Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 16 August 2011

Nak Menceceh Ni.. Hihi..



Rasa nak menceceh jap.. lantak la sapa sapa yg dok jeling jeling tu.. ada mak kisah???? ahaks! ;P (walaupun dalam hati dok berkata.. abih la pasni.. huhu) .. exceli kan, tengahari tadi.. sy p Jalan Tar jap secara berjemaah dengan member oips.. ngeee.... P cari baju melayu dak Irfan.. cian dier baju melayu ntah kemana.. baju si kakak dah ada sebenarnya tp tak ikut tema la plak.. dah buat 2 bulan lepas.. tu pun baju tu tailor tu baik hati buat kan sbb katanya kain pasang yg sy anta tu blh buat baju anak sekali.. cantik plak tu.. tp tak de la cantik bebenor.. cantik gaya budak2 la.. gitu gitu jekk.. hehehe.. tu pun dapat la jugak 2 pasang.. untungkan ada mak yg comel cam sy ni? muahahhahha.. sila lah muntah! eh! jangan kang batal pose.. huhu.. hurmmm.. tengok la nanti kalo ada kelapangan nak cari jugak la color yg sepatutnya tu.. td tak sempat.. tp baju dak irfan akhirnya dijumpai selepas masa rehat pun dah nak abis.. ramai tol umat manusia soping kat situ.. rasa mcm ada banyak lg benda yg tak lengkap ni.. tetiba cam rasa nerbes pulak sbb saner sini dok citer keperluan raya yg dah lengkap sepenuhnya.. aiyayayayyaya... tak pe tak pe.. heheh..


K la.. nanti kalo terasa nak bebel sy klik new post... heheheh.. daaaaaaaaaaa... 
^______________*



gambo fresh dr oven.. saje gatai!! ;P
abaikan fail yg tonggang langgang kat belakang tu.. kabinet dah penuh.. skrg tak tau nak letak mana.. so, bior je lah gitu.. ahhahahah..



Apa menu berbuka poser korang ari ni ek? heheh.. cam takd e soklan nak tanya jekkk.. kekekekke...






20 Ulasan:

MrS. F!zA said...

hihihi..kak ena mmg comel pong! raya tganu ke kl thn ni?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

huhu. sabor jela. tahun ni balik ganung kan?

sy ni..semua dah siap..kecuali omak nye dia ni ha..takde baju raya lagi
dah memboyot camni
pakai jubah jela gamaknye huhuhu

NM02 said...

pening kepala la

hanya fikir nak nes ais aje skang ni

itu aje yg dapat selamatkan fenin ni hilang

percaya tak?

hehehe

mamalieyna said...

hee~ sampai nebes kamo yekk..hikhik..relek2x sempat lg nih kalo nak soping2..eina je aura nak raya tak bape ada, en suami kije..hu~

berbuka kt luar kot today, esok mau balik kg sudaah..best2x..hee~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah ena..klu lily potong bajukan..mesti ada lebih blh buat baju utk Qis..mak dia kecik molek..blhlah dpt sehelai buat baju dia.. ;)

NzA said...

raye mane thn ni ena weh......

kalau dh settle baju anak2 dh rasa lega sgt2....

Ena said...

Mrs Fiza,

InsyaAllah.. TRG.. :D


Mek Rose,
Turn Trg tahun ni.. :) tak sabar nak balik.. hihi


Nm2,
owh.. gitu plak yeh.. ada org fenin tak blh minum nes.. hihi.. lain org lain la kan.. :)


Mamalieyna,
tu la pasainya.. sbb sumer pakat dah ready kan.. ena je yg tak lengkap2 lagi.. tp skrg blh tarik nafas sikit la.. :)


Lily,
gitu la kan kekdahnya jd ibu yg comel cam kita ni.. hik hik.. perasan plak.. untung anak dapat join sekali..


Nza,
kak, raya kat Trg tahun ni.. :)

Lady Salwa said...

Akak, sal ni pun tak cari lagi baju utk anak2, utk sal & En. Suami... Cadangnya nak pi hari ni, tapi En. Suami pulak tak dapat cuti...

Minggu depan la kot... hehe

*memang untung org comel molek cam akak...

lieyalatif said...

comey ena!! heheheheh

lieya jumaaat ni baru nak amik ngan tailor...tadi call ckp dah siap ekeekek....sampin dayyan jek tgl nak cari nie...uih tak sabar nye nak raye heheheheh....

tule ape2 pun keperluan anak kite dulukan...baru senang hati kite...

eMMe said...

tak jemu menatap wajah mu wahai Pn Ena, heeeee~

♥MAMASYAZA♥ said...

sedihhh....kasut raya akak, tak de lagi...huuuwaaaaaa...!!!!

norhaizan said...

akak mmg kecik comel molek pun..untungkan leh buat bj anak sekali...takpe kak, nor pun persiapan ry kureng lg..bj raya pun belom beli lg..wuwuwu

bloghok said...

WACHAAAAAAAAAAAA

~izan~ said...

akak cantek! tu dulu izan nk komen hehe..

izan pun bley dpt baju anak kalau buat kebaya kain 4 meter tu..sbb kebaya amik sikit je kain hehe..

td buka sorang2 je kak,tapau kt param =)

Liza Razak said...

saya pon x berkesempatan nak menjenguk jalan TAR lagi ni..bile nk pegi pon x tau

~Siti Hajar~ said...

sy pun xsiap sepenuhnyer lg, malas nk g shpg sbb sana sini org ramai, nk pilih baju pun xsenang...huhu

ieda said...

huwaaa baju zahrien punn x beli layie dik huhuhhu

ena .... dekat sikit nak bisik





















cumeiii lah adik akak nie ! :))

wahida said...

aku baru shopping semlm...punyalah ramai umat manusia kat JJ tu...adoi la...

~aSHa~ said...

ena mmg comel pun....

sha pun takde la prepare sgt ni..sbb kena prepare sambut baby jugak ni..jadi hentam je la tahun ni...eheheheh nak buat mcmane....tapi seronok ar keje area sana dan pjaya..ada jualan2...ada kedai2 yg dekat...sini jauh...dan tak berapa nak cantik, lgpun tak byk choices

Ietams said...

ena yg cantek