Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 25 August 2011

Tak Sempat Siap!!



Nak g ngadu ni.. Baju  raya ai yg di terbangkan khas ke sinun tu.. TAK SIAP LAGI!!! dah la 2 pasang kat situ + 1 pasang baju contoh yg memg belum pakai lagi.. Jadi 3 pasang la kan..  huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Jom la temankan ai nangis sama2.. tisu pleassse!!


Naper ai anto jauh sangat? hurm... sebenarnya, kawan sy member ofis jugak la (mak dier tukang jahit, duk kat sabah dan memg dah pernah anta baju kat dier sebelum ni) kata, mak dier blh amik lagi utk raya dan katanya sempat lagi kalo nak anta kat dier (biasa anta kat Bangunan Mara tp kat situ dah tutup awal bulan 7 lagi dan masa tu memg blm beli kain pasang lagi) tu yg sy berani nak hantar sbb dier kata SEMPAT!..


Tiba-tiba tadi dier kata tak sempat plk.. nangis tak berlagu dah ni.. Nak beli baru???? sy ni kan comel! ;P  tak de saiz kalo nak beli yg ready made.. tu yg tiap tahun anta tempah.. kalo beli siap pun kena gak alter sana sini cam tahun lepas.. Skrg ni harap kat sepasang jubah  tema tahun ni kami adik beradik utk melaram pagi raya tapi... tapi tu pun masih kat kedai utk alter..  hari ni janji nak amik.. harap dah siap la.. dah la ada kenduri kawin cousin sy lagi raya nanti... haihhh! kena pakai baju wat g kijer la jawabnyer... sob sob.. 



** Terbang sudah Mood Raya Ku**





19 Ulasan:

Lady Salwa said...

La, sian akak...

Sal pun ada sepasang je baru raya tahun ni... Raya ke-2 dan seterusnya pakai baju kerja je la jawabnya.. huhu

eMMe said...

nak kasi Ena ceria, saya kirimkan kad raya online, hahaha...

beli yg ready made, pasti ceria kembali, heeee...sabar tau...jgn nangis banyak2, batal pose lak kang, heehee..

Ena said...

LADY SALWA,

GITU LA SUDAHNYA SAL.. HUHU



EMME,
MACEHHH.. READY MADE?? TAK DE SAIZ LA SAYANG!..

MrS. F!zA said...

k.ena mmg tkleh beli yg ready made ke?beli lah yg fesyen2 tu msti ada kan size..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lorrrr siannye mu mek na..sabor ye...

selamat ari rayerrrrrrrr

~Siti Hajar~ said...

alamak xsiap..cianyer k.ena..huhu

sy tumpang simpati ni...huhu

Ena said...

mrs. fiza,

kakak mu ini sangatlah terserlah katikknya.. tu pasal la yg ready made pun panjang sana.. panjang sini.. ishhh mencikkkkkk tauuu..

Ena said...

Rose,

uhuhuhu...

siti hajar,

cian kan.. sob3x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

loorr..cam tu plak..
Samalah kita ni Ena..nk beli yg raedy made mmg x de saiz..susah nk jumpa yg ready made tu size kecik molek mcm kita ni.. ;)

Fieza79 said...

lorr kesian nya ena...
kena cari jgk kot yg ready made..huhuu

Selamat Hari Raya buat Ena sekeluarga..

ieda said...

aduhhh frustnyaaaaaaaaaa
mcm mana nie dikkk kalau akak marah sedih semua ada .. moood downnnnn

beli baru lah nampak gayanya huhuhu

Ietams said...

ala kesian nya ena..
mesti rasa hampa juga kan.
buat2 tak pk je la, sedap kan hati sendiri *tapi mesti susah kan..

CT said...

la ciannya...moh sini pakai baju akka..hehhe

eB ezrin said...

alahai
sbb tuh eB suker bli siap

SeLaMaT HaRi RaYa
MaaF ZaHiR BaTiN

Dr. Ben said...

ada lagi satu mood... mood lailatul qadr

~izan~ said...

kesian akak..akak pakai size apa kak..izan pun kecik gak kak..size 36 or xs kalau baju kurung siap tu...

harap2 jubah akak pun siap alter..

wahida said...

alahai sian ko ena...dah 3 blog aku pegi dorang pun ngadu nasib mcm ko...kata sempat, tapi bila nak amek, tak siap lagi...adoi la...
sabor la yer...


selamat hari raya aidilfitri ena..
maaf zahir dan batin...

Pepel BoNda AmaNi said...

sian akak..eida pun sama..semalam baru siap baju..tue pun sepasang lagi dia xsiap kan pun..uwaaaaaaaaaaaaa nangesh jugak...

aiDieNa said...

Alahai keciannyer.. rasernyer tahun lepas pon macam nie kan.. ikhsss... sabor.. sabor..