Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 8 August 2011

Sana Sini Citer Pasal Baju Raya, Kuih Raya.. Persiapan Raya.. Tapi Ai Nak Citer Kisah Basi Sebelum Puasa.. Wekekekeke..


Ehehehhehe..
Yerla kan.. ai jek masih ngan n3 lama tak abis2 lagik.. :P


Tetengahari gini.. syok dapat layan mata kan.. tp rasa tak leh nak lelap pulak.. pdhal tadi pagi rasanya amat lah kemengantukkan menguasai mata.. tp ok jugak.. ada la masa melayan mata kat sini pulak.. sambil godek2 draf lama.. kot2 ada yg boleh di publish arini.. :D


Akhirnya.. terjumpa gambo masa 2 minggu lepas.. gambo sabtu & ahad sebelum poser.. so, kita layan gambo je la yeh!.. ngeeeeeee..

Di suatu pagi nan indah.. setelah sekian lama tak tawaf Taman Tasik Permaisuri ni.. makanya aritu kami merealisasikannya.. nampak tak dak irfan tu? itu budak belum lg abis 1 pusingan tp dah penat nak jalan.. maklum la.. berat perut! kah kah.. tp sian plak tengok si kakak.. ketinggalan sudah dibelakang... dah la kuwus.. bulan poser ni lg la kuwus.. alahai... 

kita rehat dulu kat sini.. tp mak cuak tau tengok si irfan ni time ni.. selamba je dier p panjat tembok kolam tu.. haihhh!! tp sempat gak mak nyenap!.. agagagaggaga..

si kakak yg silau.. tak blh nak pandang camera eh bukan.. hp.. 

jongging? exsen je tu... jogging area kolam pun jadilah.. uhuhu..
dapat 7 pusingan pd ari sabtu, dan 10 pusingan pada ari ahad.. boleh la dari tak de kan.. dapat gak kuarkan peluh.. kekekekke..


Ok dah dah.. jom layan budak2 p main kat playground pulak jom..


kemain happy lagi si kakak time ni.. 


eh! tu je ke picnyer? a'a jadilah.. kang bosan tengok tempat yg sama je kan.. hehe..


Lepas kenkononnya jogging tu, haruslah mengisi perut pulak.. :p

ini budak hanya makan nasi ayam, tak nak lauk dan kuah katanya. nasib baik nasi ayam nye tu shhhedap!.. 

Ini pun sama.. makan nasi ayam ngan kuah sup.. ok la jugak dari makan nasi kosong cam dak ifan.. hurmmm..tak kisah la.. janji kamu dan kamu kenyang.. kami pulak makan bihun sup.. sedap wooooo.. tp gambonya tak snap.. kui3x..


Lepas makan, p umah MIL jap.. irfan wat pangai tetiba.. nak susu.. kebetulan omaknya ni kelupaan bawa bekalnya tu.. dah makan nasi ayam bersama milo segelas pun nak susu jugak.. haihhhh!! mana tak mulatttnya..


Esoknya.. Ahad sehari sebelum puasa, ai ni teringin sangat nak menjamu tekak ni dengan mende tu.. mende apa? hehe.. jom tengok.. 

muke si adik yg penuh sabar menunggu..

eh! pesal gambo ni besau benor?? menunggu sambil menongkat dagu.. heheh.. ni budak selekeh yg sokmo hilangkan sepit2 dan getah rambut.. tu yg sokmo serabai tu.. hurmmm..



Apa yg kami nantikan tu? yerla.. merata2 bloger dok up citer p makan mende tu kan? walaupun dah makan masa balik kg aritu.. memandang musimnya masih ada.. haruslah layankan tekak dulu kan.. hihi.. 




Ops!.... jangan mare......
Walaupun buah ni bukan buah yg mahal cam musang king la... harimau la.. rasanya tetap.. Perghhhhhhh!!.. wat tekak tetiba teringin balik nak makan... nasib baik bulan poser.. huhu..

 budak ni makan lite2 jekk..
 yg beria makan.. si kakak ni.. risau plak omak ni time tu.. risau kalau2 astham nye menyerang semual.. Alhamdulillah.. tak de.. :D

Timer kasih huby..
ouh.. shememehnye muka ini olang.. baru bangun tido pentang tu.. siap2 terus ajak p sini.. tak touch up apa2 pun.. dan itu adalah biji yg terakhir.. huby ngan anak2 dah berhenti siap basuh tangan.. tp org ni masih lg tak puas hati.. sbb belum puas makan..makanya terpaksa la si suami melayan tekak si isterinya yg tetiba tak reti2 nak stop tu.. ahahahhah... dah dapat yg last tu baru senyum sampai ke telinga.. ngeeeeeeeeeeee...


