Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 22 August 2011

Ramadhan ke-22


Salam Semua..


Wahhhhhhhh.. 
sane sini dengan mood raya.. baik di opis, di radio mahupun di mana saje.. heheh.. Mood raya sy dah mari jugak ni.. layan lagu raya pagi2.. i'm touched youuuu.. huhuhu.. walaupun tahun ni turn raya di Trg.. tp bila dengar lagu raya rasa mcm tak sabar nak balik.. sudahnya rumah sendiri tak rupa cam nak raya pun.. ahahahhahahah.. tak pe.. balik raya dari kg nanti baru operasi.. cantik2 skrg pun jap je.. pastu tonggang terbalik lah semua dikerjakan 2 beradik tu.. rumah pun bukan la besar mana.. selesa la buat kami berempat ni.. ^_* hurm.. mungkin jugak sbb last year dah raya sakan kot! jd tahun ni ala kadar saje lah.. yg baru cuma baju2 raya (tu pun baju sy tak siap lagi ni.. sob3.. jauh plk tu tempah nyer.. sampai ke sabah.. cam tak de tailor plak kat KL ni.. ahahahha.. jangan tak sampai sblm balik kg sudah la.. memg ada yg nangis guling kalah 2 beradik tu lak kang.. ;P) yg lain.. tunggu raya tahun depan plak blh kan bang??? ehheheheh..




Note: Si kakak/Anis masih berpuasa tp tak la penuh dah.. skrg ni sy plak kesian kat dier, kurus kering sungguh dah.. kdg saje tak kejutkan dier sahur, tp bila terjaga esoknya mesti nangis dan marah sbb tak kejutkan dier sahur.. dier nak puasa jugak katanya.. bukan apa, kalo bangun pun bukan la dier makan sangat.. cuit2 jekk.. kan ke kesian kalo puasa penuh? sudahnya kalo dier sahur ala2 jekk, sy pesan kat pengasuhnya.. puasa kakak cukup la setengah hari saje.. balik sek, biarlah dier makan walaupun si kakak menolak.. lama2 makan jugak.. heheh..



** dah buat p/s kat atas, tetiba ada sambungan kat bawah.. ahhahaha.. suka suka jekk.. ;P




cer tengok pic ni..  dah kuwus kan??
skrg bertambah la kuwusnya..Si kakak tengah bodek nak potong rambut dier tu.. tp ummi kata, kalo nak potong, kena makan banyak2 kasi gemuk dulu.. pastu  baru bley potong rambut.. so, bila dier rasa dier da makan banyak2 dan  tunjuk perut dier dah muncit sekejap tu.. then cakap, "blh la potong rambut kan ummi..." hua hua hua.. last rambutnya dipotong puasa tahun lepas.. cepat jekk dah panjang balik.. ^_^





18 Ulasan:

eMMe said...

jauhnye tempah baju raya....huhuhuh..mesti very the vass gitu, Ena, same la kite, umah sendiri tak siap ape pun, pas balik dari Kg la nampaknya kita....jemput raya ke rumah ek Ena...

lieyalatif said...

amboi ena...jauhnye tempah baju...sampai ke sabah nun ekekeekek...kelas gituuuu!!...

betul tu ena, mood raye dimane2 saje...lagu raye jgn ckp laaaa....gi mane2 sume dok pasang....lieya pun teruja ni nak raye....kat umah dah siap pasan gpelita lagi gitu ekeekekek

eB ezrin said...

kami laks lagis edey, kushen koyak x smepat nk beganti. hu3

ps: letuh sgt kot eh... sbb tuh susut :)

ieda said...

aduh dikk awat jauh sgt ekekek
aah biarlah budak2 tuu jgn paksa2 kalau dah x tahan berbuka je , bdn kurus x perdik janji mereka sihat :)

Amie said...

apasal lak tempah baju sampai ke seberang laut....he hehe.. tentu mahal berganda bila dah siap, sebab kena bayar tambang baju tu sekali...

Pepel BoNda AmaNi said...

bestkan kak..balik raya kat kampung sendiri..heheheh eida pun sama..nak2 lak taun nie amani dah dapat kaki lak kan..memang best sangat...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

behnye balik ganungggggg jeles mak noks

bagusnye..kalu suh buka pon dia tamo eh?

Fieza79 said...

betul la ena kesian tgk anak2 berpuasa kan..tambah2 si Irfan kfieza tu..mmg tk smpai hati nak suruh dia berpuasa penuh...selang2 ari sdh la...huhuu..

mesti best raya ni blk trganu...selamat bercuti raya..bila last day keje..?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Jauhnya tempah baju ena.. ;)
Bagus kakak nk juga dia puasa eh..

MrS. F!zA said...

mak aih jauhnya tempah..kang tk raya nti kak..nimesti pesan kt adik beradik kn?

aah sian jgk kt kakak tk sahur sgt tp nk posa pnuh..stgh hri pon dh ok kan ajar anak latih berpuasa

~Siti Hajar~ said...

Btl tu k.ena, sy pun xsiap kemas rumah bagai lg, bkn apa klu buat awal2 nti budak2 tu kejakan kita yg sakit hati...huhu

nape jauh benor tempah bajunyer k.ena? tailor obersi gitu...ekekekek

mamalieyna said...

syoknye mereka2 yg dapt balik beraya kt kampung, sure aura nk raya dtg berganda2 this week kan...huu~

eina jugak yg tak rasa apa2, en suami kena kerja..hukhuk..

rajin n semangat kakak nk berpuasa kan, bgus la tu..tp kita la plak kesian kan..hee~

selamat berbuka ~

Nana said...

cayalah la kakak dah puasa ek
xpe slow2

nieda said...

jauhnya tempah baju raya...siap kena terbang lagi baju..huhu..

alolo cik adik manis dah bertambah kurus. Makan byk2 masa sahur tau

~izan~ said...

siap terbang ye kak baju raya akak hehe..

comel la anak akak tu..geram tgk.tp rambut dia cantik la kak..mcm syg plak nk potong hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

so macam mana persiapan..heheh..harap sumenye berjalan lancar :)

Ena said...

kawan2..


heheh.. gempak je la kononnya baju raya sampai ke sabah tu.. aahah.. sebenarnya jadi gitu sbb dah tempahan area KL ni dah penuh.. so, anto ler kat kawan opis nye mak dier kat belah sana. tu yg sampai ke sana.. baju pun baju biasa2 jekk.. tak blink blink pun.. alahai.. sadis plak kan..

sifu im said...

nmpk xde la kurus sngt.hehe..cute ape