Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 27 September 2011

Blog Not Found & Has Been Removed


Fuhhhhhhhh..


Lega..


Bukan apa.. tadi pagi bukak ok jekk.. tp bila baru2 ni klik umah sendiri.. kuar la perkataan blog not found dan has been removed! Rasa tak berdarah kejap tadikkk...


Apa tak nyer.. rasanya tak de plak log in pagi tadi.. just bukak je kalo nak kata tertekan delete ke apa kan... hurm... musykil2.. nasib baik la ada caranya.. rupanya kena apdet balik account gmail tu.. lega rasanya bila dapat balik..


Bukan tu aje.. terus suh pilih nak new interface ke old punyer.. saje la ngetes new interface tu.. tp mcm... mcm kekok la pulak.. maklum la.. dah lama tak godek2 umah sendiri ni.. nak tukor column molum apa tah lagikkk.. ada juga terfikir nak jadikan 2 column saje tp risau pulak kang kelain jd nyer.. lari la semenya kan.. ni pun dulu Izan @ cikmot yg tolong buatkan.. sy memg tak berani sangat nak tukar2.. hihihi..



K la..


Jap g, pas solat zohor kami nak ke Majlis Raya Puspanita, KPKK.. Sepatutnya sy kena wat persembahan Bollywood dance.. tp mak tak berani nyah nak beraksi di khalayak ramai.. cukup la ari tu sekali.. tu pun terasa2 lagi gemuruh dihati.. uhuhu..



Daaaaaaa...




Chop!!

Sebelum tu.. 
jamu mata dulu lah sementara nak tunggu masa jamu perut.. 
hik hik..



Menu ari ahad lepas.. 
Simple je kan.. ngeh ngeh.. jadi lah.. bukan wat open house pun.. tp korang jgn ler gelak sbb sy memg tak pandai sangat nak deco cantik2.. mana yg ada jekk.. gambo pun dari hp je ni.. sekeping pulak tu.. hurmmm.. jadilah dari tak de..tu pun kan, time ni kakak ipar dan anak2 dier dah pegang senduk nak ceduk nasi, leh plak sy kata gini: chop!!! tunggu kejap.. nak amik gambo makanan dulu.. ahahahhaha.. ketawa lah kami secara berjemaah... ;P







25 Ulasan:

LYAfrina said...

MKSUD ENA KNA TUKO EMAIL YAHOO KE GMAIL KE?/ ATAU CAMNER???

hehe..ok la tu ena.. msk byk tu..
slamat mjamu perut :-)

NM02 said...

walla

gempak la kalu sape joget boliwud tu... mesti best

shida said...

sedapnya nasik ayam...

Ena said...

LyAfrina,

bukan.. email dah sediada guna gmail acc.. tak tau la naper.. lom abis kaji lagi tadi.. bila klik kat account gmail dan apdet yg dier nak, pastu klik blogger terus masuk ke blog.. terus la rasa.. leganya.... hehe

hajarus said...

hajar ingatkan hajar sorang jer jd camtu... akak pun ekkk... hjr kene semalam... hjr pun cam akak la tetiba rase darah cam x jalan biler bc jer 'blog not found dan has been removed!' adoiiii time tu kecewa sgt padahal hjr pun xde pun godek2 ape pun... byk kali log on still same.. last2 godek punya godek alhamdulillah... dier sms verification code kat no hp... pastu mskkan no tu syukur la ok semula...

Ena said...

NM2,

bunyik je gempak tp kalo ena yg join seklali kompem tak jadi gempak sbb ku malu dan selalunya ena mernari dalam keadaan kepala tunduk kebawah.. aiyayayaya... so, tak bran la kali ni.. huhuhu


Shida,
macehhh.. tu je yg sempat..

hajarus said...

anyway alahai tambah2 bekeroncong perut hjr tgk pic nasi ayam akak tu... hr ni hjr pose lg... ermmm dok fikir nak msk ape la berbuka t... hehe...

Ena said...

Hajarus,

hajar pun sama yeh.. tu la.. rasa kering darah kejap kan.. ahahah.. apalah nampak nau blog tak blh dipisahkan.. hihhi..

Ena said...

Hajarus,

alahai.. sowie... akak pun sedang berkeroncong tp demi nak makan kat Jamuan petang ni.. harus la menahan diri.. huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tu lah Ena..pg td lily nk masuk blog ena..tetiba kluar plak..blog has been remove..terkejut juga..ingatkan Ena dh x nk berblog.. ;)

♥MAMASYAZA♥ said...

menu nasi ayam, oklah tu, anak2 akak pun suka

Amie said...

Assalam Ena..... sedapnya lauk pauk tu, nasib baik menu hari Ahad... kalau hidangan tengahari ni, mau je terjah ke ruimah Ena... lapo2...

eB ezrin said...

abes np g2 eh? slp kat ner?

~aSHa~ said...

a'ah tadi asha cuba masuk blog ena guna nama ena yg kat komen2 tu...tak dpt..tapi klik link di list boleh lak...

Ietams said...

kalut gak kalu terkena mcm tu kan..
ena buat nasi ayam ke tu? nampak mabeles!

Fieza79 said...

kfieza pun aritu berderau darah sekejap..dia kuar ayat tu...rupa nya blogspot tgh update yg baru...

MrS. F!zA said...

kita lg lah tkpndai bab2 ni kak...pttlah pg td msuk blog akk tiba kata removed..tp tk tgejut lah sbb dh biasa dgr org kena..laki sendiri pon kena haitu..hihihi

umialya said...

nasi ayam, rajin ena masak

wahida said...

dear, patut la pagi tadi nak masuk blog ko tak dpt, dia kata blog dah remove...terkejut badak aku...huhu..

maksudnya aku ni drp yahoo kena tukar gmail gak ke?

mamalieyna said...

patut la siang tadi eina click blog ena tak bleh, kuar cam ena skp tula..suspen je..igt nape..huu~

dapnye nasi ayam..click jgn tak click..hee~

Ena said...

eb azrin dan wahida:

rasanya sbb gmail account kot.. dier suh apdet.. ena pulak jarang bukak email tu gamaknya.. hihih.. neerbes sangat sebelum tu.. tu yg mcm tak tentu arah nak cari punca.. heheh

~izan~ said...

kalau izan jd akak,mau toreh muka pun tak berdarah bila kuar ayat gitu huhu...

baru smpt gie rumah akak...dan ada hidangan dah tu walaupun tgk gmbr aje hehehe....

sedap tu kak. nnt izan balik kl,akak masak camnie jugak tau hihi.

~izan~ said...

akak,komen akak kena telan la kat blog izan,ada masuk email tp takde kat box komen..huhu...dah dua org mcm tu... =(

Nida said...

aduhhhhh... jelesnya kat orang Malaysia.. sebulan open house tak berhenti....

ibundo said...

klik haritu tengok dah takleh masuk.
Ingat dah pencen