Masih ada masa nak p cuci mata dan menyenangkan hati anak2.. makanya kami bawa mereka ke sini..

"
"
"
"
"
sini jekkk.. kekekke... dekat je ngan umah kami ni.. dan dekat juga la ngan tempat kami makan doyan tadi tu.. 


Jom la tengok bebudak yg tak reti2 bosan kalo p tempat2 gini.. 

si bam bam..

happy kemain cam tak pernah main kan.. 

abah pon tompang sekaki.. :D






&






last but not least..


Cantikkan.. dah lama tak tengok.. ni kalo pakai dlsr.. mesti lagi clear kot.. tapi tak koser la nak usung si godang tu ke hulu hilir sesaje kuor dekat2 je kan.. pakai je la hp cap ayam sy tu.. hihi..






oh.. persiapan raya kami masih samar2 lagik.. cam tak nak raya jekkkk??? ehehehhe.. 


19 Ulasan:

.::Lynn::. said...

sam ala kita makan durian sebelum pose...lepaskan gian sebelum pose...

Ummi Eisya&Amani said...

tgk duyan tu,teringat lak duyan..adoiii

Mama Hanim said...

semua gambar cun la ena.. ada gak n3 doyan tp blom publish daaa..huhu..

MrS. F!zA said...

hiks..mmg hentam jgk durian haitu 3hari bertrut2 sblm posa..hikhik

cayalah k.ena go jogging..kita ni dh lama nau tggl..berbulan2 dh..ahaks

makin tembam dik irfan!

POSH76 said...

cantek gambar....

Ietams said...

cantik gambar² tu.
saya pun tak ready ape² psl raya lg pun.

~izan~ said...

cantik gmbr2 tu biarpun pakai hp je katanya... macam pakai camera dah..serius,cantik!~

seronok beriadah dgn anak2 kan..kami ni selalu tak cukup ahli huhu...

muka kak ena walaupun katanya tak touch up tp cun tau..babyface sungguh!

~Siti Hajar~ said...

makin bambam si irfan tu nmpknyer yer k.ena, semangat sggh, suke tgk!

Wah! duyan...my peberet, terleleh air liur jap...huhu

mamalieyna said...

cerita panjang hari ni..hee~ byk aktiviti tu..eina lama tak buat aktiviti gini..rindu..tp tak berdaya..hu~ mood pun tarak ok~

selamat berbuka..cantik semua gambar, mcm pakai camera je..padahal HP je ek, bkn cap ayam la ni..hee~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik jer gmbr wlupun pakai h.phone..
Alahai duyan..sedap jer tgk c kakak mkn duyan..tgk org mkn duyan sedap jer..tp ntah napa lily x leh mkn..huhu..rugi.. ;)

umialya said...

siannya si Alya, tgk pic doyan, kemain lg dia minta.. hai.. nmpaknya esok kena g cari

rynas said...

aktiviti menyihatkan makan doyan tu yg tak leh tahan tuh

ak yuyunz said...

irfan.. geget sket blh?? comelnyaaa!!

ieda said...

waaaaa xtvt riadah bersama ffamily .. janji dpt bersama dik .. akak nie dh lama x beriadah dgn family .. hubby sebuk je memanjang .. sedih :(

wow nie x aci nie lepas joging pekena deyan lak .. panas badan nie :))

ana said...

makan durian...ermmm makan2, sblm pose menjelang.

Dilla Ady said...

tu diaaaaa...panjang entri! puas bace n tgk gambar!

bam bam btul dak irfan..huhuhu

beznye aktiviti camni..riadah dgn kuarga kan...anak2 da besar senang nk ajak jalan..

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya kak..eida nie ntah brapa lama x xcersise xtau la..dah xingat dah..heheheh dasar pemalas kan..

♥MAMASYAZA♥ said...

bezanya adik ngan kakak.
tapi geram betul tgk badan adik, bulatttt

Nur Hawa Mohd Zin said...

beriadah bersama keluarga bestnye la kan kak :)