah tengah malam.. tu yg jadi gitu tu.. huhuhu..


 Pic??? nanti sy check ada ke tak ler gambonya... arini memg tak de la sbb hp pun ketinggalan.. huk huk.. biasanya bila entry tanpa gambar jarang la yg datang nak mengomen sbb tak kuasa nak baca bebelan panjang ntah apa2.. tapi ku tak kisah la sbb janji ku tak lupa isi kandungan hari semalam (25.09.2011)



K la.. Daaa... 



Arini huby dah start kursus di Felda Residence Tekam, Pahang.. Hurmm... tempat yg sama ku pergi pada bulan Mac aritu kalo tak silap.. Ari Khamis ni baru balik.. huhuhu... 







5 Ulasan:

wahida said...

terasa sgt sekejap syawal dah nak berakhir...

Amie said...

syawal sudah hampir ke penghujung.... hu hu huu... tunggu setahun lagi untuk situasi open2 house nih...

eB ezrin said...

eB msh beropen house :)

~izan~ said...

dah nak akhir2 ni mmg byk mkn2 sana sini...rezeki kak.

mujur sempat mkn masakan sendiri,kalau tak sempat lg haru kak huhu,mmg dpt bygkan kepenatan akak tu...

MrS. F!zA said...

hihi kitorg smpai jumaat ada lg jamuan raya utk puspanita..badan ni dh mcm dipam pam..